Somogyi Botond 2018. november 04., vasárnap

A magyar kézilabda jövője: ki lesz a kapitány?

Nehéz döntés előtt áll a Magyar Kézilabda-szövetség vezetősége, amely az elmúlt időszakban a válogatott eredménytelensége miatt két volt nemzetközi sztárt is kénytelen volt felmenteni a szövetségi kapitányi tisztségből. A tét nem kicsi. 

Somogyi Botond 2018. november 04., vasárnap

Budapesti vb: magyar érmeket küzdöttek ki

Véget ért minden idők legnagyobb és legjobban szervezett birkózó-világbajnoksága, amelynek Budapest adott otthont. A magyar küldöttség kitett magáért, hiszen minden éremből sikerült legalább egyet begyűjtenie. 

Somogyi Botond 2018. október 26., péntek

Székely Mikó-ügy: ítélet másodszor is

Sem helyi, sem kormányzati szinten nem esik szó a restitúcióról. Miközben a Mikó Kollégium ügye a legfelsőbb bíróság jogerős döntésére vár, az Erdélyi Református Egyházkerület vezetői újságíróknak számoltak be az évek óta húzódó Mikó-per fejleményeiről.

Hallgassa online rádióinkat
Somogyi Botond 2018. szeptember 23., vasárnap

Önazonosság-tudat pallérozása verssel

Augusztusban mutatták be Mózes Hubának Tárt kapukhoz fényösvény viszen című, Dsida Jenő költészetéről írt kötetét. Az irodalomtörténész a Magyar Arany Érdemkereszt polgári tagozatának kitüntetésében részesült, akivel ebből az alkalomból beszélgettünk.

Somogyi Botond 2018. szeptember 20., csütörtök

A finnek utáni „bíztató jelek”

Nem tehet róla az új szövetségi kapitány. Ennyit tudnak ma a játékosok. Elég, ha Lang Ádám példáját vesszük, aki a 2o16-os Eb-szereplés után a francia elsőosztályban találta magát, majd a másodosztályban, az idei szezont pedig a CFR kispadján kezdte. 

Somogyi Botond 2018. szeptember 07., péntek

Nemzetek Ligája: lehetőség vagy útvesztő?

A héten kezdődik az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) által már korábban beharangozott új küzdelemsorozat, a Nemzetek Ligája. A sorozat tétje a trófeán, illetve a divíziókon belüli mozgásokon kívül négy Európa-bajnoki kvalifikációs hely.

Somogyi Botond 2018. augusztus 25., szombat

Liga 1: „hazafiak” és „renegátok”?

Bár a Román Labdarúgó-szövetség az elmúlt években több olyan szabályt is hozott, amellyel a fiatal román labdarúgók esélyeit próbálta növelni, a Liga 1-ben egyre több a külföldi játékos. Kik, miért és honnan érkeznek a román bajnokságba?

Somogyi Botond 2018. augusztus 10., péntek

Felmelegített csorba a CFR kispadján

Az elmúlt idényben megszerzett bajnoki cím után az új edző, Edi Iordănescu vezetése alatt a CFR gyengén játszott. Az eredménytelenség felszínre hozta a klubban lappangó ellentéteket, az edzőváltás pedig elkerülhetetlenné vált.

Somogyi Botond 2018. július 28., szombat

Színes francia öröm

Világszerte pikáns újságcikkek, mémek és a közösségi oldalak hozzászólásának százezrei foglalkoznak a nemrég lezárult oroszországi labdarúgó világbajnokság győztesével, Franciaország nemzeti tizenegyével. Amelynek mintegy kétharmada színesbőrű játékos. 

Somogyi Botond 2018. július 28., szombat

Gyülekezetépítés „tejnek italával”

Biológia-kémia osztályban tanult, történelem szakra akart iratkozni, református teológiát végzett. Dr. Ősz Sándor Előd egyházkerületi levéltáros-egyháztörténész a kutatásnak szenteli életét, de bevallása szerint szeret tanítani és prédikálni is.

Somogyi Botond 2018. július 20., péntek

Foci-vb: húsz év múlva

Véget ért az oroszországi labdarúgó-világbajnokság. Bár sokáig ért egy-két meglepetés, a végén kijelenthető: kiscsapat most sem tudta elhódítani a trófeát. A vb-arany egy korábbi győztesnek, Franciaországnak a birtokába került.

Somogyi Botond 2018. július 19., csütörtök

Újabb szuperkupa Kolozsváron

A Román Szuperkupa elhódításával kezdte az idényt a kolozsvári CFR. A szombat esti mérkőzésen a fellegvári alakulat egy erős, harcias és fizikailag nagyon jól felkészített csapat benyomását keltette, amely tudja, hogy mit akar.

Somogyi Botond 2018. július 12., csütörtök

Szuperkupával indul az idény

Az oroszországi labdarúgó-világbajnokság árnyékában egyes kelet-európai országokban lassan megkezdődnek a nemzeti bajnokságok. Nálunk a szezon a július 14-én sorra kerülő szuperkupával indul, amelyen a CFR a kupagyőztes Craiovával méri össze erejét.

 

Somogyi Botond 2018. július 05., csütörtök

Vb: negyeddöntők nagyágyúk nélkül

Nemcsak a csoportmérkőzéseken vagyunk túl, hanem a nyolcaddöntők is lezárultak. A labdarúgó-világbajnokságon születtek várható eredmények, de meglepetések is bőven akadtak. A negyeddöntőkbe a brazilok mellett a „nagyágyúkból” csak a franciák jutottak be. 

Somogyi Botond 2018. június 11., hétfő

Harc a bennmaradásért, küzdelem Európában

A néhány éve bevezetett rájátszásos rendszerből fakadóan idén hamarabb tudtuk meg, ki a Liga 1 bajnoka, mint azt, hogy mely csapatok búcsúznak az elsőosztálytól. Sok erdélyi magyar örömére a Sepsi OSK bennmaradt a Liga 1-ben.

Somogyi Botond 2018. június 02., szombat

Foci-vb: ötösfogat a bajnoki címért

Az idei labdarúgó-világbajnokság Oroszország jellegéből adódóan a hatalmas távolságok vb-je lesz. Június 14-én az Oroszország–Szaúd-Arábia mérkőzéssel kezdődik az év leginkább várt sporteseménye, amelyen ezúttal is 32 állam válogatottja vesz részt.

Hallgassa online rádióinkat