Lili bárónő Várfalván – az Operettissimo együttes kulturális projektje

EN-összeállítás 2023. november 08., 21:30 utolsó módosítás: 2023. november 08., 21:45

Harmadik alkalommal tart előadást Zenei utazások Várfalván címmel a kolozsvári Operettissimo együttes november 10-én, 18 órától a Kolozs megyei Várfalva kultúrotthonában. A kolozsvári bemutatót megelőző eseményen Huszka Jenő nagysikerű operettjét, a Lili bárónőt tekintheti meg a nagyérdemű.

Lili bárónő Várfalván – az Operettissimo együttes kulturális projektje
galéria
Fotó: Operettissimo

A kezdeményezés kilenc eseményből tevődik össze: öt koncertből és négy diákoknak szóló oktatási előadásból, amely a Zenei utazások Várfalván című projekt része. A rendezvénysorozat az Országos Helyreállítási Terv (PNRR) támogatásával, valamint a Várfalvai Polgármesteri Hivatal társfinanszírozásával valósul meg.

Fotó: Operettissimo

Plesa Róbert, az együttes alapítója és a projekt vezetője elmondta: a kezdeményezés célja az értékmutatás, amely a későbbiekben kamatoztatható más településeken, vagy más kulturális szereplők által. A projekt olyan értéknormákat nyújt, amely a közönség kulturális nevelését biztosítja főleg zenei téren, olyan változást eredményezve, amely hosszútávon is fenntartható.

Fotó: Operettissimo

A kulturális kezdeményezés számos várfalvai gyermek és fiatal művészi készségeit és ismereteit hivatott fejleszteni, egy modern és innovatív oktatási forma segítségével. A projekt magas színvonala, az előadások sokszínűsége és a magyar, román, valamint angol nyelvű interakció hozzájárul a befogadás, a sokszínűség és a tolerancia fejlesztéséhez művészi eszközök segítségével.

Fotó: Operettissimo

Főbb szerepekben Kolcsár Katalin, Plesa Róbert, Rigmányi István, Székely Zsejke, Rétyi Zsombor, Mányoki Mária, Gáspárik Szilvia-Klára, Mányoki László és Kolcsár Péter énekművészeket láthatja a közönség. Az előadást öttagú kamarazenekar kíséri, melynek tagjai: Gyenge Zoltán Balázs – hegedű, Tatár Enikő – klarinét, Török Márton – fuvola, Jakabffy Kristóf – cselló és Kolcsár Péter – zongora. A produkciót átdolgozta Plesa Róbert, színpadra állította Kántor Melinda, zenei vezető Kolcsár Péter.

Fotó: Operettissimo

0 HOZZÁSZÓLÁS
Rádió GaGa - Hallgassa itt!
 
 

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.