Somogyi Botond 2019. október 12., szombat

Kinek kellene szégyellnie magát?

Remélhetőleg a hibákból mindenki tanult, a szervezők és a magyar nyelvű média egyes képviselői is. S ha jövőre ismét Kolozsváron rendezik meg az úszógálát, akkor minden sokkal gördülékenyebben fog működni. 

Somogyi Botond 2019. szeptember 09., hétfő

Kupasorsolás CFR-szemüvegen keresztül

Múlt héten nagy örömmel ültünk le a gyerekekkel a képernyő elé az Európa Liga sorsolását megtekinteni. Hét év után először. Utoljára ugyanis a CFR 2012-ben szerepelt a Bajnokok Ligája csoportkörében.

Somogyi Botond 2019. szeptember 02., hétfő

Kajak-kenu-vb: minden jó, ha a vége jó

A szegedi Maty-éren 1998 óta immár negyedik alkalommal rendeztek kajakkenu-világbajnokságot. Az olimpiai kvalifikációs versenyen a magyar csapat a korábbi vb-khez képest felemásan szerepelt. A Maty-éri eseményről riportban számolunk be.

Somogyi Botond 2019. július 16., kedd

Új idény, új szabályok: kezdődik a Liga 1

A román bajnokságban ismét újabb idény kezdődött. A csapatok vezetőségének a korábban megszavazott rendeleteknek megfelelően kell alakítaniuk a kereteket, de már az új rendelkezéseket is figyelembe kell venniük. 

Somogyi Botond 2019. június 29., szombat

Kisbács: négy személyről ötszázra nőtt gyülekezet

Kevés vidéki gyülekezet mondhatja el magáról, hogy az utóbbi évtizedekben gyarapodott. A Kolozsvár mellett Kisbács viszont jelentős gyülekezetté fejlődött, 25 évvel ezelőtt templomot is épített. Erre a jubileumra emlékeztek június 23-án vasárnap délben. 

Somogyi Botond 2019. június 05., szerda

Légy jó mindhalálig! – elbúcsúzott a közönség kedvenc darabja a Kolozsvári Magyar Színháztól

A két és fél év alatt állítólag több mint húszezren tekintették meg a Móricz Zsigmond regénye nyomán született musicalt. Voltak, akik egyszer látták, de többen kétszer vagy annál többször is megnézték a produkciót.

Somogyi Botond 2019. március 27., szerda

Mire megy „Zizou” a Real Madriddal?

Cristiano hiányát a világ bármelyik csapata megérezné, az ő pótlását megoldani szinte lehetetlen feladat – nyilatkozta Modric, a horvát középpályás az ötszörös aranylabdás portugál sztárról, aki tavaly júliusban szerződött az olasz bajnoki címvédő Juventushoz.

Somogyi Botond 2019. március 03., vasárnap

Család, megélhetés vagy meggazdagodás?

Vannak, akiket a szükség hajt, megint másokat a divat űz messzire. A megnyílt határok, a felgyorsult kommunikáció, az olcsó fapadosok lehetővé tették, hogy hipp-hopp néhány perc vagy óra alatt Európa különböző városaiban találjuk magunkat.

Somogyi Botond 2019. február 13., szerda

Nem lehetsz lúzer a lézerben, avagy egy szülinapi ajándék

A program szoros. A szülők három órára bérlik a helyiséget. A szabályok elmagyarázását és a csapatok megválasztását követően másfél óráig tart az „öldöklés” a sötétben, folyamatosan rohanva a fülledt, szellőztetés nélküli „hadszíntéren”.

Somogyi Botond 2019. február 11., hétfő

Rasszizmus – fordított előjellel

Hogy mi lesz a májusi EP-választás kimenetele, nehezen megjósolható. De ha a jelenlegi irányvonal folytatódik, unokáink már nemcsak a franciákra fognak furcsán rákérdezni, hanem a belgákra, hollandokra, németekre, portugálokra vagy akár svédekre is.

Somogyi Botond 2019. január 26., szombat

Tandia, a beépített huszár

Az újságírók „kiderítették”, hogy a magyar kormány támogatja a csíkszeredai és a sepsiszentgyörgyi labdarúgóklubot. Mint valami bombasztikus hírt közölték: megkeresésükre a magyar kormány válaszolt, és megerősítette a pénzbeli támogatás tényét.

Somogyi Botond 2019. január 07., hétfő

Román Liga 1: elöl zártak a „magyar csapatok”

Első helyen telel a kolozsvári vasutas csapat, a háromszékiek az előkelő negyedik helyre tornázták fel magukat, a Becali-gárdánál az angyal edzőcserét hozott, a Dinamo továbbra is mélyrepülésben. Labdarúgó körkép a bajnokság téli szünetében.

Somogyi Botond 2018. december 12., szerda

Elrontottad? Irány Budapestre!

Hogy a centenárium évében sok magyarellenes provokációt kellett elviselni, nem meglepő. Sajnos már megszoktuk, régóta edzve vagyunk. Az sem meglepő, hogy sok esetben a sportban is másodrangúnak számítunk.

Somogyi Botond 2018. november 04., vasárnap

A magyar kézilabda jövője: ki lesz a kapitány?

Nehéz döntés előtt áll a Magyar Kézilabda-szövetség vezetősége, amely az elmúlt időszakban a válogatott eredménytelensége miatt két volt nemzetközi sztárt is kénytelen volt felmenteni a szövetségi kapitányi tisztségből. A tét nem kicsi. 

Somogyi Botond 2018. november 04., vasárnap

Budapesti vb: magyar érmeket küzdöttek ki

Véget ért minden idők legnagyobb és legjobban szervezett birkózó-világbajnoksága, amelynek Budapest adott otthont. A magyar küldöttség kitett magáért, hiszen minden éremből sikerült legalább egyet begyűjtenie. 

Somogyi Botond 2018. október 26., péntek

Székely Mikó-ügy: ítélet másodszor is

Sem helyi, sem kormányzati szinten nem esik szó a restitúcióról. Miközben a Mikó Kollégium ügye a legfelsőbb bíróság jogerős döntésére vár, az Erdélyi Református Egyházkerület vezetői újságíróknak számoltak be az évek óta húzódó Mikó-per fejleményeiről.