Hogyan ápoljuk a bőrünket tavasszal?

EN-összeállítás 2024. május 06., 19:54

Ha szóba jön a bőrápolás, mindenki zsonglőrködik a tömérdek tanács, termék és megoldandó problémák között. Mindent akarunk egyszerre, és mindenféle hatóanyagból több tucat krém, szérum, esszencia, lemosó roskadozik a drogériák polcán. Nehéz megszűrni, mire is van szükségünk. A tavaszi arcápolásról Takács Bernadett sminkes ad bővebb információt, hogyan védjük, és hidratáljuk a bőrünket.

Hogyan ápoljuk a bőrünket tavasszal?
galéria
A bőrápolás első teendője, hogy eltávolítjuk az arcunkról a különböző szennyeződéseket, a sminktől kezdve a benzingőz káros lerakódásáig Fotó: Sárréti Média

Takács Bernadett sminkes néhány gondolatot, tanácsot osztott meg az egyes hatóanyagokról, amelyekkel mindenhol szembe találhatjuk magunkat.

,,Kezdhetjük a lemosásnál, méghozzá a micellás víznél. Alapvetően

a micella bekebelezi a szabad gyököket az arcunkon, amelyek különböző szennyeződések, a sminktől kezdve a benzingőz káros lerakódásáig.

Ez jó lehetőség a bőrápolás első lépéseként, de mindenképpen a bőrtípusunknak megfelelő habzó lemosóval mossuk át a bőrünket a micellás használata után. Így nem szárítja ki bőrünket, és már kedvezően előkészíthetjük a következő lépésig” – fogalmaz a sminkes szakember.

Takács Bernadett sminkes szerint nehéz megszűrni, mire is van szükségünk, és akár azt is, mivel árthatunk bőrünknek, ha nem figyelünk kellőképpen Fotó: Sárréti Média

A szakértő a ránctalanítással kapcsolatban is ad tanácsokat:

,,Ha ránctalanításról beszélünk, mindenhol a retinolokkal találkozhatunk. Ez nem csak ráncainkra lehet jótékony hatással, de a pattanásos bőrrel is csodákat tesz. Mivel komoly eredményeket érhetünk el vele, a használatát sem lehet félvállról venni.

Este megtisztított, de nedves bőrre alkalmazzuk, és heti 1-2 alkalmas használattal vezessük be mindennapi arcápolási rutinunkba.

Mindenképp használjunk rá arckrémet, mert száríthat, illetve nagyon fényérzékennyé teszi a bőrt, ezért a fényvédő használata szinte kötelező. Azt ajánlom, hogy októbertől áprilisig alkalmazzuk, nyáron pedig amikor nagyobb a kockázat, kicsit pihentessük. Mindenképpen nézzünk utána, ha új felkapott hatóanyagokkal találkozunk, hiszen nem biztos, hogy számunkra is a legmegfelelőbb, még ha mindenhol szembe jön velünk. Viszont kísérletezni szabad, és jó dolog is, azonban lépésről lépésre alkalmazzuk őket” – részletezte a szakember, Takács Bernadett.

Sárréti Anita

0 HOZZÁSZÓLÁS
Rádió GaGa - Hallgassa itt!
 
 

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.