HIRDETÉS
EN-összeállítás 2017. december 15., péntek

Új Kárpát-medencei falugazdász-hálózat

A jelenlegi 41-ről 100 fölé emelkedik a Kárpát-medencében tevékenykedő falugazdászok száma. A Budapesten megtartott VI. Kárpát-medencei összefogás fórumán a gazdaszervezetek Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter jelenlétében írták alá a megállapodást.

EN-összeállítás 2017. november 28., kedd

Közös erdélyi dialektus kell

A nagyváradi városháza tanácstermében szervezett konferenciát az EMNT, a Néppárt és a Reconstructio Egyesület. A résztvevők arra keresték a választ, hogy a küszöbön álló egyesülési centenárium esélyt vagy veszélyt jelent a román–magyar kapcsolatokban. 

HIRDETÉS
EN-összeállítás 2017. október 17., kedd

Az RMDSZ hiányos anyanyelvhasználata

Az RMDSZ hidegzuhanyként értékelte a közigazgatási törvénymódosítás leszavazását a parlamentben. A Marosvásárhelyen székelő Civil Elkötelezettség Mozgalom viszont úgy látja, a szövetség a létező jogszabályok nyújtotta lehetőségeket sem használja ki.  

EN-összeállítás 2017. október 06., péntek

Erdély fővárosába látogatott Orbán Viktor

Kolozsváron ünnepelte a reformáció 500. évfordulóját Orbán Viktor, Magyarország miniszterelnöke, Szászfenesen pedig jelenlétében avatták fel a Kolozs megyei község új református templomát.

EN-összeállítás 2017. szeptember 28., csütörtök

Székelyföldön az önrendelkezés népakarat

Nagyváradon, a Partiumi Keresztény Egyetemen ülésezett a Kárpát-medencei Magyar Autonómiatanács, az eseményt  kétnapos autonómiakonferencia követte. Jövőre Válasz Trianonra: az autonómia címmel programsorozatot terveznek. 

HIRDETÉS
EN-összeállítás 2017. szeptember 02., szombat

Gazdasági siker az újabb budapesti vb

A nagysikerű vizes világbajnokság után újabb rangos sportesemény színhelye Budapest: hétfőtől vasárnapig tartják a 31. cselgáncs világbajnokságot, amelyen 19 magyar cselgáncsozó is részt vesz. A megnyitón Vlagyimir Putyin orosz államfő is részt vett. 

 

EN-összeállítás 2017. július 16., vasárnap

„A világgazdaság jobb állapotban van”

Utcai harcok és több tízezres tüntető tömeg fogadta az elmúlt hétvégén a Hamburgban megrendezett G20-as csoport csúcsértekezletét. Trump és Putyin első személyes találkozója uralta a világsajtót.

EN-összeállítás 2017. július 14., péntek

Vizes vb: legek Budapesten

Július 14-én délben a műugrás-selejtezőkkel Budapesten kezdetét veszi a vizes világbajnokság. A Magyarország történetében eddigi legnagyobb sportesemény július 30-án zárul: két városban öt helyszínen 76 számban hirdetnek győztest.

EN-összeállítás 2017. július 07., péntek

Szükséges-e a futballban a videóbíró?

 A labdarúgás szabályalkotó testülete (IFAB) tavaly zöld utat adott a videotechnológiának, hogy segítse a játékvezetők döntését. Az újítást azóta már több mérkőzésen is alkalmazták, ám továbbra is vitáznak, érdemes-e minden szinten bevezetni. 

EN-összeállítás 2017. június 23., péntek

Városok sétáló medvével

Az elmúlt hetekben két, medvékkel kapcsolatos hír is sokkolta a közvéleményt: Tusnádfürdőn fényes nappal filmeztek medvét, amint a főutcán sétált, Brassótól nem messze pedig vonat ütött el egy medvebocsot. Közben Erdély-szerte nő a medvekárok nagysága. 

EN-összeállítás 2017. április 21., péntek

Összekevert, identitás nélküli Európa a cél

A migrációt tartja a konfliktusok középpontjának Orbán Viktor miniszterelnök, aki a Kossuth Rádió Vasárnapi Újság című műsorában kijelentette: ha a magyar emberek biztonságáról van szó, akkor nincs pardon.

HIRDETÉS
EN-összeállítás 2017. április 20., csütörtök

Összekevert, identitásnélküli Európa a cél

A migrációt tartja a konfliktusok középpontjának Orbán Viktor miniszterelnök, aki a Kossuth Rádió Vasárnapi Újság című műsorában kijelentette: ha a magyar emberek biztonságáról van szó, akkor nincs pardon. Schmidt Mária történész szerint Soros támogatása felér egy halálos öleléssel.

EN-összeállítás 2017. április 14., péntek

Nem zárnák be a Soros-egyetemet

A több tízezres tüntetés ellenére Áder János magyar államfő aláírta a felsőoktatási törvény módosítását, amely szigorítja a külföldi egyetemek magyarországi működésének feltételeit. A kormány szerint nincs szó a Soros-egyetem bezárásáról.

EN-összeállítás 2017. március 30., csütörtök

Gazdaegyesületi fórum a szövetkezésről

Az Aranyosszéki Gazdák Egyesülete március 4-én szervezte meg harmadik alkalommal a Kolozs megyei Mezőgazdasági Konferenciát. A kolozsvári rendezvényen mezőségi, kalotaszegi és aranyosszéki gazdák vettek részt.

EN-összeállítás 2017. március 22., szerda

A Tisza Csernobilja: élő veszély a ciánszennyeződés

A 17 évvel ezelőtt történt tiszai ciánszennyezés kapcsán tartottak konferenciát Szatmárnémetiben. Az Erdélyi Magyar Nemzeti  szatmári szervezésében megtartott rendezvény a környezetszennyezések tragikus helyzetére világított rá.

HIRDETÉS
EN-összeállítás 2017. február 18., szombat

Globalizmus: rókák a tyúkólban

A magyar kormányfő tizenkilencedik alkalommal tartotta meg évértékelő beszédét. Összeállításunkban szemelvényeket közlünk az ország és a magyarság helyzetére, valamint a nemzetközi folyamatokra összpontosító beszédből.