HIRDETÉS
Somogyi Botond 2018. április 13., péntek

Megdicsőülés és bukás között?

Sokan újságíróként ismerik, vagy menedzseri közösségszervező munkáját emelik ki. Most új oldaláról mutatkozhat be, ezúttal szülővárosában, Sepsiszentgyörgyön. Csinta Samu a Sepsi OSK klubigazgatójaként nyilatkozott lapunknak.

Somogyi Botond 2018. március 24., szombat

Kik késelnek Bécsben?

Legutóbb a Fidesz a bécsi utcákon késelt. Merthogy köztudott, mindenért Orbán Viktor és a Fidesz a hibás.

HIRDETÉS
Somogyi Botond 2018. március 10., szombat

Erény a deviancia?

Conchita Wurst eurovíziós „diadalmenete” óta nem nézek dalfesztivált. És lassacskán semmilyen úgynevezett „kulturális” eseményt sem. Mert valaki minél különlegesebb, különcebb vagy éppen kirívóbb, annál menőbb.

Somogyi Botond 2018. március 10., szombat

Liga 1: a Dinamo nélkül a bajnoki címért

A tavasszal lehullott hó miatt a román labdarúgó-bajnokság rájátszásának kezdetét egy héttel elhalasztották, így lehetőség van számba venni, hogy az alapszakasz lezárását követően mely csapatok harcolnak a bajnoki címért és melyek a kiesőjelöltek. 

Somogyi Botond 2018. március 05., hétfő

A Pajtás Kupától az olimpiai aranyig

A vasárnap befejeződött téli olimpián a magyar küldöttség sporttörténelmet írt. A magyar gyorskorcsolyázók révén megszületett az első téli aranyérem. Az út a csúcsig azonban hosszú és göröngyös volt.

HIRDETÉS
Somogyi Botond 2018. február 17., szombat

Sok sikert a választásokon!

Erdélyben a baloldal. Már magán a címen is elcsodálkoztam. Hiszen mit kereshet itt két olyan politikus, akinek a pártja az erdélyi magyar választók körében (rég) megbukott. De hát végül is joguk van hozzá.

Somogyi Botond 2018. február 16., péntek

A lehetetlentől a rekordokig

Hetilapunk lehetetlenre szánná rá magát, ha a Dél-Koreában zajló olimpiai játékokról naprakész eredményeket szeretne közölni. A bő két hétig tartó sportesemények ideje alatt csupán két alkalommal jelenünk meg. ezért inkább érdekességeket közlünk. 

Somogyi Botond 2018. február 16., péntek

A gyökér tovább táplálhatja a koronát

Az Erdélyi Református Egyházkerület nagy összeget kapott a magyar kormánytól. A támogatás felhasználásáról, a reformációi ünnepségekről, a nyugati kereszténységről, és az egyházi ingatlanok visszaszolgáltatásáról beszélgettünk Kató Béla püspökkel. 

Somogyi Botond 2018. február 09., péntek

Magyar érem Phjongcshangban?

Hivatalosan  február 9-én kezdődnek meg a 23. téli olimpiai játékok, ám egyes sportágakban már csütörtökön kezdetét vette az év egyik legfontosabb sporteseménye. A kétheti sűrű programot követően a dél-koreai Phjongcshangban február 25-én alszik ki az olimpiai láng.

Somogyi Botond 2018. január 27., szombat

Gödörben a magyar férfi kézilabda is

Pont nélkül, három vereséget követően hagyta el a magyar férfi kézilabda-válogatott a horvátországi Európa-bajnokságot. Ljubomir Vranjes megfiatalított csapata a 14. helyének köszönhetően szinte lehetetlen helyzetbe hozta a válogatottat.

Somogyi Botond 2018. január 26., péntek

Ronaldinho, az igazi Fenomén

Ronaldinho abbahagyta – nem bombahírként érkezett a bejelentés, hiszen előbb-utóbb számítani lehetett rá. Mégis rosszul esett. Mert immár nem láthatom A futballistát.

HIRDETÉS
Somogyi Botond 2018. január 21., vasárnap

VAR-ra várva a vártán

Döntés született arról, hogy az idei szezonban a Román Labdarúgó Liga, a rájátszás keretében bevezeti a videóbírót. Noha  ezzel sem oldódik meg számos vitás kérdés a labdarúgásban, a mainál sokkal kiegyensúlyozottabb lehet a bajnokság. 

Somogyi Botond 2018. január 21., vasárnap

Ezt is lenyeljük majd?

Kíváncsi vagyok: a magyar diplomácia most meddig megy el? Mert a románok nem hollandok. Sem Tudose, sem a külügy nem fog bocsánatot kérni.

Somogyi Botond 2018. január 12., péntek

Sportnaptár 2018: olimpia és foci-vb

Idén sem maradunk sport nélkül: a fókuszban természetesen a februári téli olimpia és a jú­nius 14-én kezdődő labdarúgó-világbajnokság áll. Magyarország 2018 áprilisában divízió I-es jégkorong-, októberben birkózó-vb-t rendez. 

Somogyi Botond 2017. december 27., szerda

Liga 1: első helyen telel a CFR

A román labdarúgó-bajnokság két hónapig szünetel, ám már mindenki a jövő évre elmaradt négy fordulót tervezgeti, hiszen nem mindegy, hogy az alapszakasz után ki végez az élen, és ki kerül be a rájátszásba.

HIRDETÉS
Somogyi Botond 2017. december 22., péntek

Új esztendő: talpra, magyar!

Nemsokára új évet kezdünk. A 2018-ast. Több szempontból lesz emlékezetes, fontos vagy éppen különös.