A karanténslágerek divatja és a magyar megmaradás ügye

2020. április 05., 20:40
Tangóharmonikán játszik egy zenész budapesti lakása lakása erkélyén Fotó: MTI

Hiába próbáltak egymással versenyre kelni fanyalgásból a liberális médiumok, miután a Puskás Aréna stadionavatóján felvidéki magyar gyerekek az állva ünneplő nézősereg előtt elénekelték az Ismerős Arcok Nélküled című számát, ez a csodálatos rockballada most megint bizonyított. A járványhelyzet idején is megmutatta az erejét: képes arra, hogy az új idők új dala legyen, miközben egyetlen betűt sem kell változtatni rajta ahhoz, hogy ebben a szerepében is fényesen tündököljön.
E tündöklésnek az előzménye az, hogy egy csodálatos kezdeményezés új energiákkal volt képes feltölteni a dal üzenetét: a magyar érzésű emberek összefogását, nemzeti összetartozásunk szilárd kifejezését. A klip annak köszönhetően született meg, hogy a DAC klubtulajdonosa, Világi Oszkár a Nélküled közös éneklésére hívta fel a magyar szurkolókat – azt szorgalmazva, hogy a dunaszerdahelyi csapat meccse nélkül is sor kerüljön erre a mindig felemelő, mindig a magyar ügyet szolgáló nemes szertartásra.

Mint elhangzott,

a terv az volt, hogy a járványhelyzet miatt mindenki a saját udvarán, erkélyén vagy a háza, lakása ablakában állva csatlakozzon az énekléshez. S a terv valóra vált.

Most valamennyien szurkolók vagyunk

A produkció megszületett – és szívet melengető üzenettel tett minket gazdagabbá. Újult erőt és hitet adva nekünk a kitartásra. Mert amikor az amúgy egymással bármikor rivalizálni kész futballszurkolók egy közös ügy érdekében, a magyarságot szolgálva és képviselve együtt énekelnek, abban olyan többletenergia van, amely a virtuális térben terjedve méltó párja lehet annak a tudásnak, amit a digitális tanórákon a tanárok adnak át jól-rosszul az irodalomórákon a diákjaiknak.
Az, hogy a virtuális térben ez a videoklip ilyen szépen terjed, nem független attól, hogy ennek az önfeledt magyar énekszónak maga a magyar miniszterelnök lett szószólója, miután a Facebook-oldalán is megjelentette a produkciót.
Felesleges lenne ilyenkor bármiféle politikai kampány logikáját keresgélni, hiszen most aztán tényleg nyugodt szívvel olvashatunk a számok üzenetéből. A számok ugyanis beszédesek: nyugodtan tanulságot vonhatunk le belőlük.
A videóanyag vasárnap 17 óra 4 perckor került ki Orbán Viktor Facebook-oldalára, s ezt követően szinte követhetetlen gyorsasággal vált virális tartalommá: megállíthatatlanul terjed. Amikor cikkünk megjelenik, éppen 40 ezer kedvelésnél és 2500 hozzászólásnál tart. Közüggyé vált.
Úgy is, ha az anyag mentes minden politikai agitációtól: a „Tizennyolcadik nap. Körkapcsolás. Egyetlen magyar sincs egyedül!” című klipben ugyan feltűnik Dzsudzsák Balázs és Marco Rossi szövetségi kapitány, s több magyar fociklub szurkolója is, de a hatás mégis attól átütő erejű, hogy a hősei a szurkolók képében mi magunk vagyunk. Az erkélyeinken, a kertjeinkben. A saját beszorított helyzeteinkben. De akkor is hittel, odaadással, lelkesedéssel.

A szurkolás nyer itt új, magasabb értelmet: mert mi most, valamennyien szurkolók vagyunk. Akkor is, ha egyébként a futballhoz semmit sem konyítunk. De értünk a túléléshez s közben a magyar szellem őrzéséhez.

