Az Operettissimo együttes karácsonyi gálakoncertje az aranyosszéki Bágyonban

EN-összeállítás 2023. december 13., 09:15 utolsó módosítás: 2023. december 13., 09:37

A kolozsvári Operettissimo együttes rendkívüli karácsonyi gálakoncertre várja a zene szerelmeseit december 15-én, 18 órától a Bágyoni Kultúrotthonba! Az ünnepi hangulatot előidéző produkció a Zenei utazások Várfalván című projekt negyedik állomása.

Az Operettissimo együttes karácsonyi gálakoncertje az aranyosszéki Bágyonban
galéria
Fotó: Operettissimo

Az eseményen a legszebb musical és operett betétdalok mellett meghitt karácsonyi énekek is felcsendülnek majd. A zenés előadás repertoárjából nem hiányozhat a Jekyll és Hyde, My fair lady, Aladdin és a Macskák című musicalek részletei, valamint a Lili bárónő, Cigányszerelem, Viktória és a Csárdáskirálynő népszerű operettslágerei sem.

A kezdeményezés öt koncertből és négy diákoknak szóló oktatási előadásból áll,

amely a Zenei utazások Várfalván című projekt része.

Fotó: Operettissimo

A rendezvénysorozat az Országos Helyreállítási Terv - Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR) támogatásával, valamint a várfalvai Polgármesteri Hivatal és Helyi Tanács társfinanszírozásával valósul meg.

Plesa Róbert, az együttes alapítója és a projekt vezetője elmondta – a kezdeményezés célja az értékmutatás, amely a későbbiekben részben vagy egészben kamatoztatható más településeken, vagy más kulturális szereplők által. A projekt olyan értéknormákat nyújt, amely a közönség kulturális nevelését biztosítja főleg zenei téren, hosszútávon is fenntartható változást eredményezve.

Fotó: Operettissimo

A kulturális kezdeményezés számos várfalvai gyermek és fiatal művészi készségeit és ismereteit hivatott fejleszteni, egy modern és innovatív oktatási forma segítségével.

A projekt magas színvonala, az előadások sokszínűsége és a magyar, román, valamint angol nyelvű interakció hozzájárul a befogadás, a sokszínűség és a tolerancia fejlesztéséhez művészi eszközök segítségével.

Fotó: Operettissimo

Fellépnek:
Kolcsár Katalin, Székely Zsejke, Rigmányi István és Plesa Róbert énekművészek, valamint Gyenge Zoltán Balázs hegedűművész és Kolcsár Péter zongoraművész.
Az esemény díszmeghívottjai: Modra Noémi, Peti Tamás Ottó és Rétyi Zsombor, a Kolozsvári Magyar Opera énekművészei.

Fotó: Operettissimo
0 HOZZÁSZÓLÁS
Rádió GaGa - Hallgassa itt!
 
 

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.