A magyar kézilabda jövője: ki lesz a kapitány?

Somogyi Botond 2018. november 04., 12:27 utolsó módosítás: 2018. november 04., 12:30

Nehéz döntés előtt áll a Magyar Kézilabda-szövetség vezetősége, amely az elmúlt időszakban a válogatott eredménytelensége miatt két volt nemzetközi sztárt is kénytelen volt felmenteni a szövetségi kapitányi tisztségből. A tét nem kicsi, mert az elkövetkező hónapok eredményei a magyar férfi-kézilabdázás jövőjét is meghatározhatják.

Öröm a válogatott kispadján. Csoknyai István (előtérben) 2009–2010 között már kipróbálta a nemzeti csapat élén a szakmai munkát Fotó: Origo.hu

„Nem lehetünk elégedetlenek a sorsolással, azt hiszem, a jelenlegi erőviszonyokat tekintve az első két helyért lehetünk harcban, így igen jó esélye van a válogatottnak az Eb-re való kijutásra” – nyilatkozta Ljubomir Vranjes szövetségi kapitány nyáron, miután a norvégiai Trondheimben kisorsolták a 2020-as, immár 24 csapatos férfi kézilabda Európa-bajnokság selejtezőit. A magyar csapat az olasz, szlovák és orosz csapattal került egy csoportba. Csakhogy a lapzártánk után lejátszott Magyarország–Szlovákia mérkőzésen már más szövetségi kapitány ült a magyar kispadon Csoknyai István személyében. Merthogy Ljubomir Vranjes csodaedzőt – szerződtetésekor legalábbis sokan így ismertették a szerb származású svéd szakembert – nemrég menesztették posztjáról. Igen érdekes körülmények között. De ne szaladjunk ennyire előre.

Kik a lököttek?

A magyar férfi kézilabda-válogatottnak ugyanis a közelmúltban volt egy világszerte elismert, idegenből érkezett szövetségi kapitánya, akit a szakma és a közvélemény egy része (nagy része?) megváltóként várt. Az egykori sztár kimagaslott a mezőnyből, két kézilabda-kultúra ötvöződött benne – keleti származása, habitusa és a nyugati „iskola”–, ő pedig e kettősséget játékosként, majd edzőként is remekül kamatoztatta. A klubjával mindent megnyert, amit lehetett, Bajnokok Ligáját is többek között, így amikor munkához látott a válogatottnál, kezdetben mindenki a lábainál hevert. Olyasmiket tett, hogy mindenki kapkodta a fejét, és egy-egy balul sikerült manőver után mindenki azt gondolta: biztosan ő látja jól, és másban van a hiba. Miután azonban a sok eredménytelenség nem őt, hanem a kétkedőket igazolta, mindenki „megnyugodott”: azért mégsem mi voltunk a lököttek.

Az előbb említett úriember azonban még véletlenül sem Ljubomir Vranjes. Hanem Talant Dujsebajev. Ő volt az, aki az egyik világversenyen a legjobb kulcsjátékosokról mondott le (Lékai, Császár, Ilyés, Gulyás), s akivel a válogatott végül csapnivalóan játszott. A 2016-os Eb előtt még azt is ki merte jelenteni: éremért megyünk a tornára. Aztán meg azt is, hogy alig van esély az olimpiai selejtező elérésére. Mivel utóbbit a dobogó eleve garantálta volna, a két kijelentés természetesen tökéletesen kizárta egymást. De a kapitány – menesztése pillanatáig – semmiféle ellenvéleményt nem fogadott el. Az Eb-t aztán egy győzelemmel és öt vereséggel zárta a válogatott. Azóta klubszinten megnyert egy BL-t a Kielce menedzsereként (éppen a Veszprémet győzte le 9 gólos hátrányból fordítva egy emlékezetes kölni döntőben), de tönkretette a kiváló lengyel válogatottat (is), amelyet még a gyengébb európai csapatokat felvonultató selejtezőkből sem tudott kvalifikálni az idei Eb-re.

Kétszer nem lehet ugyanabba a folyóba lépni. Vagy mégis?