Tudva és érezve, hogy történjen bármi, amíg élünk s meghalunk: mi egy vérből valók vagyunk. S lehet, most úgy érezhetjük magunkat, „mint a porba hullott mag, mint mi többé nem ered, de ha vigyázunk egymásra, nem maradunk többé nélküled”.
S az az egymást többé nélkülözni nem akaró sokaság mi magunk vagyunk immár: mi, magyarok, akik nem akarunk már úgy élni, hogy lenne köztünk olyan, akire azt mondanánk, meglehetünk nélküled. Legyen az a valaki a határon túlra szorult külhoni nemzettársunk, s legyen az a valaki a járvány idején a koronavírussal küzdő szerettünk, barátunk. Valaki, aki ismeretlenül is az ismerősünk, pusztán azért, mert vele is egy vérből valók vagyunk. S mint a régi jó barátok, vele is egyet mondunk, s egyet gondolunk.
Ezt a frenetikus sikert látva érdemes ugyanakkor megnézni, milyen kommunikációs közegben alakított és alakít ilyen nagyszerűen ez a magyar rockhimnusz. Mert a helyzet az, hogy e kijárási korlátozással sújtott létezésünkben komoly szezonja van a karanténslágereknek.

Csak együtt megy – s ezt a vidék népe is megüzeni

A beszűkült tereinket bejáró, s minden szűkösségeinken is felülemelkedő közös éneklés a járványhelyzet következményeként született meg szerte a világon. Az olaszok erkélyéneklései iskolát teremtettek, s azóta ebbe az iskolába már a lakásaikba kényszerült zenészek videós produkciói is beiratkoztak – az amatőr viszonyok közé beszorított profik példamutatásaként arról, hogyan lehet fittyet hányni az alkalmatlan körülményeknek.
Számos magyar zenész is élt ezzel a lehetőséggel: a zenés karanténslágerek terén nálunk először a humorista Kovács András Péter alkotott maradandót.
Ami nála kiválóan működő poén volt, az a nagyszerű magyar zenészek gyorsan sorra következő újabb produkcióban már zeneileg is magával ragadó, közös örömzenéléssé nemesedhetett. Szellemességével tüntetett már azóta a KFT
Afrika című számának feldolgozása. A karantén­slágerek felhozatalából magasan kiemelkedik azonban néhány produkció: elsősorban azok, amelyek nem egyszerűen csak arról tanúskodnak, hogy egyes zenészek mennyire érzékenyen követik a napi eseményeket, hanem valami további üzenetet is megjelenítenek.
Szívet melengető a budapesti és a vidéki Magyarország életét és élni akarását bemutató FankaDeli-szám (Csak együtt megy!), amelynek klipjében a kisemberek egymás mellé állnak, hogy hírül adják: számíthatunk rájuk, számíthatunk egymásra.
Ugyanilyen felemelő az LGT zenészeinek gesztusa is. Ők a Neked írom a dalt című LGT-slágernek negyvenhárom magyar zenész összefogásával készült videóban adtak új értelmet: köszönetet fejezve ki azoknak, akik a koronavírus-járvány idején erőn felül dolgoznak mindannyiunkért.
Ezt a sok-sok kiváló klipet nézve, a számokat hallgatva felötlik az emberben a szokásos, az irodalomórákról jól ismert kérdés. Mit üzen a költő?
Kezdjük azzal, hogy minden otthonmaradást, kézmosást szorgalmazó üzenet jó és hasznos: s mindeközben mást szólít meg Majka a Party a karanténban című opusával. Hiszen ahány zenész, annyi rajongótábor, s mi most minden produkció minden lelkes követőjével együtt tesszük ki azt a sokaságot, amelyik a fegyelmezettségével tüntethet. Tudomásul véve, mi több, akár még jópofa módon is elfogadva a kényszerű bezártságot.
Így aztán

minden olyan üzenet hasznos, ami az otthonmaradást elviselhetővé teszi, s akár a nevetésnek köszönhetően is valamelyest megkönnyíti.

