Azt a szeretetet és elismerést kapta a szászrégeni Titán zenekar, amit egy erdélyi együttes kívánhat

Bede Laura 2024. június 29., 08:36 utolsó módosítás: 2024. június 29., 15:39

Az elmúlt húsz év legjobb lemezén dolgozik a szászrégeni Titán zenekar, amely hamarosan megjelenteti az album hírnökét, az Emelem kalapom című dalt. Szabó Előd frontemberrel az új zeneműről, nyári koncertjeikről, további terveikről beszélgettünk.

Azt a szeretetet és elismerést kapta a szászrégeni Titán zenekar, amit egy erdélyi együttes kívánhat
galéria
Hálát és boldogságot érzett a jubileumi Duna Napokon való fellépésen a Titán zenekar Fotó: Facebook/Titán zenekar

– Júliusban Emelem kalapom címmel jelenik meg az együttes legújabb dala, amelyet a jubileumi Duna Napok közönsége már június elsején hallhatott. Milyen volt a zenemű fogadatása, illetve hogyan érezte magát a Titán zenekar a torockói rendezvényen?

– Valóban, annak ellenére, hogy tavaly október végén jelent meg legújabb lemezünk, „A szavakon túl”, folyamatosan születnek új dalok. Ez igazából jót jelent, mert egy újabb lemezt predestinál. Így nem húzzuk az időt, a jövőben megjelenő lemezünk hírnöke ez a dal, amelynek címe Emelem kalapom. Nagyon rég készültünk Torockóra, és boldogok voltunk, hogy pont a jubileumi, tizedik Duna Napokra kaptunk meghívást.

Szerettük volna valamivel meglepni a közönséget, így Torockón játszottuk el először ezt a dalt.

Pont azt a fogadtatást kapta, amire számítottunk és ez arra ösztönzött, hogy a következő koncertjeinken is előadjuk még a megjelenése előtt. Ha két szóban megfogalmaznám az érzést, ami bennünk volt Torockón: hála és boldogság.

– Milyen tapasztalatokkal és élményekkel gazdagodott év elején a Duna Televízió korszakokon átívelő, Csináljuk a fesztivált! nevű zenés show-műsorában?

– Már csak az a pillanat is örökké élni fog emlékeimben, amikor tavaly nyáron megkaptam a felhívást, sokkal kellemesebbé tette a pár napos szabadságomat. Az egész műsor egy katarzis volt, tényleg a slágerek harca volt, és

az, hogy egy olyan dalt kaphattam, amelyik meghatározta karrieremet és a haza iránti szeretetemet, tiszteletemet, már csak hab volt a tortán.

Meghatározó mérföldkő az életemben az biztos, rengetegen megismertek, és azóta szeretnek, hallgatják dalaimat.

Szabó Előd életében meghatározó mérföldkő volt a Csináljuk a fesztivált! műsor Fotó: Szabó Előd

– A szüntelen népszerűségnek örvendő Éjféli járat című szerzeménnyel tavaly megnyerte a közmédia könnyűzenei dalversenyét a Titán zenekar. Hogyan befolyásolta Az Év Dala 2023 cím az együttes zenei karrierjét?

– Húsz év zenélés és fennállás után mit is kívánhat egy erdélyi zenekar? Pont ezt! Ezt az élményt, tapasztalatot, szeretetet, ezt a megbecsülést és nem utolsó sorban ezt az elismerést, hogy magad mögött tudd,

te írtad 2023-ban az év magyar slágerét, amiért nem sokkal utána megkapod az egyik legnagyobb zenei díjat, a Petőfi Zenei Díjat.

Minden kedves pályatársamnak kívánom, hogy átélje ezeket, mert akkor derül ki valójában, hogy mindezt érdemes volt csinálni húsz éven keresztül.

– Hol és milyen helyszíneken csendülnek fel legközelebb A szavakon túl című stúdiólemez szerzeményei?

– Hála Istennek van munka a nyárra, és ennek örülni is tudunk, talán ez is az egyik oka, hogy szüntelenül születnek új dalok. Júniusban találkozhatnak velünk Zetelakán, Besztercén, Székelyudvarhelyen, Kézdivásárhelyen. Júliusban Bardócon, Esztelneken, Backamadarason, Szászrégenben, Karácsonyfalán, Gyimesfelsőlokon és Borson. Érdemes követni minket a platformokon, ott mindig közzétesszük a turné menetét.

– Idén számíthat a közönség további dalok, esetleg album megjelenésére?

– Sajnos már nem azt a világot éljük, amikor évente „elbír” a közönség egy-egy lemezt. Így is elég sok kritikát kapunk a rádióktól, hogy túl gyakran jelenik meg új dal vagy új kislemez. Sajnos már vannak sémák, amiket követnek a rádiók és akarva akaratlanul a zenekaroknak is követniük kell ezeket (vagy nem). Írom az új lemezt, és boldogan elárulhatom, hogy

amikor megjelent „A szavakon túl” azt hittem, hogy az az elmúlt 20 év legjobb lemeze, de nem, ez lesz, amin most dolgozom.

Tehát július 11-én megjelenik a lemez hírnöke, az „Emelem kalapom”, és idénre elég is. A 2025-ös évet majd újabb dallal indítjuk erről a lemezről, amit április végén követ egy újabb dal és utána már nyár közepén érkezik a nagylemez.

0 HOZZÁSZÓLÁS
Rádió GaGa - Hallgassa itt!
 
 

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.