A teqball és interjúalanyaim

Ilyés Szabolcs 2017. december 22., 22:12 utolsó módosítás: 2017. december 22., 22:14
Székelyföldön is szárnyra kapott a teqball

 

A 2017-es évemet az új keletű magyar sportág, a teqball határozta meg, amely mellett kiemelném a számos sportolóval és szakvezetővel készített interjúimat is. A kettő azonban összekapcsolódik.

De mi is a teqball? A hivatalosan 2014-ben bemutatott magyar sportág dinamikusan fejlődik, már több mint 30 országban van jelen és olyan korábbi világsztárok népszerűsítik, mint Ronaldinho, Carles Puyol vagy éppen Luis Figo. Köznyelven mondhatnánk: lábtenisz hajlított ping-pong asztalon. Nagymértékben elősegíti a technikai tudást, a koncentrációkészséget és az állóképességet.

Év elején kaptam a felkérést a budapesti Teqball Központtól, hogy a júniusi I. Teqball Világkupára állítsak össze egy olyan csapatot, amely román színekben indul és helytáll a világkupán. Székelyföldi barátaimból verbuváltam a csapatot, majd kora tavasszal megérkeztek Székelyföldre az első asztalok is, hogy minél többet gyakorolhassunk. Budapesten aztán sikerült felülmúlni önmagunkat, a párosok versenyében első helyet, egyéniben pedig harmadik helyet szereztünk. A szeptemberi luxemburgi teqballgálán a budapesti világkupa döntőjének visszavágóját rendezték, ahol ismét győzedelmeskedtünk. A nemzetközi sikerek mellett sok erdélyi fesztiválon és városnapokon, illetve más rendezvényeken is megjelentünk a sportággal, ahol népszerűsítettük a sportágat.

És mindehhez hogyan kapcsolódnak a sok sikert megélt sportolókkal, szakvezetőkkel készített interjúim? Ahányszor leültem velük beszélgetni, mindannyiszor a sikerbe vetett hitük, áldozatos, verejtékkel kikövezett munkájuk és sportáguk iránti mérhetetlen alázatuk tükröződött vissza. Az összes közül azonban a Dárdai Pállal készült interjút emelném ki. Az elsőtől az utolsó percig sugárzott céltudatossága, határozottsága és őszinte szavai a magyar és a Hertha színek iránti elköteleződésről tanúskodtak. Meggyőződtem: ha teqballban is a legjobbak akarunk lenni, akkor nem lesz elég a csupán jó technikai adottságokkal rendelkező, tehetséges személyek meghívása. Szükség van a sportág iránti mély alázatra, az elhivatottságra és edzésre minden mennyiségben.

Közben megalapítottuk a szé­kelyudvarhelyi Góbék Teqball Team csapatot, amellyel a 2018-as versenyekre készülünk. Nem tudom, mennyire lesz sikerünk, de abban biztos vagyok, hogy ha kellő mértékű lesz a sportág iránti alázatunk, ha minden meccsen elhivatottak leszünk, és ha megfelelően edzünk, akkor a siker garantált. De ez nemcsak a teqballra érvényes, hanem az élet minden területére.

 

0 HOZZÁSZÓLÁS
Hallgassa online rádióinkat
Legnézettebb
Hallgassa online rádióinkat