Minthogy azonban minden verselemzés szubjektív foglalatosság, engedtessék meg nekem is némi elfogultság. Nem függetlenül attól, amit az Orbán Viktor Facebook-oldalán közreadott Nélküled sikeréből is kiolvashatunk.

Mert nehéz időkben helye van a komoly és komor szavaknak.
Ha ugyanis túl leszünk e sorsfordító megpróbáltatásokon, nem leszünk ugyanazok, mint korábban voltunk. S ilyenkor egyáltalán nem mindegy, milyen üzeneteket viszünk tovább az új, közös életünkbe.
Igen. Vannak olyan idők, amelyeknek során a költőnek elég a lehető legegyszerűbb üzeneteket versbe foglalni. Elég azt a felmérhetetlenül fontos mondandót egyre újabb és újabb formában elmondani, hogy fontos otthon maradni. Fontos a fertőzésektől minden lehetséges módon óvakodni. Mert meg kell maradnunk. Épen, egészségesen. Ez ugyanis a minimális program.

Szellemi jelzőfények egy nemzetépítő akarathoz

De nemcsak épen és egészségesen, hanem töretlen hittel és lelkesedéssel. Ez viszont már több mint holmi minimális program.
Ez már nemzetépítő akarat. S nagyon nem mindegy, hogy ilyenkor egy karanténsláger milyen képekkel hatol egészen a zsigereinkbe. Egy, a sejtünkben élő, ősi tudást is élővé és elevenebbé téve.
Ha lehetek szubjektív, akkor hadd tobzódjanak most bennem FankaDeli klipjének képei. Már a nyitó képsoraiban is a kis magyar falu templomával. A törődöttre gyűrt babzsákfotel előtt üldögélve kártyázó kisgyerekekkel. A homokos padlójú pincében ládákból almát válogató srácokkal. A családi fényképalbumot lapozgató idős házaspárral. A rozsdás vastalicskába derűsen tűzifát válogató apával és fiával. A nappalijukban egymást táncra kérő s egymással táncot lejtő fiatal párral. Az egyszerű lakótelepi konyhában tésztát gyúró fiatal lánnyal. A kisbabáját tisztába vevő, pelenkát cserélő kispapával. A három kisgyerek, Tamás, Kata és Betti kedves rajzával, amelyen a Csak együtt megy! feliratot szeretni való ákombákomok és nemzeti színű magyar zászlók környezik.
És hadd tobzódjanak bennem a Világi Oszkár felhívását követve megszületett Nélküled-klip képei, amelyeket Orbán Viktor Facebook-oldalának követői osztanak meg egymással immár ezrével. A Hajrá, DAC! feliratú sálat magasba emelő szurkoló, akit a képsorban rögtön a székely zászlót lengető férfi képe követ. Aztán a békéscsabai utcán és a diósgyőri vár előtt éneklő arcok. Aztán a Videoton-zászlók alatt az ágyban a gyereke és a saját kezével közösen szívet formázó anyuka, aki öt ujjával azt az ötmillió magyart mutatja, akit nem hall a nagyvilág. Aztán a büszke fradistaként kiálló apa és fiú, a nemzeti válogatott mezében lelkesen éneklő srác. Aztán az Újpest-drukkerek s a kisvárdai Várkerti Vitézek és a Székely Légió tagjai. A Sepsi OSK mellényében állva éneklő székelyek. A Mezőkövesd díszeibe öltözött matyóföldiek és a Honvéd színeiben pompázó kispestiek. A négy sziklakő körül csoportosuló „Ria, ria, Hungáriá!”-t kiáltó zalaegerszegiek.
Hogy a költő ezzel is csak azt üzenje: a víz szalad, de a költő marad. S hogy egyetlen magyar sincs egyedül. Mert volt, van és lesz magyar jövő.
És ennél jobb slágerszövegünk soha ne legyen. Mert karanténba vagyunk ugyan zárva, de egyszer még innen is kitörünk. S akkor már mindannyian, a puszta létünkkel is a magyar megmaradás példázatával szolgálunk.

