Lengyel kerékpáros körverseny Valter Attilával augusztus 12-től élőben az M4 Sporton

EN-összeállítás 2024. augusztus 10., 21:58 utolsó módosítás: 2024. augusztus 11., 06:23

Valter Attila fantasztikus olimpiai 4. helyezése után ismét nyeregbe pattan és több sprinter sztárral küzd augusztus 12. és 18. között a lengyel kerékpáros körversenyen. A lenyűgöző tájakon és történelmileg érdekes szakaszokon át vezető, immár 81. alkalommal megrendezendő versenyt élőben követhetik az M4 Sporton.

Lengyel kerékpáros körverseny Valter Attilával augusztus 12-től élőben az M4 Sporton
galéria
A 2023-as lengyel körverseny az ország legszebb tájain vezette végig a versenyzőket Fotó: Tour de Pologne UCI World Tour

A párizsi olimpia zárása és a paralimpia augusztus 28-i rajtja közti időben sem maradnak nemzetközi sportverseny nélkül a nézők, hiszen az augusztus 12-én rajtoló Tour de Pologne UCI World Tour pezsdíti fel a lengyel és nemzetközi kerékpáros életet.

Az első lengyel kerékpáros körversenyt 1928-ban rendezték, csupán 25 évvel az első Tour de France után már 1500 kilométert tekertek körbe Lengyelországban a versenyzők.

Az idei, 81. megméretésen magyar versenyzőnek is szurkolhatnak, hiszen ott lesz a mezőnyben párizsi olimpián az országúti mezőnyversenyben negyedik helyezett Valter Attila is.

Az M4 Sport élőben közvetíti a lengyel körversenyt Fotó: M4 Sport

A verseny jelentőségéről, a várható magyar eredményről a Tour de Hongrie fő szervezője, Eisenkrammer Károly beszélt az M4 Sportnak nyilatkozva. „A lengyel körverseny a világ legrangosabb versenysorozatának, a World Tournak a része, a közel 20 éve a legmagasabb szinten megrendezett egyhetes lengyel megmérettetés kiemelt esemény a World Tour naptárában” – mondta, megköszönve, hogy a közmédia kiemelten foglalkozik a kerékpársportolók szereplésével. Az egyhetes lengyel körversenyt ugyanis élőben követhetik az M4 Sporton. Várhegyi Benjámin és az MTVA stábja végig követi a versenyt a helyszínen, így minden nap friss interjúkat láthatnak a magyar versenyzővel, és a további világsztárokkal is.

Az egykori kerékpáros, aki az 1992-es nyári olimpián egyéniben indult országúti versenyben a 81. lengyel körverseny mezőnyéről is beszélt. „Irigylésre méltó a mezőny. Nemcsak azért, mert Valter Attila, a most már olimpiai negyedik helyezett magyar sztár is ott lesz a dán Jonas Vingegaard társaságában, hanem mert a mezőny tagja a tavalyi címvédő, a szlovén Matej Mohorič. Ott lesz még számos sprinter sztár, többek között a belga Jordi Meeus, akitől kiemelkedő eredmény várható, valamint a magyar körversenyt idén megnyerő belga Thibau Nys, aki abszolút esélyese a lengyel körversenynek is” – mondta a szakember.

Valter Attila fantasztikus olimpiai 4. helyezése után ismét nyeregbe pattan Lengyelországban Fotó: Facebook/Valter Attila

Valter Attila versenye kapcsán megjegyezte, annak szurkol, hogy szabad lehetőséget kapjon és magáért tekerhessen.

Olimpiai eredménye megdöbbentő és meglepő volt szerintem mindenki számára. Teljesítménye tisztán mutatja, hogy mire képes egyedül is, hogy sokkal több lehetőség van benne, mint eddig ezt sokan gondolták.”

Eisenkrammer Károly méltatta a párizsi olimpián szintén negyedik helyet szerző Vas Kata Blanka teljesítményét is, úgy gondolja, ha eddig nem, akkor most beírta magát a sportág történetébe. „Azt lehet látni, hogy egyszerre egy időszakban, férfi és női szakágban is vannak kiemelkedő sztárjaink, és vannak mögöttük utánpótlásban, ifiben, juniorban is nagyon tehetséges fiatalok. Van mire építenünk, és van hová fejlődnünk" – áll a közmédia szerkesztőségünkbe eljuttatott tájékoztatójában.

Fotó: Facebook/Valter Attila

Fotó: Facebook/Valter Attila

0 HOZZÁSZÓLÁS
Rádió GaGa - Hallgassa itt!
 
 

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.