Holisztikus kezelés tibeti tálakkal

Nánó Csaba 2018. március 16., 14:53 utolsó módosítás: 2018. március 16., 14:54

A hanggal való gyógyítás évezredek óta része a keleti orvostudománynak, gyökerei valószínűleg Tibet ősi vallásában keresendők. Manapság Európában is egyre elterjedtebb módszere az alternatív gyógyászatnak. Tájainkon ennek Halmágyi Péter az egyik művelője.

A gyógyítás mellett bizonyos hangokkal meditálást is végezhetünk

A gyógyítás mellett bizonyos hangokkal relaxációt vagy meditálást is végezhetünk. A tibeti hangtálterápiában alkalmazott fémedényt zengő tálnak, éneklő tálnak is hívják. A hangtálak, illetve az általa kiadott hangok gyakorlatilag a testben és a csakrákban keletkezett feszültségeket oldják. A csakrák tisztításával és a test aurájának feltöltésével beindítják a test öngyógyító folyamatait. Kellemes velejárója az önbizalom és az öntudat növekvése, a kezelést követően energikusabbnak és tettre készebbnek érezhetjük magunkat.

Bár a közelmúltig környezetünkben ismeretlenek voltak a hangtálakkal végzett gyakorlatok, a módszer nem új keletű, és a nyugati világ is elég régen ismeri.

A múlt század hatvanas éveiben hippik százai zarándokoltak Indiába –közöttük a jól ismert Beatles együttes tagjai –, akik ott ismerkedtek meg a különféle keleti vallásokkal, majd azokat felkarolva terjeszteni kezdték Nyugaton is. Ezek úgynevezett spirituális utak voltak: a békét és a szeretetet hirdető úgynevezett flower-power generáció sok egyéb mellett a keleti kultúrában látta a világ megmentésének egyik útját. A vasfüggöny mögé nyilván a hírek, a divat, a hippi mozgalom eszmeisége és a velejárók nem juthattak be, így aztán nem is hallottunk keleti filozófiáról, alternatív gyógyításról és hasonlókról.

Bár a hanggal való gyógyítás sok ember számára ismeretlenül hangzik, nem kell Indiába vagy Tibetbe menni, hogy hasonló felfogással találkozzunk. A régmúltban minden nemzetnek megvoltak a sámánjai, akik a pogány hit mellett a gyógyítást is kínálták. A pogány világból ismerjük a sámándobot, a csengettyűt és a furulyákat, amelyek a sámánok, a mágusok hangszerei voltak. Egyebek mellett ezekkel is gyógyítottak, hiszen már akkor tudták: a rezgéseknek gyógyító hatása is van.

A zongorától a hangtálig

Halmágyi Péter Kolozsváron nőtt fel, de néhány éve családjával elköltözött a román fővárosba. Mintegy tíz évvel ezelőtt kezdte foglalkozatni a tibeti filozófia: „Az ember eletében előbb-utóbb kérdések merülnek fel. Kezd kíváncsi lenni, mi az élet, a sors, a lélek, mit jelent az újjászületés, a hit vagy a kereszténység. Én a buddhista filozófiában találtam rá sok válaszra, idővel rátaláltam ugyanezekre az elvekre a pogány hitben is, és ettől a gondolkodásmódom gyökeresen megváltozott. Kutatni kezdtem, információéhes lettem”–meséli. Négy éve a tibeti hangtálakat is kézbe vette, ma már népes közönség előtt tart előadásokat a hangalapú gyógyításról. Úgy véli, amit ő tesz, annak nincs köze a valláshoz. Ez életfilozófia, ami a gondolkodásmódot is tágítja. Azt vallja, hogy az egész tibeti filozófia lényege: magadban találd meg a tiszta hitet, a Teremtőt. Több mint vallás, mondja Péter: elfogadás, meghitt gondolkodás, életmód. Ugyanakkor állítja, ebben a filozófiában nincsenek véletlenek, így ő sem a szerencsének köszönhetően került kapcsolatba a tibeti filozófiával. „Minden egy céllal történik. Nagyjából hét évvel ezelőtt részt vettem egy hangtálakkal történt meditáción, és megragadott a hangok és a rezgés csodás világa”. Talán az sem véletlen, hogy

Péter fogékony volt a hangokra, hiszen képzett zenész, évekig zongorázni tanult, és fiatalabb korában több együttesben is megfordult.