Toót-Holló Tamás

A szerző a Magyar Nemzet főszerkesztője

0 HOZZÁSZÓLÁS
Hallgassa online rádióinkat
Fontos számunkra az adatai védelme!

Annak érdekében, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és hirdetéseket, közösségi médiaszolgáltatásokat nyújtsunk, valamint elemezzük a látogatottságokat, partnereinkkel együtt sütiket (cookie-kat) használunk oldalunkon. Kattintson az Elfogadom a sütiket! gombra az említett technológia webes használatának elfogadásához. Bármikor megváltoztathatja hozzájárulási beállításait.Szükség van a hozzájárulásához!

Az alábbi listából kiválaszthatja, hogy mely süticsoportok elhelyezéséhez járul hozzá böngészőjében. Mindegyik kategóriához tartozik egy leírás, amelyben részletezzük, hogy mi és partnereink mire használják az Ön adatait. Nagyra értékeljük, ha elfogadja a sütiket, és garantáljuk, hogy adatai biztonságban lesznek.

Tájékoztatás a sütik használatáról

A Príma Press Kft. által üzemeltetett erdelyinaplo.ro domainen keresztül elérhető weboldalakon sütiket (angolul: cookie-kat) használ.

A sütik feladata

Információkat gyűjtenek a látogatókról és eszközeikről; megjegyzik a látogatók egyéni beállításait, amelyek felhasználásra kerül(het)nek például online tranzakciók igénybevételekor, ezáltal nem kell újra begépelni az adatokat; megkönnyítik a weboldal használatát; célzott hirdetések jelennek meg a weboldalon; minőségi felhasználói élményt biztosítanak.

Mi a süti?

A sütik olyan kisméretű adatcsomagok, szöveges fájlok, amelyek a weboldalon történt látogatás alkalmával kerülnek elhelyezésre a böngészőjében. A sütik lehetővé teszik, hogy a felhasználót a következő látogatásakor felismerje, ezáltal a sütit kezelő szolgáltatónak lehetősége van összekapcsolni a felhasználó aktuális látogatását a korábbiakkal, de kizárólag a saját tartalma tekintetében.

A sütiket megkülönböztethetjük funkciójuk, tárolási időtartamuk alapján, de vannak olyan sütik, amelyeket a weboldal üzemeltetője helyez el közvetlenül, míg másokat harmadik felek helyeznek el.

Az erdelyinaplo.ro által alkalmazott sütik leírása

A weboldalon alkalmazott sütik funkciójuk alapján lehetnek: alapműködést biztosító sütik; preferenciális sütik; statisztikai célú sütik; hirdetési célú sütik és közösségimédia-sütik.

A tárolási időtartamuk alapján megkülönböztetünk munkamenet sütiket, amelyek törlődnek, amint a látogató bezárja a böngészőt, és állandó sütiket, amelyeket a látogató gépe ill. a böngészője mindaddig ment, amíg azok mentési időtartama le nem jár vagy a látogató nem törli.

Alapműködést biztosító sütik

Ezek a sütik biztosítják a weboldal megfelelő működését, megkönnyítik annak használatát. Enélkül a weboldal használata nehézkesen, vagy egyáltalán nem biztosítható. Az alapműködést biztosító sütik a látogatók azonosítása nélkül gyűjtenek információkat a weboldal használatáról.

A sütik között vannak olyanok, amelyek törlődnek, amint a látogató bezárja a böngészőt (munkamenet sütik), míg másokat a látogató gépe ill. a böngészője mindaddig ment, amíg azok mentési időtartama le nem jár vagy a látogató azokat nem törli (állandó sütik).

Az alapműködést biztosító sütik között találhatók a cikkbe elhelyezett, harmadik fél által nyújtott tartalmak, mint például beágyazott YouTube-videók vagy Facebook-posztok stb. sütijei.