Utólag kiderült: Dujsebajev rossz döntés volt, ráadásul sokba is került. Hasonlót húzni még egyszer nem érdemes. Különösen most, amikor a 2020-as olimpiai részvételre, legalábbis a selejtező elérésére, kedvező esély nyílik. Végre nem kibogozhatatlan kvalifikációs útvesztőben kell bolyongani, vagy szabadkártyában reménykedni, hanem a jövő januári világbajnokság kedvező sorsolásával viszonylag könnyebb az út a tokiói olimpia felé.

De mégis úgy tűnik, sikerült még egyszer meglépni azt, amit nem lett volna szabad. Történt ugyanis, hogy a Veszprém – amely a magyar férfi-kézilabdázás kirakatcsapata – a befektetett pénz ellenére nem hozta azt a szintet, amelyet a vezetőség elvárt volna a csapattól. Ezért gondolt egy merészet, és az addig többnyire a spanyol kézilabda-iskolán nevelkedett klubhoz (Carlos Ortega, Xavi Sabaté) hozott egy szerb származású, de Svédországban szocializálódott, Németországban dolgozó edzőt Ljubomir Vranjes személyében. Aki az általa képviselt rohanós játékot próbálta erőltetni a 30. életévüket rég betöltött játékosokkal. Ezzel talán nem is lett volna semmi baj, legalábbis a válogatott szempontjából. Csakhogy az ára igen magas volt. S mivel a magyar szövetségben többnyire az történik, amit Veszprémben határoznak, egyúttal a magyar válogatott élére is kinevezték. Az eredmény eddig ismert: a Veszprém tavaly 11 év után elvesztette a bajnokságot (a Szegeddel szemben), a Bajnokok Ligájában kiesett a legjobb 8 közül. Idén pedig a szezon elején szinte több veresége volt, mint ahány győzelme. A válogatott pedig a januári Eb-n hasonlót produkált, mint Dujsebajevvel két évvel korábban. Vranjesnek talán egyetlen pozitívumot lehetne a neve mellé firkantani: a magyar csapat a sokkal esélyesebb szlovénokat a vb-selejtezőben megverte. Talán éppen ezért nem repült a mester. Ám ahogy a Veszprém vezetősége az eredménytelenség miatt kirúgta a svédet, lépett a szövetség is. Nem akkor tette ki a szűrét, amikor kellett volna, hanem akkor, amikor megtehette…a veszprémi sikertelenségre (is?) hivatkozva.

Vagy klubedző, vagy szövetségi kapitány

Veszprémben különben már szezon közben voltak olyan jelek, amelyek előrevetítették a sikertelenséget. Jelentősen kevesebb edzést tartott elődeinél, taktikai-stratégiai felkészülései, videoelemzései állítólag a megszokotthoz képest felületesek voltak.

Ám talán ami a legrosszabb volt – és itt a szövetségnek ismét óriási hibájára kell rámutatni –, egyszerre volt szövetségi kapitány és klubedző is. Az egyik ugyanis sokszor kizárja a másikat – legalábbis szakmai szempontból. Mert a magyar válogatott élén álló szakembertől azt várja az ember, hogy a legjobb formában levő magyar játékosokból állítsa össze a válogatottat úgy, hogy közben adjon esélyt a fiataloknak is. Klubedzőként azonban Vranjes a legjobb csapatot akarta a pályára küldeni a minél jobb eredmény elérése érdekében. Ezért több magyar válogatott egyszerűen nem vagy alig kapott lehetőséget: pl. Ligetvári (aki közben már külföldre is igazolt), Jamali, Lékai, Mikler, Ancsin, Győri. Vranjes első-, másod- és harmadsorban is klubedzőnek tekintette magát, döntéseiben ez vezette.

Magyar szakember nem választhatna ilyen egyértelműen. Egyszerűen azért, mert mást jelent neki a nemzeti együttes, és mert edzői pályafutása után is a közösségben, a szakmában marad, évekkel később is nekiszegezhetik majd a kérdést: miként lehetséges, hogy nem akarta játszatni a legjobb magyar irányítót vagy kapust akkor, amikor arra nagy szükség lett volna?

