2024-es szemüvegtrendek, amikre érdemes odafigyelni

2024. június 15., 10:48 utolsó módosítás: 2024. június 15., 15:11

Manapság a szemüveg viselése nem csupán praktikus szükségszerűség; igazi divatnyilatkozat is lehet, amit hírességek, tervezők és modellek is előszeretettel viselnek. A szemüveg beépítése az öltözékünkbe egy új lendületet és egyedi karaktert adhat, egyszerűen emelve az esztétikát. Tehát akár rutinos szemüvegviselő vagy, akár most fontolgatod a váltást, soha nem volt még alkalmasabb időszak az új keretek viselésére. A Premium Vision Optika szakértője, Szalay Szabolcs bemutatja az idei szemüvegtrendeket.

2024-es szemüvegtrendek, amikre érdemes odafigyelni
galéria
Fotó: Premium Vision Optika

,,A teljesen átlátszó szemüvegkeretek nagy népszerűségnek örvendenek 2024-ben is, köszönhetően letisztult és minimalista megjelenésüknek. Ezek a keretek modern csavart adnak a szemüvegdivatnak, és bármilyen megjelenést képesek feldobni anélkül, hogy túlságosan elvenné a hangsúlyt az arcról. A különböző stílusok közül a túlméretezett átlátszó keretek különösen népszerűek, eleganciát kölcsönözve bármely szettnek" – mutatott rá Szalay Szabolcs, a Premium Vision Optika ügyvezetője.

Esztétikai vonzerejükön túl az átlátszó keretek sokoldalúságukról is ismertek, mivel kiválóan illeszkednek különböző arcformákhoz és sminkekhez. A szakértők egyre növekvő érdeklődést tapasztalnak az átlátszó keretek tekintetében, kiemelve azok eleganciáját és alkalmazkodóképességét a különböző bőrtípusokhoz és arcvonásokhoz.

Fotó: Premium Vision Optika

Túlméretezett '70-es évekbeli keretek

,,2024-ben a túlméretezett '70-es évekbeli keretek is uralni fogják a szemüvegdivatot, megtestesítve a maximalizmus és a feltűnő stílus szellemét. Ezek a merész keretek nemcsak különböző arcformákhoz illeszkednek, hanem biztosítják, hogy a divat és a funkcionalitás is előtérbe kerüljön. Az ikonikus '70-es évekbeli divatirányzatokból merítve a túlméretezett keretek reneszánszukat élik, bármilyen formában is jelenjenek meg. A szakértők a trend lendületét előre látva egyre több merész, figyelemfelkeltő keret megjelenését jósolják" – részletezte a szakember.

Fotó: Premium Vision Optika

Tűzpiros keretek

A vibráló piros keretek egyre népszerűbbek lesznek 2024-ben. Legyen szó vastag vagy vékony keretekről, ez a merész színfolt stílusos kiegészítővé válhat bármely öltözékhez, különösen azok számára, akik a feltűnő színeket kedvelik.

A piros keretek szembetűnő, mégis sokoldalú lehetőséget kínálnak azoknak, akik szeretnék feldobni megjelenésüket egy kis élénkséggel. A vibráló színek és játékos minták mint például a kockás vagy leopárdmintás mind hozzájárulnak ennek a merész szemüveg választásnak a népszerűségéhez, így a piros az a szín, amit azok a személyek választanak, akik szeretnének kitűnni szemüvegükkel.

Fotó: Premium Vision Optika

Vastag, vintage inspirált keretek

A vastag, vintage inspirált keretek jelentős visszatérést mutatnak ebben az évben, és a szemüvegdivat egyik vezető trendjévé válnak. A retro esztétika újjáéledése a tavaszi/nyári '24 divathetek során is megjelent, ahol a hírességek bemutatták, hogyan lehet ezeket a klasszikus kereteket modern stílussal ötvözni. A merész fekete keretektől a '60-as, '70-es és '80-as évek nosztalgikus visszaköszönéséig a tervezők egy kis csavarral látják el a kollekciókat az ikonikus formák és stílusok révén. Legyen szó az időtállóan vonzó kerek vagy a macskaszem formákról, ezek a vintage inspirált keretek tökéletesen ötvözik a múlt báját és a modern kifinomultságot.

Ezenkívül a '90-es évek inspirálta wrap és vintage sport szemüvegek újbóli megjelenése tovább erősíti ezt a trendet, és nélkülözhetetlen kiegészítővé válik azok számára, akik szeretnék megjelenésüket retro hangulattal feldobni.

Fotó: Premium Vision Optika

Fém keretek

A klasszikus vonzerejük miatt kedvelt fém keretek 2024-ben is megőrzik időtlen szemüveg trend státuszukat. Legyen szó drót szemüvegről vagy vékony fém keretekről, ezek a keretek kifinomultságot és stílust sugároznak. Ideálisak kerek vagy pilótaformájú szemüvegekhez, a fém keretek sokoldalú lehetőséget kínálnak, amelyek különböző öltözékekhez illeszkednek, a preppy szettektől kezdve a vagány bőrkabátokig és vastag pulóverekig. A vékonyabb dizájnok és könnyű lencsék elfogadása, amelyek az ikonikus '90-es évek divatikonjaira emlékeztetnek, a fém keretek a vintage báj és a kortárs elegancia keverékére utalnak, így ezek kötelező kiegészítők minden divattudatos egyén számára az idén.

Színátmenetes keretek

Ezek a keretek a színek varázslatos átmenetét kínálják, lendületet és vibrálást adva bármely szettnek. Bár a színátmenetes keretek elsőre merésznek tűnhetnek azok számára, akik megszokták a biztonságosabb szemüveg színválasztásokat, a megfelelő stílustippekkel könnyedén alapvető kiegészítővé válhatnak. A művészet abban rejlik, hogy a tökéletes színátmeneti színeket válasszuk, hasonlóan ahhoz, ahogyan egy művész a vászonra választ kiegészítő árnyalatokat; a szemüvegünknek harmonizálnia kell, vagy ki kell emelnie a ruházatunk árnyalatait, finoman, de hatásosan.

Sárréti Anita

0 HOZZÁSZÓLÁS
Rádió GaGa - Hallgassa itt!
 
 

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.