Alapműködést biztosító sütik listája:

Süti neve Szolgáltató / Funkció Süti lejárata  
PHPSESSID erdelyinaplo.ro
Feladata a munkamenetek állapotának lekérése, a munkamenetek között.
munkamenet saját
cookieControll erdelyinaplo.ro
Feladata a süti beállítások megjegyzése
365 nap saját
cookieControlPrefs erdelyinaplo.ro
Feladata a süti beállítások megjegyzése
365 nap saját

 

Preferenciális sütik:

A preferenciális sütik használatával olyan információkat tudunk megjegyezni, mint például a cikk alatti Jó hír/Rossz hír-funkció (szekelyhon.ro; kronikaonline.ro) használata. Ha nem fogadja el ezeket a sütiket, akkor ezeket a funkciókat nem tudja használni.

Preferenciális sütik listája:

Süti neve Szolgáltató / Funkció Süti lejárata  
newsvote_ erdelyinaplo.ro
Cikkre való szavazás rögzítése
30 nap saját

 

Statisztikai célú sütik

A statisztikai célú sütik a felhasználói élmény javítása érdekében, a weboldal fejlesztéséhez, javításához kapcsolódnak. Lehetővé teszik, hogy a weboldal üzemeltetője azzal kapcsolatosan gyűjtsön adatokat, hogy a felhasználók miként használják az adott oldalt.

A statisztikai célú sütik által gyűjtött információk arra vonatkoznak, hogy pl. a látogató az oldal mely részére kattintott, hány oldalt keresett nyitott meg, milyen hosszú volt az egyes munkamenetek megtekintési ideje stb.

A felhasználónak lehetősége van a normál, illetve anonimizált beállítás közül választani.

Például, a Google Analytics IP-anonimizálási funkciója az IPv4-felhasználók IP-címének utolsó oktettjét, illetve az IPv6-címek utolsó 80 bitjét nem sokkal a cím Analytics adatgyűjtő hálózatba kerülése után nullára állítja a memóriában. Ilyen esetben a rendszer soha nem írja lemezre a teljes IP-címet.

Statisztikai célú sütik listája:

Süti neve Szolgáltató Süti lejárata  
_ga google.com 2 év Harmadik fél
_gat google.com 1 nap Harmadik fél
_gid google.com 1 nap Harmadik fél

 

Hirdetési célú sütik

A hirdetési sütik célja, hogy a weboldalon a látogatók számára releváns hirdetések jelenjenek meg. Ezek a sütik sem alkalmasak a látogató személyének beazonosítására, sütiket hirdetési partnereink állíthatják be. Ezek a cégek felhasználhatják a gyűjtött adatok alapján az Ön érdeklődési profiljának létrehozására és más webhelyek releváns hirdetéseinek megjelenítésére. Ha a beállításoknál anonimizálja ezeket a sütiket, akkor kevésbé releváns hirdetések fognak megjelenni.

Hirdetési célú sütik listája:

Süti neve Szolgáltató Süti lejárata  
__gads google.com 2 év harmadik fél
_fbp facebook.com 3 hónap harmadik fél
ads/ga-audiences google.com munkamenet harmadik fél
DSID google.com 1 nap harmadik fél
fr facebook.com 100 nap harmadik fél
IDE google.com 1 év harmadik fél
pcs/activeview google.com munkamenet harmadik fél
test_cookie google.com 1 nap harmadik fél
tr facebook.com munkamenet  harmadik fél

 

Közösségimédia-sütik

A közösségimédia-sütik célja, a weboldalon használt közösségimédia-szolgáltatások biztosítása a látogató számára. Például, amikor a látogató a weboldalról tartalmat oszt meg a Facebookon, Twitteren, vagy a Bejelentkezem Facebook-fiókkal funkciót használja. A közösségimédia-szolgáltatók a sütiken keresztül adatokat gyűjthetnek arról, hogy a látogató hogyan használja a közösségi média által biztosított szolgáltatásokat, milyen tartalmakat oszt meg, mit lájkol stb.