A következő lépésben elkezdte kutatni a lehetőségeket, hogy ezt a technikát, tudományt elsajátítsa. Később arra is lehetősége adódott, hogy Németországban tanuljon. „Annak idején az iskolai németórákon igen kevés tudás ragadt rám, ezért inkább Budapesten folytattam tanulmányaimat Radnai Zsuzsa hangtálterápia oktatóval”–magyarázza.

Románia kivételével manapság már Európa-szerte léteznek tanfolyamok.

Magyar ajkú érdeklődőknek Halmágyi Péter a magyarországi Peter Hess Akadémia kurzusait ajánlja, ahol a már említett Radnai Zsuzsa tart órákat. „A hölgy odaadó, anyai szeretettel adja át tudását minden hallgatónak immár 18 éve. Hálás vagyok neki, hogy annyi mindent megtanulhattam tőle”–méltatja egykori oktatóját Péter.

Esetetek, történetek

Munkája során Péter sok érdekes esettel találkozott. „Egy nap három és fél éves kisfiút hozott az anyuka, hogy a gyerek ADHD (figyelemzavaros hiperaktivitás-zavar) szimptómás. A diagnózist egyébként az óvónő adta. Tenni kellene valamit, mert ő ezt nem tudja elviselni! Nos, a kisgyerekkel semmilyen probléma nem volt, ezt tanúsította az általam megkérdezett pszichológus kolléganőm is. Elkezdtünk a tálakkal játszadozni, örvendtünk a hangoknak, rezgéseknek, egy mesevilágba merültünk. Bevallom, nekem is öröm volt újra gyereknek lenni. A játszadozás után mondom az anyukának: kedves hölgyem, ennek a gyereknek semmi baja! A kezelés folytatását Önnek ajánlom, nyilván a gyerekkel közösen, mert meg kell tanulni a gyerekünkkel foglalkozni! Ráfigyelni, közös foglalkozást folytatni, kommunikálni a kicsivel”–emlékezik Péter a sikeres találkozásra. Másik maradandó esete egy romló párkapcsolat helyreállítása volt. Egy 22 éve házasságban élő hölgy kereste meg azzal, hogy nem bírja tovább, válni akar, megunta a házasságát. Péter megkérte az asszonyt, küldje el a férjét is, találkozni akar vele is. Kiderült, a férj sem volt a legboldogabb. Aztán három héten át együtt jártak Péterhez, végül újra egymásra találtak. Kiderült, minden baj okozója a kommunikáció hiánya volt, ettől hidegült el a párkapcsolatuk. Ma már ismét boldogan járnak kézen fogva az utcán.

Legnagyobb szeretettel és elégtétellel Péter egy harmadik esetre gondol, amikor egy 19 éves autizmusban szenvedő fiatal került hozzá. „Tudni való, hogy e betegséget nem lehet kikezelni. Ugyanakkor érdekes volt a fiatalnak a lelkivilágába belelátni. Erre a korra jellemző, hogy a fiatal kerüli a szemkontaktust. Mellém, fölém, bárhova tekintett, csak rám nem, mintha ott sem lettem volna. Édesapja többek között azt is elmondta, a pszichológus rajzoltatni próbálta a gyerekét, de az semmi áron nem akart. Nagy későre egy kérdőívre egy tűhegy nagyságú valamit firkált. Az orvosnak nagyítóval kellett néznie a rajzot. Ez a pici rajz egy villanykörtét ábrázolt, benne a Wolfram-szál, a menet, minden tökéletesen megrajzolva. Kiderült, hogy a fiatalnak az unszolásra ez volt a reakciója: kell egy rajz? Tessék, itt van, nézzétek. De nagyítóval! Amikor kikísértem őket a rendelőből és leültem székemre, a kisasztalon egy rajzot találtam. Egy cicát rajzolt a fiú nekem ajándékba. Ez volt életem legszebb ajándéka. Második találkozásunkkor már a szemembe nézett, igaz, csak pillanatokra. De ettől úgy éreztem, haladunk. Eufórikus boldogság töltött el. Negyedik alkalommal kezet nyújtott, és megkért, menjünk együtt a bevásárlóközpontba”–osztotta meg lapunkkal sikerélményeit Halmágyi Péter.

