Győri ETO: sérüléseket feledtető fanatizmus

Somogyi Botond 2015. január 30., 22:56

Néhány nap múlva kezdődik anői kézilabda Bajnokok Ligája küzdelmeinek újabb szakasza. A Győr csoportjának első helyéről kezdheti meg menetelését az újabb címvédésig, ám a csapaton végigsöprő sérüléshullám nagyban megnehezíti a feladatot.

Győri ETO: sérüléseket feledtető fanatizmus
galéria

 

Rendkívül nehéz tavasz előtt állnak a BL-címvédők. Tavaly ősszel úgy vágtak neki az újabb sorozatnak, hogy idén nyár elején a budapesti Final Four végjátékában újra a dobogó legmagasabb fokára álljanak. Azóta azonban sok olyan dolog történt, amely megkérdőjelezi a Győri ETO optimizmusát: a Rába-parti alakulaton ugyanis soha nem látott sérüléshullám söpört végig. A többszörös világ-és olimpiai bajnok Katrine Lunde Haraldsen kapus nemcsak anyai örömök elé néz, de máris bejelentette, hogy nem kíván visszatérni a Győrbe. A helyére szerződtetett horvát Jelena Grubisic keresztszalag-szakadást szenvedett, hasonlóan járt Csapó Kyra is, aki bokaszalag-szakadással bajlódik. A győri csapat így Herr Orsolya mellett csak a mindössze 17 éves Wéninger Alexára számíthatott a kapuban. Ezt az állapotot korrigálandó szerződtette a 30 éves norvég Kari Aalvik Grimsböt. A kapus a decemberi Európa-bajnokságon már az első, Románia elleni mérkőzésen porcsérülést szenvedett a jobb térdében, így a további meccseket ki kellett hagynia. Műtétet, majd két hónapos rehabilitációt követően érkezik Győrbe, ahová 2,5 évre kötelezte el magát.

Hiányzik a csapatból a világ legjobb irányítója, az ugyancsak anyai örömök elé néző Görbicz Anita, valamint Eduarda Amorim is, a brazil világbajnok balátlövő keresztszalag-szakadást szenvedett. Hasonló problémákkal küzd a csapat jobbszélsője, Orbán Adrienn is, de egyelőre az ő pótlására szerződtetett cseh Jana Knedlíková sem bevethető orrtörés miatt. Az együttes két jobbátlövője sem teljesen egészséges, hiszen Boczkó-Hornyák Ágnes porcsérülés, a német Susann Müller pedig kétszeres ujjtörés után tért vissza a pályára. A sérüléshullám ellenére a főpróba azonban jól sikerült, mert Heidi Löke és társai nemrég megnyerték a Ferencváros elleni hazai rangadót. „Győzelmünk sokkal többet ért, mint az érte járó két pont, példaértékűen harcoltak a lányok, elképesztő az a fanatizmus, küzdeni tudás, amit mutattak. Az óriási nehézségek ellenére csak a játékra koncentráltak, nagyon büszke vagyok a csapatra. Két és fél év óta, mióta itt dolgozom, ez volt az egyik csúcsmérkőzésünk” – mondta a győri lányok edzője, Ambros Martin, aki hasonló odaadást vár február elsején a Larvik elleni meccsen is.

A BL-sorozat ugyanis a hétvégén épp a norvég kirakatcsapat elleni mérkőzéssel folytatódik. Az Európa-bajnok norvég válogatottból többen is a Larvikban játszanak, s bizonyára fűti őket a visszavágás vágya, az Eb-n ugyanis kikaptak a magyaroktól, klubszinten pedig negatív a Görbiczék ellen vívott mérlegük. A Hammerseng, Mörk és Riegelhuth mellett az északi gárda meghatározó játékosok közé tartozó Breivang a következőket nyilatkozta: „Tavaly óta mindkét csapat sokat fejlődött. Mindkettőben erős a győzni akarás, szoros és kemény mérkőzést várok. Az ETO Görbicz, Lunde és Amorim nélkül is erős csapat. Már nagyon várom, hogy az új arénában játszhassak. Csoportunkból az ETO-t és magunkat látom esélyesnek a továbbjutásra, nehéz megítélni, hogy a Nagybánya, a Viborg és a Metz közül ki jut tovább.”

A másik főcsoportban is megvan az esélyes: a tavaly nyáron nagyon megerősödött montenegrói Buducnost Podgorica csapatától nehéz lesz elvenni az első helyet, de a fennmaradó három helyre az orosz Dinamo Volgograd mellett a makedón Vardar Skopje és a német Lipcse is odaérhet.

 

0 HOZZÁSZÓLÁS
Rádió GaGa - Hallgassa itt!
 
 
Legnézettebb

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.