Ki ül majd a kispadra?

A hétfő este véget ért Magyarország–Szlovákia Eb-selejtező mérkőzésen tehát már Csoknyai István ült a kispadon. A csoportellenfeleket látva nem kell izgulnunk, hiszen a tudásbeli különbség papíron azt mutatja: nagyobb megerőltetés nélkül simán odaérhetünk az első két hely valamelyikére. Ám a kérdés nem is ez. Hanem az, hogy miként tovább, magyar válogatott? Mert nemcsak az Eb-kvalifikációt kell megvívni, hanem mindjárt itt van a januári vb. Azt pedig sikerrel kellene megvívni, mert a legjobb nyolcba kerülés az olimpiai selejtező elérését jelentené. Tehát ki is kerül majd a kispadra? A jelenlegi megbízatás ugyanis Csoknyainak ideiglenes. Bár a héten azt nyilatkozta, hogy a szövetség hosszú távon is számol vele. Csoknyai különben 2009-től egyszer már dolgozott a magyar férfiválogatott stábjában, jelenleg annyiban tartja másnak a helyzetét, hogy úgy érzi, rutinosabb, tapasztaltabb edző lett, mert azóta a mesteredzői kurzust is elvégezte. Hogy ezt a magyar szövetség is így gondolja-e, egyelőre nem lehet tudni. Ha a korábbi trendet nézzük, akkor ismét külföldi kapitánya lesz a magyar válogatottnak. Ebben az esetben nagy eséllyel jöhet a csapat élére az évtizedek óta Magyarországon élő volt játékos, Vladan Matics, aki jelenleg az elsőosztályban szereplő, jelenleg második helyen tanyázó Tatabánya rendkívül sikeres edzője (korábban a Szeged, Ferencváros, Celje és a szerb válogatott mestereként dolgozott). De talán még nagyobb eséllyel kerülhet vissza a válogatott élére a Wisla Plock jelenlegi mestere, Xavi Sabaté, az „örökös másodedző”. Aki a Veszprémmel is (BL-döntő) és a válogatottal is (kettős győzelem Szerbia ellen a vb-pótselejtezőn, győzelem a nyolcaddöntőben az olimpiai bajnok dánok ellen, 7. hely a vb-n) bebizonyította: nem csak másodedzőként lehet rá számítani. Ráadásul ismeri a teljes magyar mezőnyt, nem mellékesen pedig, ha nem is jól, de megtanult magyarul.

Bárhogy is döntsön a szövetség, a magyar férfi-kézilabdázás jövőjét a kinevezendő kapitány személye hosszú távon határozza majd meg. Ugyanis olyan szakemberre van, lesz szükség, aki nem kívülről szemléli a dolgokat, nem a pénzért jön egyet kiruccanni Magyarországra, hanem belülről látja a dolgokat, ismeri a közeget – és természetesen szívén viseli a válogatott jövőjét.

Csoknyai István
Dunaújvárosban született 1964. október 24-én. Szülővárosában, a Dunaferr csapatában kezdte pályafutását 1983-ban. Egy rövid kitérő kivételével, amikor a Honvéd Szondi kölcsönjátékosa volt, egészen 1990-ig itt játszott. Játéka felhívta az akkori Fotex Veszprém vezetőinek figyelmét, akik leszerződtették. Csoknyai tizenöt évet töltött a bakonyi klubban. Tizenkét bajnoki címet, és ugyanennyi kupagyőzelmet szerzett. 2002-ben döntőt játszott a legrangosabb európai klubtornán, a Bajnokok Ligájában, ott azonban a német Magdeburg jobbnak bizonyult. Három év múlva, negyvenévesen hagyta abba a profi játékot, ekkor ő tartotta a rekordot, ami a megnyert bajnoki címek számát illeti. Visszavonulása után edzőnek állt. Veszprémben 2014-ig látta el a segédedzői feladatokat, közben 2009–2010 között a magyar férfi kézilabda-válogatott szövetségi kapitánya volt. 2014 óta a Balatonfüred edzője. Nős, két fia van, Balázs és Ádám, valamint egy lánya, Nóra. Mindhárman kézilabdáznak.
0 HOZZÁSZÓLÁS
Hallgassa online rádióinkat
Legnézettebb
csütörtök, 13:58
Fontos számunkra az adatai védelme!