A vendég visszatér

Romániában még gyerekcipőben jár a hanggal való gyógyítás. Péter úgy tudja, Kolozsváron három kollégája foglalkozik ezzel, a román fővárosban pedig ő egyedül próbálja népszerűsíteni ezt a módszert. Egyedül tart bemutatókat, csoportos meditációkat szervez, és úgy látja, lassan ugyan, de nő az érdeklődés a módszer iránt. Nálunk a működésük is nehézségekbe ütközik: míg egy budapesti végzős Európa-szerte elismert és elfogadott hangtálterápiás diplomát kap, ezzel Romániában nincs mit kezdenie. Kiskapukat kell keresni, és ez általában úgy történik, hogy valamilyen elméletileg közelálló szakmában szerez oklevelet az ember. De a lényeg az, hogy szeretettel, meghittséggel, odaadással fogj hozzá e csodálatos módszerhez, a többi magától jön –véli Péter.

A terápiához minimum három tálból álló készletre van szükség, de ezeken kívül rengeteg más hangszerrel is lehet dolgozni.

(A hangtálak ára méret, súly, hang, díszítés, illetve alkalmazási terület függvényében Magyarországon 33 ezer és 66 ezer forint között váltakozik.) A tálakkal folytatott kezelés lényege az ellazulás, az elernyedés, a meditációs állapot elérése. Nagyszerűen hat fizikai és pszichikai szinten egyaránt, vélik azok, akik már kipróbálták a hangterápiás módszert. Enyhíti a stressz, a depresszió, az álmatlanság tüneteit, javítja a koncentráló képességet. Harmonizáló hatása van, hozzájárul egy kellemesebb életmód kialakításához. Ezen kívül fizikai bántalmak enyhítésére (derék- és gerincfájdalmak, vérnyomás és sok egyéb) is használható a módszer.

Csoportos előadásain általában 80-100 érdeklődő van jelen. Ezeket az alkalmakat ő „hangfürdőnek”, csoportos meditációnak nevezi, de nyilván egyénre szabott kezelések is léteznek. Ezek hossza esettől függ. A vendég –Péter soha nem nevezi a hozzá fordulót betegnek, páciensnek vagy kliensnek –35–40 perces hangtállal végzett terápiában részesül. „Felejthetetlen élményben részesülnek, akik kipróbálják a módszert”–vélekedik, és ezt a vendégei is igazolják, hiszen a visszajelzésekből kiderül, hogy szinte eufórikus, örömteli hangulatban távoznak az összejövetelekről. És nemcsak távoznak, de nagy többségük vissza is tér a következő alkalomra…

 

A boldogságérzet terápiája
Szakemberek szerint a hangtálakból előhívott rezgések a testfelülettel érintkezve bejutnak és koncentrikus körök formájában végigáramlanak a testben. Ha a testben nincsenek energetikai blokkok, akkor a hangrezgések könnyedén áthaladnak, majd kilépnek a lábujjaknál és a hajszálak végénél. A rezgéseket a vendég azonnal érzékeli, és a folyamatos hang- és rezgésáramlás hatására kellemesen ellazul. Az ismételt kezelések segítenek megtapasztalni a belső békét, harmóniát, felerősíteni a szervezet öngyógyító képességét, és energiát gyűjteni a hétköznapi feladatokra. A terápia másik hatása az, hogy a gazdag skálán folyamatosan érkező hangok könnyen és gyorsan, bármilyen technika alkalmazása nélkül juttatnak kellemes, ellazult állapotba. Ez jótékonyan hat testi és szellemi működésünkre. Boldogságérzet árad szét bennünk, energiával töltődünk, és a többszöri kezelések hatására erősödik az immunrendszerünk, javul a koncentrálóképesség, a kreativitás, a kiegyensúlyozottság.
0 HOZZÁSZÓLÁS
Hallgassa online rádióinkat
Legnézettebb
Fontos számunkra az adatai védelme!

