HIRDETÉS
Simon Virág 2017. szeptember 01., péntek

A Vásárhelyi Forgatag összefogta a várost

Kilencnaposra bővült, színes programokkal fogadta a látogatókat az elmúlt hétvégén véget ért ötödik Vásárhelyi Forgatag. Az egész várost „belakó” fesztivál minden korosztályt megszólított, az esti koncertek pedig jókora tömegrendezvénnyé terebélyesedtek.

Simon Virág 2017. augusztus 23., szerda

Társasjátékozva az életet tanulni

A társasjáték csupán szórakozás, vagy annál több? Hogyan szólíthatjuk meg vele a serdülőket? Segíthet-e a nevelésben a társasjáték, és ha igen, hogyan? Ezekre a kérdésekre kereste a választ Lukács Vilmos István református lelkipásztor.

HIRDETÉS
Simon Virág 2017. augusztus 16., szerda

Napolact-termékek erdélyi tejből

Kizárólag erdélyi gazdáktól vásárolt tejből készíti Napolact-termékeit a világ legnagyobb szövetkezeti tulajdonában levő tejipari óriás, a FrieslandCampina romániai vállalata, amelynek marosvásárhelyi gyárába látogattunk el.

Simon Virág 2017. június 16., péntek

A mezőségieket támogatják

Egymilliárd forintos – mintegy 3,2 millió eurós – keretösszegű gazdasági támogatásra pályázhatnak június 20-tól a Mezőség Maros megyei részén élő magyarok. A most induló gazdasági programot a magyar kormány egész Erdélyre kiterjesztené. 

Simon Virág 2017. május 28., vasárnap

Megújulás lelki ébredéssel

Református hitük és magyarságuk erősítésére gyűltek össze szombaton a Kárpát-mdence minden részéről a Királyhágómelléki Református Egyházkerület által szervezett Református Egységnapra, amelynek idei mottója Náhum próféta figyelmeztetése volt: Őrizd a várat!

 

HIRDETÉS
Simon Virág 2017. május 25., csütörtök

Főszereplő a spárga és a rebarbara

Különleges és kevésbé ismert termékeket is meg lehetett kóstolni, vásárolni múlt héten a marosvásárhelyi Vásár a várban elnevezésű első alkalommal megtartott rendezvényen. A négynapos vásár során árusok és vevők egyaránt elégedettek voltak.

Simon Virág 2017. április 14., péntek

Megvallani, hogy Jézushoz tartozunk

Szolgálatként élik meg a passiót. Azt szeretnék, hogy a húsvéti misztériumjátékot néző emberek jobban megértsék az ünnep jelentőségét. A Marosvásárhelyi Jezsuita Egyetemi Lelkészség negyedik alkalommal adta elő a húsvéti történetet.