Annak érdekében, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és hirdetéseket, közösségi médiaszolgáltatásokat nyújtsunk, valamint elemezzük a látogatottságokat, partnereinkkel együtt sütiket (cookie-kat) használunk oldalunkon. Kattintson az Elfogadom a sütiket! gombra az említett technológia webes használatának elfogadásához. Bármikor megváltoztathatja hozzájárulási beállításait.Szükség van a hozzájárulásához!

Az alábbi listából kiválaszthatja, hogy mely süticsoportok elhelyezéséhez járul hozzá böngészőjében. Mindegyik kategóriához tartozik egy leírás, amelyben részletezzük, hogy mi és partnereink mire használják az Ön adatait. Nagyra értékeljük, ha elfogadja a sütiket, és garantáljuk, hogy adatai biztonságban lesznek.

Tájékoztatás a sütik használatáról

A Príma Press Kft. által üzemeltetett erdelyinaplo.ro domainen keresztül elérhető weboldalakon sütiket (angolul: cookie-kat) használ.

A sütik feladata

Információkat gyűjtenek a látogatókról és eszközeikről; megjegyzik a látogatók egyéni beállításait, amelyek felhasználásra kerül(het)nek például online tranzakciók igénybevételekor, ezáltal nem kell újra begépelni az adatokat; megkönnyítik a weboldal használatát; célzott hirdetések jelennek meg a weboldalon; minőségi felhasználói élményt biztosítanak.

Mi a süti?

A sütik olyan kisméretű adatcsomagok, szöveges fájlok, amelyek a weboldalon történt látogatás alkalmával kerülnek elhelyezésre a böngészőjében. A sütik lehetővé teszik, hogy a felhasználót a következő látogatásakor felismerje, ezáltal a sütit kezelő szolgáltatónak lehetősége van összekapcsolni a felhasználó aktuális látogatását a korábbiakkal, de kizárólag a saját tartalma tekintetében.

A sütiket megkülönböztethetjük funkciójuk, tárolási időtartamuk alapján, de vannak olyan sütik, amelyeket a weboldal üzemeltetője helyez el közvetlenül, míg másokat harmadik felek helyeznek el.

Az erdelyinaplo.ro által alkalmazott sütik leírása

A weboldalon alkalmazott sütik funkciójuk alapján lehetnek: alapműködést biztosító sütik; preferenciális sütik; statisztikai célú sütik; hirdetési célú sütik és közösségimédia-sütik.

A tárolási időtartamuk alapján megkülönböztetünk munkamenet sütiket, amelyek törlődnek, amint a látogató bezárja a böngészőt, és állandó sütiket, amelyeket a látogató gépe ill. a böngészője mindaddig ment, amíg azok mentési időtartama le nem jár vagy a látogató nem törli.

Alapműködést biztosító sütik

Ezek a sütik biztosítják a weboldal megfelelő működését, megkönnyítik annak használatát. Enélkül a weboldal használata nehézkesen, vagy egyáltalán nem biztosítható. Az alapműködést biztosító sütik a látogatók azonosítása nélkül gyűjtenek információkat a weboldal használatáról.

A sütik között vannak olyanok, amelyek törlődnek, amint a látogató bezárja a böngészőt (munkamenet sütik), míg másokat a látogató gépe ill. a böngészője mindaddig ment, amíg azok mentési időtartama le nem jár vagy a látogató azokat nem törli (állandó sütik).

Az alapműködést biztosító sütik között találhatók a cikkbe elhelyezett, harmadik fél által nyújtott tartalmak, mint például beágyazott YouTube-videók vagy Facebook-posztok stb. sütijei.