Annak érdekében, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és hirdetéseket, közösségi médiaszolgáltatásokat nyújtsunk, valamint elemezzük a látogatottságokat, partnereinkkel együtt sütiket (cookie-kat) használunk oldalunkon. Kattintson az Elfogadom a sütiket! gombra az említett technológia webes használatának elfogadásához. Bármikor megváltoztathatja hozzájárulási beállításait.Szükség van a hozzájárulásához!

Az alábbi listából kiválaszthatja, hogy mely süticsoportok elhelyezéséhez járul hozzá böngészőjében. Mindegyik kategóriához tartozik egy leírás, amelyben részletezzük, hogy mi és partnereink mire használják az Ön adatait. Nagyra értékeljük, ha elfogadja a sütiket, és garantáljuk, hogy adatai biztonságban lesznek.

Tájékoztatás a sütik használatáról

A Príma Press Kft. által üzemeltetett erdelyinaplo.ro domainen keresztül elérhető weboldalakon sütiket (angolul: cookie-kat) használ.

A sütik feladata

Információkat gyűjtenek a látogatókról és eszközeikről; megjegyzik a látogatók egyéni beállításait, amelyek felhasználásra kerül(het)nek például online tranzakciók igénybevételekor, ezáltal nem kell újra begépelni az adatokat; megkönnyítik a weboldal használatát; célzott hirdetések jelennek meg a weboldalon; minőségi felhasználói élményt biztosítanak.

Mi a süti?

A sütik olyan kisméretű adatcsomagok, szöveges fájlok, amelyek a weboldalon történt látogatás alkalmával kerülnek elhelyezésre a böngészőjében. A sütik lehetővé teszik, hogy a felhasználót a következő látogatásakor felismerje, ezáltal a sütit kezelő szolgáltatónak lehetősége van összekapcsolni a felhasználó aktuális látogatását a korábbiakkal, de kizárólag a saját tartalma tekintetében.

A sütiket megkülönböztethetjük funkciójuk, tárolási időtartamuk alapján, de vannak olyan sütik, amelyeket a weboldal üzemeltetője helyez el közvetlenül, míg másokat harmadik felek helyeznek el.

Az erdelyinaplo.ro által alkalmazott sütik leírása

A weboldalon alkalmazott sütik funkciójuk alapján lehetnek: alapműködést biztosító sütik; preferenciális sütik; statisztikai célú sütik; hirdetési célú sütik és közösségimédia-sütik.

A tárolási időtartamuk alapján megkülönböztetünk munkamenet sütiket, amelyek törlődnek, amint a látogató bezárja a böngészőt, és állandó sütiket, amelyeket a látogató gépe ill. a böngészője mindaddig ment, amíg azok mentési időtartama le nem jár vagy a látogató nem törli.

Alapműködést biztosító sütik

Ezek a sütik biztosítják a weboldal megfelelő működését, megkönnyítik annak használatát. Enélkül a weboldal használata nehézkesen, vagy egyáltalán nem biztosítható. Az alapműködést biztosító sütik a látogatók azonosítása nélkül gyűjtenek információkat a weboldal használatáról.

A sütik között vannak olyanok, amelyek törlődnek, amint a látogató bezárja a böngészőt (munkamenet sütik), míg másokat a látogató gépe ill. a böngészője mindaddig ment, amíg azok mentési időtartama le nem jár vagy a látogató azokat nem törli (állandó sütik).

Az alapműködést biztosító sütik között találhatók a cikkbe elhelyezett, harmadik fél által nyújtott tartalmak, mint például beágyazott YouTube-videók vagy Facebook-posztok stb. sütijei.

