HIRDETÉS
Simon Virág 2018. február 23., péntek

A gyülekezetek háziasszonyai

A huszonhét éve újraalakult nőszövetség útkereséséről, a bonyhai Bethlen-kastélyról és a másokért végzett önkéntes munka fontosságáról beszélgettünk Borsos Melindával, az Erdélyi Református Egyházkerület nőszövetségének elnökével. 

Simon Virág 2017. december 22., péntek

Alapítvány az idősekért

Rendszeres klubtevékenységekkel, az idős emberek látogatásával, ápolásával, segélycsomagok és szükség esetén orvosi segédeszközök biztosításával is igyekszik segíteni az Unitarcoop Alapítvány Maros megyében.

HIRDETÉS
Simon Virág 2017. december 22., péntek

Áldott találkozások ideje

Ma még advent van, várakozunk, de hamarosan eljön a találkozások ideje. Számomra a karácsony már kisgyermekként is először a templomi csendességet, az ünneplést jelentette, s csak utána következett a családi karácsonyozás.

Simon Virág 2017. december 01., péntek

Erdélyi kopó, a szerethető eb

Árpád-kori kutyafajtánk, az erdélyi kopó ma már megőrzésre váró nemzeti kincs. A magyar Országgyűlés által védett őshonos háziállatnak nyilvánított ebfajta tenyésztője, Tőkés Lóránt beszélt lapunknak a könnyen megkedvelhető állatról.

Simon Virág 2017. november 18., szombat

Reformáció a templom falain kívül is

A Mezőségen szolgált húsz évet. Vallja, hogy aki megbecsüli a mezőségi embereket, azt befogadják. Idén két jelentős elismerést vehetett át: a Magyar Érdemrend Lovagkeresztjét és az Orbán Balázs-díjat. Jakab István esperessel beszélgettünk. 

HIRDETÉS
Simon Virág 2017. október 25., szerda

Rejtőzködő kincs a dió

Európa-szerte egyre nagyobb az igény a dióbélre. Erre a kihívásra már Erdélyben is figyelnek, hiszen egyre több a dióültetvény, amely megfelelő gondozás esetén szép haszonnal kecsegtet. Egy Marosvásárhely melletti faiskola szakemberével beszélgettünk. 

Simon Virág 2017. október 01., vasárnap

Csejd, az élni akaró közösség

A Marosvásárhelytől alig tíz kilométerre fekvő Csejd egyszerre nevezhető város közeli, ugyanakkor rejtőzködő közösségnek is. Lelkipásztor, tanító, képzőművész és polgármester arra törekszik, hogy a településből vonzó falu váljék.  

Simon Virág 2017. szeptember 01., péntek

A Vásárhelyi Forgatag összefogta a várost

Kilencnaposra bővült, színes programokkal fogadta a látogatókat az elmúlt hétvégén véget ért ötödik Vásárhelyi Forgatag. Az egész várost „belakó” fesztivál minden korosztályt megszólított, az esti koncertek pedig jókora tömegrendezvénnyé terebélyesedtek.

Simon Virág 2017. augusztus 23., szerda

Társasjátékozva az életet tanulni

A társasjáték csupán szórakozás, vagy annál több? Hogyan szólíthatjuk meg vele a serdülőket? Segíthet-e a nevelésben a társasjáték, és ha igen, hogyan? Ezekre a kérdésekre kereste a választ Lukács Vilmos István református lelkipásztor.

Simon Virág 2017. augusztus 16., szerda

Napolact-termékek erdélyi tejből

Kizárólag erdélyi gazdáktól vásárolt tejből készíti Napolact-termékeit a világ legnagyobb szövetkezeti tulajdonában levő tejipari óriás, a FrieslandCampina romániai vállalata, amelynek marosvásárhelyi gyárába látogattunk el.

Simon Virág 2017. június 16., péntek

A mezőségieket támogatják

Egymilliárd forintos – mintegy 3,2 millió eurós – keretösszegű gazdasági támogatásra pályázhatnak június 20-tól a Mezőség Maros megyei részén élő magyarok. A most induló gazdasági programot a magyar kormány egész Erdélyre kiterjesztené. 

HIRDETÉS
Simon Virág 2017. május 28., vasárnap

Megújulás lelki ébredéssel

Református hitük és magyarságuk erősítésére gyűltek össze szombaton a Kárpát-mdence minden részéről a Királyhágómelléki Református Egyházkerület által szervezett Református Egységnapra, amelynek idei mottója Náhum próféta figyelmeztetése volt: Őrizd a várat!

 

Simon Virág 2017. május 25., csütörtök

Főszereplő a spárga és a rebarbara

Különleges és kevésbé ismert termékeket is meg lehetett kóstolni, vásárolni múlt héten a marosvásárhelyi Vásár a várban elnevezésű első alkalommal megtartott rendezvényen. A négynapos vásár során árusok és vevők egyaránt elégedettek voltak.

Simon Virág 2017. április 14., péntek

Megvallani, hogy Jézushoz tartozunk

Szolgálatként élik meg a passiót. Azt szeretnék, hogy a húsvéti misztériumjátékot néző emberek jobban megértsék az ünnep jelentőségét. A Marosvásárhelyi Jezsuita Egyetemi Lelkészség negyedik alkalommal adta elő a húsvéti történetet.