Alapműködést biztosító sütik listája:

Süti neve Szolgáltató / Funkció Süti lejárata  
PHPSESSID erdelyinaplo.ro
Feladata a munkamenetek állapotának lekérése, a munkamenetek között.
munkamenet saját
cookieControll erdelyinaplo.ro
Feladata a süti beállítások megjegyzése
365 nap saját
cookieControlPrefs erdelyinaplo.ro
Feladata a süti beállítások megjegyzése
365 nap saját

 

Preferenciális sütik:

A preferenciális sütik használatával olyan információkat tudunk megjegyezni, mint például a cikk alatti Jó hír/Rossz hír-funkció (szekelyhon.ro; kronikaonline.ro) használata. Ha nem fogadja el ezeket a sütiket, akkor ezeket a funkciókat nem tudja használni.

Preferenciális sütik listája:

Süti neve Szolgáltató / Funkció Süti lejárata  
newsvote_ erdelyinaplo.ro
Cikkre való szavazás rögzítése
30 nap saját

 

Statisztikai célú sütik

A statisztikai célú sütik a felhasználói élmény javítása érdekében, a weboldal fejlesztéséhez, javításához kapcsolódnak. Lehetővé teszik, hogy a weboldal üzemeltetője azzal kapcsolatosan gyűjtsön adatokat, hogy a felhasználók miként használják az adott oldalt.

A statisztikai célú sütik által gyűjtött információk arra vonatkoznak, hogy pl. a látogató az oldal mely részére kattintott, hány oldalt keresett nyitott meg, milyen hosszú volt az egyes munkamenetek megtekintési ideje stb.

A felhasználónak lehetősége van a normál, illetve anonimizált beállítás közül választani.

Például, a Google Analytics IP-anonimizálási funkciója az IPv4-felhasználók IP-címének utolsó oktettjét, illetve az IPv6-címek utolsó 80 bitjét nem sokkal a cím Analytics adatgyűjtő hálózatba kerülése után nullára állítja a memóriában. Ilyen esetben a rendszer soha nem írja lemezre a teljes IP-címet.

Statisztikai célú sütik listája:

Süti neve Szolgáltató Süti lejárata  
_ga google.com 2 év Harmadik fél
_gat google.com 1 nap Harmadik fél
_gid google.com 1 nap Harmadik fél

 

Hirdetési célú sütik

A hirdetési sütik célja, hogy a weboldalon a látogatók számára releváns hirdetések jelenjenek meg. Ezek a sütik sem alkalmasak a látogató személyének beazonosítására, sütiket hirdetési partnereink állíthatják be. Ezek a cégek felhasználhatják a gyűjtött adatok alapján az Ön érdeklődési profiljának létrehozására és más webhelyek releváns hirdetéseinek megjelenítésére. Ha a beállításoknál anonimizálja ezeket a sütiket, akkor kevésbé releváns hirdetések fognak megjelenni.

Hirdetési célú sütik listája:

Süti neve Szolgáltató Süti lejárata  
__gads google.com 2 év harmadik fél
_fbp facebook.com 3 hónap harmadik fél
ads/ga-audiences google.com munkamenet harmadik fél
DSID google.com 1 nap harmadik fél
fr facebook.com 100 nap harmadik fél
IDE google.com 1 év harmadik fél
pcs/activeview google.com munkamenet harmadik fél
test_cookie google.com 1 nap harmadik fél
tr facebook.com munkamenet  harmadik fél

 

Közösségimédia-sütik

A közösségimédia-sütik célja, a weboldalon használt közösségimédia-szolgáltatások biztosítása a látogató számára. Például, amikor a látogató a weboldalról tartalmat oszt meg a Facebookon, Twitteren, vagy a Bejelentkezem Facebook-fiókkal funkciót használja. A közösségimédia-szolgáltatók a sütiken keresztül adatokat gyűjthetnek arról, hogy a látogató hogyan használja a közösségi média által biztosított szolgáltatásokat, milyen tartalmakat oszt meg, mit lájkol stb.