Alapműködést biztosító sütik listája:

Süti neve Szolgáltató / Funkció Süti lejárata  
PHPSESSID erdelyinaplo.ro
Feladata a munkamenetek állapotának lekérése, a munkamenetek között.
munkamenet saját
cookieControll erdelyinaplo.ro
Feladata a süti beállítások megjegyzése
365 nap saját
cookieControlPrefs erdelyinaplo.ro
Feladata a süti beállítások megjegyzése
365 nap saját

 

Preferenciális sütik:

A preferenciális sütik használatával olyan információkat tudunk megjegyezni, mint például a cikk alatti Jó hír/Rossz hír-funkció (szekelyhon.ro; kronikaonline.ro) használata. Ha nem fogadja el ezeket a sütiket, akkor ezeket a funkciókat nem tudja használni.

Preferenciális sütik listája:

Süti neve Szolgáltató / Funkció Süti lejárata  
newsvote_ erdelyinaplo.ro
Cikkre való szavazás rögzítése
30 nap saját

 

Statisztikai célú sütik

A statisztikai célú sütik a felhasználói élmény javítása érdekében, a weboldal fejlesztéséhez, javításához kapcsolódnak. Lehetővé teszik, hogy a weboldal üzemeltetője azzal kapcsolatosan gyűjtsön adatokat, hogy a felhasználók miként használják az adott oldalt.

A statisztikai célú sütik által gyűjtött információk arra vonatkoznak, hogy pl. a látogató az oldal mely részére kattintott, hány oldalt keresett nyitott meg, milyen hosszú volt az egyes munkamenetek megtekintési ideje stb.

A felhasználónak lehetősége van a normál, illetve anonimizált beállítás közül választani.

Például, a Google Analytics IP-anonimizálási funkciója az IPv4-felhasználók IP-címének utolsó oktettjét, illetve az IPv6-címek utolsó 80 bitjét nem sokkal a cím Analytics adatgyűjtő hálózatba kerülése után nullára állítja a memóriában. Ilyen esetben a rendszer soha nem írja lemezre a teljes IP-címet.

Statisztikai célú sütik listája:

Süti neve Szolgáltató Süti lejárata  
_ga google.com 2 év Harmadik fél
_gat google.com 1 nap Harmadik fél
_gid google.com 1 nap Harmadik fél

 

Hirdetési célú sütik

A hirdetési sütik célja, hogy a weboldalon a látogatók számára releváns hirdetések jelenjenek meg. Ezek a sütik sem alkalmasak a látogató személyének beazonosítására, sütiket hirdetési partnereink állíthatják be. Ezek a cégek felhasználhatják a gyűjtött adatok alapján az Ön érdeklődési profiljának létrehozására és más webhelyek releváns hirdetéseinek megjelenítésére. Ha a beállításoknál anonimizálja ezeket a sütiket, akkor kevésbé releváns hirdetések fognak megjelenni.

Hirdetési célú sütik listája:

Süti neve Szolgáltató Süti lejárata  
__gads google.com 2 év harmadik fél
_fbp facebook.com 3 hónap harmadik fél
ads/ga-audiences google.com munkamenet harmadik fél
DSID google.com 1 nap harmadik fél
fr facebook.com 100 nap harmadik fél
IDE google.com 1 év harmadik fél
pcs/activeview google.com munkamenet harmadik fél
test_cookie google.com 1 nap harmadik fél
tr facebook.com munkamenet  harmadik fél

 

Közösségimédia-sütik

A közösségimédia-sütik célja, a weboldalon használt közösségimédia-szolgáltatások biztosítása a látogató számára. Például, amikor a látogató a weboldalról tartalmat oszt meg a Facebookon, Twitteren, vagy a Bejelentkezem Facebook-fiókkal funkciót használja. A közösségimédia-szolgáltatók a sütiken keresztül adatokat gyűjthetnek arról, hogy a látogató hogyan használja a közösségi média által biztosított szolgáltatásokat, milyen tartalmakat oszt meg, mit lájkol stb.

