Csodanő-díjakat adtak át Budapesten hétköznapi nőknek, akik nem hétköznapi életet élnek

2024. május 23., 13:18 utolsó módosítás: 2024. május 23., 15:40

Dr. Csomai Zita orvos-természetgyógyász nyerte a 2024-es Carrie Csodanő Díj Társadalmi felelősségvállalás kategóriában a közönségdíjat. A díjat a Carrie Magazin alapította 2023-ban, hogy minden olyan nő-anya elismerést kaphasson, aki nem feltétlenül a leghangosabb, de fontos és példaértékű munkát végez. Idén is öt kategóriában osztották ki a díjat.

Csodanő-díjakat adtak át Budapesten hétköznapi nőknek, akik nem hétköznapi életet élnek
galéria
A 2024-es Carrie Csodanő díjazottjai csoportképen a zsüri tagjaival Fotó: Szabóné Lotz Klára

Dr. Csomai Zita orvos-természetgyógyásznak ítélték oda idén a Budapesten megjelenő Carrie Magazin Csodanő közönségdíját. A budapesti orvos aktív egészségügyi szakemberként nemcsak egészséges életmódra ösztönöz, hanem megoldásokat kínálva tanít is arra. Mindennapi tevékenysége során részleteiben mutat rá, hogy miért alakulnak ki betegségeink, és mit kell, illetve lehet tenni azok megelőzése vagy kezelése érdekében. Az általa végzett holisztikus megközelítés az akadémikus orvoslással ötvöződik, amely különlegessé teszi tevékenységét és az általa elért eredményeket egyaránt.

Dr. Csomai Zita díjazása hangsúlyos jelentőséggel bír a mai egészségügyi környezetben, ahol az egészségmegőrzés és az információhoz való hozzáférés kritikus fontosságú a betegek gyógyulása szempontjából.

Mind a mellett, hogy ingyenes magyarországi és nemzetközi előadás-körutakat tart, részt vesz tudományos rendezvényeken, konferenciákon, kutatásokban, könyveket ír, lektorál, vizsgáztat, szakembereket képez, melyek mellett praktizál is.

Az általa tartott közel 50 betegség-specifikus tanfolyam jelentős mértékben hozzájárul az egészségügyi és társadalmi jólét előmozdításához. Sokoldalú tevékenysége és elkötelezettsége kiemelt jelentőséggel bír a mai egészségügyi környezetben, ahol az egészségmegőrzés és az információhoz való hozzáférés kritikus fontosságú a betegek gyógyulása szempontjából.

A társadalmi felelősségvállalásra való figyelemfelkeltés különösen fontos a mai egészségügy területén, mivel ezek az intézkedések közvetlenül és pozitívan befolyásolják az emberek életminőségét. Az olyan szakemberek, mint Dr. Csomai Zita – akik kiemelkedő munkát végeznek – megmutatják, hogy

az egészségügyi szakemberek szerepe nem korlátozódik csupán a betegségek kezelésére, hiszen társadalmi változásokat is előidézhetnek.

Az egészségügyi társadalmi felelősségvállalás díjazása tehát nem kizárólag az egyéni teljesítmény elismerése, hanem a közösségi egészségmegőrzési törekvések előtérbe helyezése is.

Dr. Csomai Zita példája inspiráló lehet más szakemberek számára is, hogy szélesebb közönségre gyakoroljanak hatást, így közvetve hozzájáruljanak a társadalom egészségtudatosságának növeléséhez. A díj rávilágít arra, hogy az egészségügyi szakemberek tevékenysége messze túlmutat a kórházak és rendelők falain.

Azon dolgozom, hogy a nyugati orvoslás és a természetgyógyászat egymással kiegészülve, együtt működjön, hiszen a megelőzésben, a kiegészítő kezelésekben, a rehabilitációban óriási szerepe van az életmódnak,

a táplálkozásnak, a mozgásnak, a légzésnek, a lelki terápiáknak, a stressz kezelésének, de erre a nyugati ellátórendszerben nincs idő, kapacitás – fogalmazott Csomai Zita, aki széles rétegben foglalkozik az egészségmegőrzéssel.

Dr. Csomai Zita orvos-természetgyógyász Kárpát-medence-szerte előadásokat tart az egészséges életmódról Fotó: Szabóné Lotz Klára

Dr. Csoma Zita vizsgáztat és szakértő az OKFŐ (Országos Kórházi Főigazgatóság) keretében négy szakterületen. Mellette a Szakmai Kollégium Komplementer Medicina Tagozat tagja. A szakember-oktatás mellett lényegesnek tartja a betegek edukációját is. Számtalan ingyenes előadást tart az ország minden pontján, rendezvényeken, egészségnapokon, iskolákban, gyerektáborokban vagy épp nyugdíjas klubokban.

,,A betegségek megelőzését, az egészséges életmódot tartom a legfontosabb kérdésnek, de természetesen kialakult probléma esetén a megoldás is legalább annyira lényeges.

A gyógyításban mindig a holisztikus szemléletet alkalmazom: mind fizikai, mind lelki, energetikai oldalról közelítem meg a problémákat”

– fogalmazott a díjátadáson a szakember.

Sárréti Anita

A zsüri tagjai: Rókusfalvy Lili műsorvezető, Gyöngyösi Szilvia életmód mentor, a Myeatrend termékcsalád tulajdonosa, Győrfi Pál szóvivő, egészségszakértő, tréner, Strényi Veronika, a Kuckó Önkéntes Program alapítója, a 2023-as Carrie Csodanő Díj Társadalmi felelősségvállalásban kiemelkedő nő kategória nyertese és Tomkó Bori, a Carrie Magazin tulajdonosa, főszerkesztője Fotó: Szabóné Lotz Klára

Öt kategóriában díjazták a Csodanőket, mindegyikben egy közönségdíjast és egy zsűri által kiválasztott nyertest hirdettek, tájékoztat a Carrie Magazin.
Csendes hősnő: a zsűri általi nyertes Zeke Gyöngyi magyar-rajz szakos tanár, a közönségdíj nyertese Lippai Marianna motivációs író és előadó.
A legkreatívabb nő: a zsűri általi nyertes Horváth-Vida Salomé dekoratőr, illusztrátor, festőművész, a közönségdíj nyertese Kővágóné Papp Edina gyöngyműves.
Társadalmi felelősségvállalásban kiemelkedő nő: a zsűri általi nyertes Zoltai Anna a Közétkeztetők, Élelmezésvezetők Országos Szövetségének elnöke, a közönségdíj nyertese dr. Csomai Zita orvos-természetgyógyász, életmód-tanácsadó és terapeuta.
(H)ősanya: a zsűri általi nyertes Vajda-Sikos Klaudia, a közönségdíj nyertese Dobosné Mahunka Mária.
Újrakezdő/karrierváltó nő: a zsűri általi nyertes Bossányi Tímea többszörös pályamódosító, bölcsőde és óvoda alapító, a közönségdíj nyertese: Petrik Ida fenntarthatósági szakemberből vidéki közösségépítő.

0 HOZZÁSZÓLÁS
Rádió GaGa - Hallgassa itt!
 
 

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.