Közösségimédia-sütik listája:

Süti neve Szolgáltató Süti lejárata  
act facebook.com munkamenet harmadik fél
c_user facebook.com 1 nap harmadik fél
datr facebook.com 1 nap harmadik fél
fr facebook.com 1 nap harmadik fél
locale facebook.com 1 nap harmadik fél
presence facebook.com munkamenet harmadik fél
sb facebook.com 1 nap harmadik fél
spin facebook.com 1 nap harmadik fél
wd facebook.com 1 nap harmadik fél
x-src facebook.com 1 nap harmadik fél
xs facebook.com 1 nap harmadik fél
 urlgen   instagram.com  munkamenet  harmadik fél
 csrftoken   instagram.com  1 év  harmadik fél
 ds_user_id  instagram.com  1 hónap  harmadik fél
 ig_cb  instagram.com   1 nap  harmadik fél
 ig_did   instagram.com  10 év  harmadik fél
 mid  instagram.com  10 év  harmadik fél
 rur  instagram.com  munkamenet  harmadik fél
 sessionid   instagram.com  1 év  harmadik fél
 shbid  instagram.com  7 nap  harmadik fél
 shbts  instagram.com  7 nap  harmadik fél
VISITOR_INFO1_LIVE youtube.com  1 nap harmadik fél
SSID youtube.com  1 nap harmadik fél
SID youtube.com  1 nap harmadik fél
SIDCC youtube.com  1 nap harmadik fél
SAPISID youtube.com  1 nap harmadik fél
PREF youtube.com  1 nap harmadik fél
LOGIN_INFO youtube.com  1 nap harmadik fél
HSID youtube.com  1 nap harmadik fél
GPS youtube.com  1 nap harmadik fél
YSC youtube.com   munkamenet harmadik fél
CONSENT youtube.com  1 nap harmadik fél
APISID youtube.com  1 nap harmadik fél
__Secure-xxx youtube.com  1 nap harmadik fél

 

A Príma Press Kft-vel szerződött partnerek által alkalmazott sütik leírása

A weboldalon más szolgáltatások üzemeltetői is helyezhetnek el sütiket. A partnerek által alkalmazott sütikről a felhasználók a szolgáltatók saját honlapján tájékozódhatnak:

Google Analytics: https://developers.google.com/analytics/devguides/collection/gtagjs/cookie-usage

Google Adwords: https://www.google.com/intl/en/policies/privacy

Google Adsense: https://policies.google.com/privacy?hl=hu

Facebook: https://www.facebook.com/policy/cookies/

Twitter: https://help.twitter.com/en/rules-and-policies/twitter-cookies

 

A Príma Press Kft-vel szerződéses kapcsolatban nem álló, harmadik felek által elhelyezett sütik

A fent leírtakkal ellentétben a Príma Press Kft. szerződéses kapcsolatban nem álló más szolgáltatások üzemeltetői is helyezhetnek el sütiket a weboldalon, a cégünktől függetlenül, saját működésük érdekében. Az ilyen, harmadik felek által használt sütik elhelyezése ill. az azt elhelyezők által esetlegesen folytatott adatkezelések tekintetében a Príma Press Kft. semmilyen felelősségen nem vállal, e téren felelősségüket kizárja.

Hogyan módosíthatók a sütibeállítások?

A korábban eszközölt sütibeállításokat desktopon a láblécében található Sütibeállítások menüre kattintva bármikor megváltoztathatja. Mobilon pedig a menü gombra, majd a Sütibeállítások menüre bökve éri el.

Alapműködést biztosító sütik:

Ezek a sütik biztosítják a weboldal megfelelő működését, megkönnyítik annak használatát. Enélkül a weboldal használata nehézkesen, vagy egyáltalán nem biztosítható. Az alapműködést biztosító sütik a látogatók azonosítása nélkül gyűjtenek információkat a weboldal használatáról.

A sütik között vannak olyanok, amelyek törlődnek, amint a látogató bezárja a böngészőt (munkamenet sütik), míg másokat a látogató gépe ill. a böngészője mindaddig ment, amíg azok mentési időtartama le nem jár vagy a látogató azokat nem törli (állandó sütik).