Közösségimédia-sütik listája:

Süti neve Szolgáltató Süti lejárata  
act facebook.com munkamenet harmadik fél
c_user facebook.com 1 nap harmadik fél
datr facebook.com 1 nap harmadik fél
fr facebook.com 1 nap harmadik fél
locale facebook.com 1 nap harmadik fél
presence facebook.com munkamenet harmadik fél
sb facebook.com 1 nap harmadik fél
spin facebook.com 1 nap harmadik fél
wd facebook.com 1 nap harmadik fél
x-src facebook.com 1 nap harmadik fél
xs facebook.com 1 nap harmadik fél
 urlgen   instagram.com  munkamenet  harmadik fél
 csrftoken   instagram.com  1 év  harmadik fél
 ds_user_id  instagram.com  1 hónap  harmadik fél
 ig_cb  instagram.com   1 nap  harmadik fél
 ig_did   instagram.com  10 év  harmadik fél
 mid  instagram.com  10 év  harmadik fél
 rur  instagram.com  munkamenet  harmadik fél
 sessionid   instagram.com  1 év  harmadik fél
 shbid  instagram.com  7 nap  harmadik fél
 shbts  instagram.com  7 nap  harmadik fél
VISITOR_INFO1_LIVE youtube.com  1 nap harmadik fél
SSID youtube.com  1 nap harmadik fél
SID youtube.com  1 nap harmadik fél
SIDCC youtube.com  1 nap harmadik fél
SAPISID youtube.com  1 nap harmadik fél
PREF youtube.com  1 nap harmadik fél
LOGIN_INFO youtube.com  1 nap harmadik fél
HSID youtube.com  1 nap harmadik fél
GPS youtube.com  1 nap harmadik fél
YSC youtube.com   munkamenet harmadik fél
CONSENT youtube.com  1 nap harmadik fél
APISID youtube.com  1 nap harmadik fél
__Secure-xxx youtube.com  1 nap harmadik fél

 

A Príma Press Kft-vel szerződött partnerek által alkalmazott sütik leírása

A weboldalon más szolgáltatások üzemeltetői is helyezhetnek el sütiket. A partnerek által alkalmazott sütikről a felhasználók a szolgáltatók saját honlapján tájékozódhatnak:

Google Analytics: https://developers.google.com/analytics/devguides/collection/gtagjs/cookie-usage

Google Adwords: https://www.google.com/intl/en/policies/privacy

Google Adsense: https://policies.google.com/privacy?hl=hu

Facebook: https://www.facebook.com/policy/cookies/

Twitter: https://help.twitter.com/en/rules-and-policies/twitter-cookies

 

A Príma Press Kft-vel szerződéses kapcsolatban nem álló, harmadik felek által elhelyezett sütik

A fent leírtakkal ellentétben a Príma Press Kft. szerződéses kapcsolatban nem álló más szolgáltatások üzemeltetői is helyezhetnek el sütiket a weboldalon, a cégünktől függetlenül, saját működésük érdekében. Az ilyen, harmadik felek által használt sütik elhelyezése ill. az azt elhelyezők által esetlegesen folytatott adatkezelések tekintetében a Príma Press Kft. semmilyen felelősségen nem vállal, e téren felelősségüket kizárja.

Hogyan módosíthatók a sütibeállítások?

A korábban eszközölt sütibeállításokat desktopon a láblécében található Sütibeállítások menüre kattintva bármikor megváltoztathatja. Mobilon pedig a menü gombra, majd a Sütibeállítások menüre bökve éri el.

Alapműködést biztosító sütik:

Ezek a sütik biztosítják a weboldal megfelelő működését, megkönnyítik annak használatát. Enélkül a weboldal használata nehézkesen, vagy egyáltalán nem biztosítható. Az alapműködést biztosító sütik a látogatók azonosítása nélkül gyűjtenek információkat a weboldal használatáról.

A sütik között vannak olyanok, amelyek törlődnek, amint a látogató bezárja a böngészőt (munkamenet sütik), míg másokat a látogató gépe ill. a böngészője mindaddig ment, amíg azok mentési időtartama le nem jár vagy a látogató azokat nem törli (állandó sütik).