Közösségimédia-sütik listája:

Süti neve Szolgáltató Süti lejárata  
act facebook.com munkamenet harmadik fél
c_user facebook.com 1 nap harmadik fél
datr facebook.com 1 nap harmadik fél
fr facebook.com 1 nap harmadik fél
locale facebook.com 1 nap harmadik fél
presence facebook.com munkamenet harmadik fél
sb facebook.com 1 nap harmadik fél
spin facebook.com 1 nap harmadik fél
wd facebook.com 1 nap harmadik fél
x-src facebook.com 1 nap harmadik fél
xs facebook.com 1 nap harmadik fél
 urlgen   instagram.com  munkamenet  harmadik fél
 csrftoken   instagram.com  1 év  harmadik fél
 ds_user_id  instagram.com  1 hónap  harmadik fél
 ig_cb  instagram.com   1 nap  harmadik fél
 ig_did   instagram.com  10 év  harmadik fél
 mid  instagram.com  10 év  harmadik fél
 rur  instagram.com  munkamenet  harmadik fél
 sessionid   instagram.com  1 év  harmadik fél
 shbid  instagram.com  7 nap  harmadik fél
 shbts  instagram.com  7 nap  harmadik fél
VISITOR_INFO1_LIVE youtube.com  1 nap harmadik fél
SSID youtube.com  1 nap harmadik fél
SID youtube.com  1 nap harmadik fél
SIDCC youtube.com  1 nap harmadik fél
SAPISID youtube.com  1 nap harmadik fél
PREF youtube.com  1 nap harmadik fél
LOGIN_INFO youtube.com  1 nap harmadik fél
HSID youtube.com  1 nap harmadik fél
GPS youtube.com  1 nap harmadik fél
YSC youtube.com   munkamenet harmadik fél
CONSENT youtube.com  1 nap harmadik fél
APISID youtube.com  1 nap harmadik fél
__Secure-xxx youtube.com  1 nap harmadik fél

 

A Príma Press Kft-vel szerződött partnerek által alkalmazott sütik leírása

A weboldalon más szolgáltatások üzemeltetői is helyezhetnek el sütiket. A partnerek által alkalmazott sütikről a felhasználók a szolgáltatók saját honlapján tájékozódhatnak:

Google Analytics: https://developers.google.com/analytics/devguides/collection/gtagjs/cookie-usage

Google Adwords: https://www.google.com/intl/en/policies/privacy

Google Adsense: https://policies.google.com/privacy?hl=hu

Facebook: https://www.facebook.com/policy/cookies/

Twitter: https://help.twitter.com/en/rules-and-policies/twitter-cookies

 

A Príma Press Kft-vel szerződéses kapcsolatban nem álló, harmadik felek által elhelyezett sütik

A fent leírtakkal ellentétben a Príma Press Kft. szerződéses kapcsolatban nem álló más szolgáltatások üzemeltetői is helyezhetnek el sütiket a weboldalon, a cégünktől függetlenül, saját működésük érdekében. Az ilyen, harmadik felek által használt sütik elhelyezése ill. az azt elhelyezők által esetlegesen folytatott adatkezelések tekintetében a Príma Press Kft. semmilyen felelősségen nem vállal, e téren felelősségüket kizárja.

Hogyan módosíthatók a sütibeállítások?

A korábban eszközölt sütibeállításokat desktopon a láblécében található Sütibeállítások menüre kattintva bármikor megváltoztathatja. Mobilon pedig a menü gombra, majd a Sütibeállítások menüre bökve éri el.

Alapműködést biztosító sütik:

Ezek a sütik biztosítják a weboldal megfelelő működését, megkönnyítik annak használatát. Enélkül a weboldal használata nehézkesen, vagy egyáltalán nem biztosítható. Az alapműködést biztosító sütik a látogatók azonosítása nélkül gyűjtenek információkat a weboldal használatáról.

A sütik között vannak olyanok, amelyek törlődnek, amint a látogató bezárja a böngészőt (munkamenet sütik), míg másokat a látogató gépe ill. a böngészője mindaddig ment, amíg azok mentési időtartama le nem jár vagy a látogató azokat nem törli (állandó sütik).