Az alapműködést biztosító sütik között találhatók a cikkbe elhelyezett, harmadik fél által nyújtott tartalmak, mint például beágyazott YouTube-videók vagy Facebook-posztok stb. sütijei.

Alapműködést biztosító sütik listája: PHPSESSID, cookieControll, cookieControlPrefs.


NEM FOGADOM EL
MINDIG AKTÍV

Preferenciális sütik

A preferenciális sütik használatával olyan információkat tudunk megjegyezni, mint például a cikk alatti Jó hír / Rossz hír funkció használata. Ha nem fogadja el ezeket a sütiket, akkor ezeket a funkciókat nem tudja használni.

A látogatónak lehetősége van a következő beállítások közül választani:

ELFOGADOM – ez esetben minden funkciót tud használni

NEM FOGADOM EL – ebben az esetben bizonyos funkciók nem lesznek aktívak

Preferenciális sütik listája: newsvote_


NEM FOGADOM EL
ELFOGADOM

Statisztikai célú sütik:

A statisztikai célú sütik a felhasználói élmény javítása érdekében, a weboldal fejlesztéséhez, javításához kapcsolódnak. Lehetővé teszik, hogy a weboldal üzemeltetője azzal kapcsolatosan gyűjtsön adatokat, hogy a felhasználók miként használják az adott oldalt.

A látogatónak lehetősége van a következő beállítások közül választani:

NORMÁL – minden funkció aktiválásra kerül

ANONIM – a társadalmi-demográfiai funkciókat inaktiválódnak, és az IP-cím anonimizálásra kerül

Statisztikai célú sütik listája: _ga, _gat, _gid.

 

ANONIM
NORMÁL

Hirdetési célú sütik:

A hirdetési sütik célja, hogy a weboldalon a látogatók számára releváns hirdetések jelenjenek meg. Ezek a sütik sem alkalmasak a látogató személyének beazonosítására, sütiket hirdetési partnereink állíthatják be. Ezek a cégek felhasználhatják a gyűjtött adatok alapján az Ön érdeklődési profiljának létrehozására és más webhelyek releváns hirdetéseinek megjelenítésére. Ha anonimizálja ezeket a sütiket, akkor kevésbé releváns hirdetései lesznek.

A látogatónak lehetősége van a következő beállítások közül választani:

NORMÁL – az Ön profilja szerint, személyre szabott hirdetések jelennek meg

ANONIM – a hirdetés az Ön profiljától függetlenül jelenik meg

Hirdetési célú sütik listája: __gads, _fbp, ads/ga-audiences, DSID, fr, IDE, pcs/activeview, test_cookie, tr.

 

ANONIM
NORMÁL

Közösségimédia-sütik

A közösségimédia-sütik célja, a weboldalon használt közösségimédia-szolgáltatások biztosítása a látogató számára. Például, amikor a látogató a weboldalról tartalmat oszt meg a Facebookon, Twitteren, vagy a Bejelentkezem Facebook-fiókkal funkciót használja. A közösségimédia-szolgáltatók a sütiken keresztül adatokat gyűjthetnek arról, hogy a látogató hogyan használja a közösségi média által biztosított szolgáltatásokat, milyen tartalmakat oszt meg, mit lájkol stb.

A látogatónak lehetősége van a következő beállítások közül választani:

ELFOGADOM – ez esetben minden funkciót tud használni

NEM FOGADOM EL – ebben az esetben a közösségi média funkciói nem lesznek aktívak

Közösségimédia-sütik listája: act, c_user, datr, fr, locale, presence, sb, spin, wd, x-src, xs, urlgen, csrftoken, ds_user_id, ig_cb, ig_did, mid, rur, sessionid, shbid, shbts, VISITOR_INFO1_LIVE, SSID, SID, SIDCC, SAPISID, PREF, LOGIN_INFO, HSID, GPS, YSC, CONSENT, APISID, __Secure-xxx.

 

NEM FOGADOM EL
ELFOGADOM

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.

 
Székely Sport