Az alapműködést biztosító sütik között találhatók a cikkbe elhelyezett, harmadik fél által nyújtott tartalmak, mint például beágyazott YouTube-videók vagy Facebook-posztok stb. sütijei.

Alapműködést biztosító sütik listája: PHPSESSID, cookieControll, cookieControlPrefs.


NEM FOGADOM EL
MINDIG AKTÍV

Preferenciális sütik

A preferenciális sütik használatával olyan információkat tudunk megjegyezni, mint például a cikk alatti Jó hír / Rossz hír funkció használata. Ha nem fogadja el ezeket a sütiket, akkor ezeket a funkciókat nem tudja használni.

A látogatónak lehetősége van a következő beállítások közül választani:

ELFOGADOM – ez esetben minden funkciót tud használni

NEM FOGADOM EL – ebben az esetben bizonyos funkciók nem lesznek aktívak

Preferenciális sütik listája: newsvote_


NEM FOGADOM EL
ELFOGADOM

Statisztikai célú sütik:

A statisztikai célú sütik a felhasználói élmény javítása érdekében, a weboldal fejlesztéséhez, javításához kapcsolódnak. Lehetővé teszik, hogy a weboldal üzemeltetője azzal kapcsolatosan gyűjtsön adatokat, hogy a felhasználók miként használják az adott oldalt.

A látogatónak lehetősége van a következő beállítások közül választani:

NORMÁL – minden funkció aktiválásra kerül

ANONIM – a társadalmi-demográfiai funkciókat inaktiválódnak, és az IP-cím anonimizálásra kerül

Statisztikai célú sütik listája: _ga, _gat, _gid.

 

ANONIM
NORMÁL

Hirdetési célú sütik:

A hirdetési sütik célja, hogy a weboldalon a látogatók számára releváns hirdetések jelenjenek meg. Ezek a sütik sem alkalmasak a látogató személyének beazonosítására, sütiket hirdetési partnereink állíthatják be. Ezek a cégek felhasználhatják a gyűjtött adatok alapján az Ön érdeklődési profiljának létrehozására és más webhelyek releváns hirdetéseinek megjelenítésére. Ha anonimizálja ezeket a sütiket, akkor kevésbé releváns hirdetései lesznek.

A látogatónak lehetősége van a következő beállítások közül választani:

NORMÁL – az Ön profilja szerint, személyre szabott hirdetések jelennek meg

ANONIM – a hirdetés az Ön profiljától függetlenül jelenik meg

Hirdetési célú sütik listája: __gads, _fbp, ads/ga-audiences, DSID, fr, IDE, pcs/activeview, test_cookie, tr.

 

ANONIM
NORMÁL

Közösségimédia-sütik

A közösségimédia-sütik célja, a weboldalon használt közösségimédia-szolgáltatások biztosítása a látogató számára. Például, amikor a látogató a weboldalról tartalmat oszt meg a Facebookon, Twitteren, vagy a Bejelentkezem Facebook-fiókkal funkciót használja. A közösségimédia-szolgáltatók a sütiken keresztül adatokat gyűjthetnek arról, hogy a látogató hogyan használja a közösségi média által biztosított szolgáltatásokat, milyen tartalmakat oszt meg, mit lájkol stb.

A látogatónak lehetősége van a következő beállítások közül választani:

ELFOGADOM – ez esetben minden funkciót tud használni

NEM FOGADOM EL – ebben az esetben a közösségi média funkciói nem lesznek aktívak

Közösségimédia-sütik listája: act, c_user, datr, fr, locale, presence, sb, spin, wd, x-src, xs, urlgen, csrftoken, ds_user_id, ig_cb, ig_did, mid, rur, sessionid, shbid, shbts, VISITOR_INFO1_LIVE, SSID, SID, SIDCC, SAPISID, PREF, LOGIN_INFO, HSID, GPS, YSC, CONSENT, APISID, __Secure-xxx.

 

NEM FOGADOM EL
ELFOGADOM

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.

 
Székely Sport