Az alapműködést biztosító sütik között találhatók a cikkbe elhelyezett, harmadik fél által nyújtott tartalmak, mint például beágyazott YouTube-videók vagy Facebook-posztok stb. sütijei.

Alapműködést biztosító sütik listája: PHPSESSID, cookieControll, cookieControlPrefs.


NEM FOGADOM EL
MINDIG AKTÍV
Preferenciális sütik

A preferenciális sütik használatával olyan információkat tudunk megjegyezni, mint például a cikk alatti Jó hír / Rossz hír funkció használata. Ha nem fogadja el ezeket a sütiket, akkor ezeket a funkciókat nem tudja használni.

A látogatónak lehetősége van a következő beállítások közül választani:

ELFOGADOM – ez esetben minden funkciót tud használni

NEM FOGADOM EL – ebben az esetben bizonyos funkciók nem lesznek aktívak

Preferenciális sütik listája: newsvote_


NEM FOGADOM EL
ELFOGADOM
Statisztikai célú sütik:

A statisztikai célú sütik a felhasználói élmény javítása érdekében, a weboldal fejlesztéséhez, javításához kapcsolódnak. Lehetővé teszik, hogy a weboldal üzemeltetője azzal kapcsolatosan gyűjtsön adatokat, hogy a felhasználók miként használják az adott oldalt.

A látogatónak lehetősége van a következő beállítások közül választani:

NORMÁL – minden funkció aktiválásra kerül

ANONIM – a társadalmi-demográfiai funkciókat inaktiválódnak, és az IP-cím anonimizálásra kerül

Statisztikai célú sütik listája: _ga, _gat, _gid.

 

ANONIM
NORMÁL
Hirdetési célú sütik:

A hirdetési sütik célja, hogy a weboldalon a látogatók számára releváns hirdetések jelenjenek meg. Ezek a sütik sem alkalmasak a látogató személyének beazonosítására, sütiket hirdetési partnereink állíthatják be. Ezek a cégek felhasználhatják a gyűjtött adatok alapján az Ön érdeklődési profiljának létrehozására és más webhelyek releváns hirdetéseinek megjelenítésére. Ha anonimizálja ezeket a sütiket, akkor kevésbé releváns hirdetései lesznek.

A látogatónak lehetősége van a következő beállítások közül választani:

NORMÁL – az Ön profilja szerint, személyre szabott hirdetések jelennek meg

ANONIM – a hirdetés az Ön profiljától függetlenül jelenik meg

Hirdetési célú sütik listája: __gads, _fbp, ads/ga-audiences, DSID, fr, IDE, pcs/activeview, test_cookie, tr.

 

ANONIM
NORMÁL
Közösségimédia-sütik

A közösségimédia-sütik célja, a weboldalon használt közösségimédia-szolgáltatások biztosítása a látogató számára. Például, amikor a látogató a weboldalról tartalmat oszt meg a Facebookon, Twitteren, vagy a Bejelentkezem Facebook-fiókkal funkciót használja. A közösségimédia-szolgáltatók a sütiken keresztül adatokat gyűjthetnek arról, hogy a látogató hogyan használja a közösségi média által biztosított szolgáltatásokat, milyen tartalmakat oszt meg, mit lájkol stb.

A látogatónak lehetősége van a következő beállítások közül választani:

ELFOGADOM – ez esetben minden funkciót tud használni

NEM FOGADOM EL – ebben az esetben a közösségi média funkciói nem lesznek aktívak

Közösségimédia-sütik listája: act, c_user, datr, fr, locale, presence, sb, spin, wd, x-src, xs, urlgen, csrftoken, ds_user_id, ig_cb, ig_did, mid, rur, sessionid, shbid, shbts, VISITOR_INFO1_LIVE, SSID, SID, SIDCC, SAPISID, PREF, LOGIN_INFO, HSID, GPS, YSC, CONSENT, APISID, __Secure-xxx.

 

NEM FOGADOM EL
ELFOGADOM

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.

 
Székely Sport