HIRDETÉS
Ilyés Szabolcs 2017. december 22., péntek

A teqball és interjúalanyaim

A 2017-es évemet az új keletű magyar sportág, a teqball határozta meg, amely mellett kiemelném a számos sportolóval és szakvezetővel készített interjúimat is. A kettő azonban összekapcsolódik.

Ilyés Szabolcs 2017. december 09., szombat

Világkupa flamencóval és lóidomítással

Színpompás színházi lovasbemutatóval indított az elmúlt hétvégén a Fogathajtó Világkupa budapesti versenye. A Córdobai Spanyol Királyi Istállók lovai először léptek magyar közönség elé kétfelvonásos Andalúz Fieszta című előadásukkal.

 

HIRDETÉS
Ilyés Szabolcs 2017. november 17., péntek

Húsz éve Görbiczék szolgálatában

Szálasy László 22 éve a Győri Audi ETO női kézilabdacsapatának egyik csapatorvosa. A Székelyudvarhelyről 1990-ben kivándorolt orvossal az erdélyi múltjáról, a kézilabdáról és a fénykorát élő győri csapatról beszélgettünk. 

Ilyés Szabolcs 2017. november 08., szerda

Egyszerre erdélyi, székely és magyar

Ötödik alkalommal szervezték meg Budapesten a Kürtőskalács Fesztivált. A nagysikerű rendezvényt három nap alatt mintegy harmincezren keresték fel. A rendezvény főszervezője, az erdélyi Vitéz Kürtős cég megkapta a Magyar Termék Nagydíjat. 

Ilyés Szabolcs 2017. október 25., szerda

Erdélyi ízek kavalkádja Budapesten

A budapesti Nagyvásárcsarnokban szervezték meg október 10–12. között a 10. Erdélyi Napokat. A háromnapos rendezvény keretében a látogatók erdélyi ízekkel, kézműves termékekkel, illetve a termelőkkel ismerkedhettek meg.

HIRDETÉS
Ilyés Szabolcs 2017. október 06., péntek

78. OMÉK: szemnek s szájnak ingere

A Hungexpo Vásárközpontban tartották meg szeptember 20–24. között az agrárgazdaság legnagyobb rendezvényét, az OMÉK-et. Az idén 78. alkalommal megszervezett Országos Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Kiállítás és Vásár Kárpát-medence-szerte népszerű. 

Ilyés Szabolcs 2017. szeptember 22., péntek

Egy lovas nemzet legjobb seregszemléje

Izgalmas futamokkal és szemkápráztató lovasbemutatókkal fogadta a látogatókat a budapesti Hősök terén a 10. Nemzeti Vágta. A legnagyobb magyar lovasseregszemle színvonalát 12 ország versenyzői is emelték.

Ilyés Szabolcs 2017. szeptember 14., csütörtök

Transylvanikum Fesztivál: Budapesten Erdély

Szeptember 8–10. között Budapesten szervezték meg a Transylvanikum Fesztivált a Nehru partnak nevezett Duna-parton. A fesztiválra látogatók Erdély és a Partium kultúráját és gasztronómiáját ismerhették meg sok kézműves bemutatóval egybekötve. 

Ilyés Szabolcs 2017. szeptember 09., szombat

Marius L. Vizer vezető sporttá alakította a dzsúdót

Érdekes pályát futott be Marius L. Vizer tenkei származású sportvezető, a Nemzetközi Cselgáncs Szövetség elnöke. A vasárnap véget ért budapesti cselgáncs-világbajnokság alkalmából beszélgettünk.