HIRDETÉS
HIRDETÉS
Somogyi Botond 2018. július 20., péntek

Foci-vb: húsz év múlva

Véget ért az oroszországi labdarúgó-világbajnokság. Bár sokáig ért egy-két meglepetés, a végén kijelenthető: kiscsapat most sem tudta elhódítani a trófeát. A vb-arany egy korábbi győztesnek, Franciaországnak a birtokába került.

Somogyi Botond 2018. július 19., csütörtök

Újabb szuperkupa Kolozsváron

A Román Szuperkupa elhódításával kezdte az idényt a kolozsvári CFR. A szombat esti mérkőzésen a fellegvári alakulat egy erős, harcias és fizikailag nagyon jól felkészített csapat benyomását keltette, amely tudja, hogy mit akar.

HIRDETÉS
Somogyi Botond 2018. július 12., csütörtök

Szuperkupával indul az idény

Az oroszországi labdarúgó-világbajnokság árnyékában egyes kelet-európai országokban lassan megkezdődnek a nemzeti bajnokságok. Nálunk a szezon a július 14-én sorra kerülő szuperkupával indul, amelyen a CFR a kupagyőztes Craiovával méri össze erejét.

 

Somogyi Botond 2018. július 05., csütörtök

Vb: negyeddöntők nagyágyúk nélkül

Nemcsak a csoportmérkőzéseken vagyunk túl, hanem a nyolcaddöntők is lezárultak. A labdarúgó-világbajnokságon születtek várható eredmények, de meglepetések is bőven akadtak. A negyeddöntőkbe a brazilok mellett a „nagyágyúkból” csak a franciák jutottak be. 

Somogyi Botond 2018. június 11., hétfő

Harc a bennmaradásért, küzdelem Európában

A néhány éve bevezetett rájátszásos rendszerből fakadóan idén hamarabb tudtuk meg, ki a Liga 1 bajnoka, mint azt, hogy mely csapatok búcsúznak az elsőosztálytól. Sok erdélyi magyar örömére a Sepsi OSK bennmaradt a Liga 1-ben.

Somogyi Botond 2018. június 02., szombat

Foci-vb: ötösfogat a bajnoki címért

Az idei labdarúgó-világbajnokság Oroszország jellegéből adódóan a hatalmas távolságok vb-je lesz. Június 14-én az Oroszország–Szaúd-Arábia mérkőzéssel kezdődik az év leginkább várt sporteseménye, amelyen ezúttal is 32 állam válogatottja vesz részt.

Somogyi Botond 2018. június 02., szombat

Zidane, a király(i)

Zidane élt a lehetőséggel, új lendületet adott a gárdának, a bajnokságban nagy hajrába kezdett. Ronaldóék végül az utolsó fordulóban lemaradtak a bajnoki címről, azonban a Bajnokok Ligája serleget elhódították

Somogyi Botond 2018. május 24., csütörtök

CFR: együtt írjuk a történelmet

Vasárnap Kolozsváron többen nemcsak a pünkösdöt ünneeplték, hanem a helyi csapat bajnoki címét is: a CFR hosszú évek után ismét a Liga 1 legerősebb csapata lett. A jelentős magyar szurkolói gárdával rendelkező klub népünnepély keretében vette át a kupát. 

Somogyi Botond 2018. május 18., péntek

Egymásért küzdve: győri címvédés

A Győr történelmet írt, hiszen negyedszer nyerte meg a legrangosabb európai kupát, a Bajnokok Ligáját – ezt mindenki tudja. De hogy miért és hogyan, azt talán kevesebben.

Somogyi Botond 2018. május 17., csütörtök

A hóembertől a melles istenig

A svéd lutheránus egyház arra ösztönzi papságát, hogy amikor Istenre hivatkozik, kerülje „Úrként” vagy „férfiként” emlegetni. A washingtoni episzkopális egyház támogatja a transzgenderizmust, ugyanakkor semleges neművé nyilvánítja az Atyát és a Fiút. 

Somogyi Botond 2018. május 16., szerda

Kézilabda Final Four: sikerül-e a címvédés?

Továbbra is Budapest ad otthont a női kézilabda Bajnokok Ligája négyes döntőjének. A nyáron Oroszországba távozó Ambros Martín vezetésével a győri lányok szeretnék megvédeni címüket, amelyre eddig még nem volt példa a Final Four  történetében. 

HIRDETÉS
Somogyi Botond 2018. május 07., hétfő

Még az Üveghegyeken is túl

Elegünk van ebből! Nincs igazság! Mindig a jók győznek – elégedetlenkedtek egyesek a mesék világában élők közül. „Nekünk is jár valami, ez nem demokrácia” – harsogták egyre többen.

Somogyi Botond 2018. május 02., szerda

Camora, a rekorder csapatkapitány

A romániai fociszurkolók csupán úgy ismerik, Camora. A CFR csapatkapitánya, a bajnokság egyik legjobb balhátvédje a hetedik szezonját tölti a vasutasoknál, és immár több mint kétszáz mérkőzést játszott a fellegvári alakulatnál. 

Somogyi Botond 2018. április 13., péntek

Megdicsőülés és bukás között?

Sokan újságíróként ismerik, vagy menedzseri közösségszervező munkáját emelik ki. Most új oldaláról mutatkozhat be, ezúttal szülővárosában, Sepsiszentgyörgyön. Csinta Samu a Sepsi OSK klubigazgatójaként nyilatkozott lapunknak.

Somogyi Botond 2018. március 24., szombat

Kik késelnek Bécsben?

Legutóbb a Fidesz a bécsi utcákon késelt. Merthogy köztudott, mindenért Orbán Viktor és a Fidesz a hibás.

HIRDETÉS
Somogyi Botond 2018. március 10., szombat

Erény a deviancia?

Conchita Wurst eurovíziós „diadalmenete” óta nem nézek dalfesztivált. És lassacskán semmilyen úgynevezett „kulturális” eseményt sem. Mert valaki minél különlegesebb, különcebb vagy éppen kirívóbb, annál menőbb.