Szenvedély és csúcskávé Nagyszalontán – beszélgetés Liczkai Attilával és Molnár Évával, a Museum Speciality Coffee Shop tulajdon

Borbély Zsolt Attila 2021. május 28., 08:29

A nagyszalontai Csonka-toronyban működő Arany János múzeum mellett a két éve nyitott Museum Speciality Coffee Shop egész Erdélyben egyedülálló vállalkozás. A csúcsminőségű kávézó tulajdonosait, Liczkai Attilát és Molnár Évát a hely alapításáról, a fogadtatásról, a meglepő profilgazdagságról és terveikről kérdeztük.

Szenvedély és csúcskávé Nagyszalontán – beszélgetés Liczkai Attilával és Molnár Évával, a Museum Speciality Coffee Shop tulajdon
galéria
A csúcskávézó hangulatos beltere Fotó: Borbély Zsolt Attila

– Mi indított két anyagilag biztos lábakon álló embert arra, hogy a vendéglátós legyen?
– A különleges kávék és kávézók egyedi hangulata, valamint e helyeket látogató emberek társasága ösztönzött arra, hogy Nagyszalontán is megteremtsünk egy ilyen vendéglátó egységet. Soha nem volt célunk, hogy vendéglátásban tevékenykedjünk. Amit teszünk, persze, sok elemében vendéglátásnak nevezhető. Nekünk

a fő célunk az élményadás és a közösségépítés.

– Sok kávézóban jártam a Kárpát-medencében, de olyan átéléssel, lelkesedéssel és szakértelemmel még senkit nem hallottam beszélni a kávéról, mint Liczkai Attilát. Mióta tart ez a szenvedély?
– Az utóbbi évtizedekben a kereskedelemben dolgoztam: kontinensünk különböző pontjain rengeteg ügyféllel kellett tárgyalnom, rendszerint kávé mellett. Jómagam is cukrozva vagy tejszínhabbal ittam a kávét, ami egyrészt ébren tartott, másrészt keretet adott az üzleti megbeszélésekhez. Szabadidőnkben is sokat utaztunk a párommal: egyik alkalommal

2017-ben betértünk egy speciality kávézóba, a Kék Elefántba Szegeden. Ez volt az áttörés, a fordulópont. Utána másképp néztünk a kávéra.

Liczkai Attila és Molnár Éva kávézótulajdonosok a vendégként érkező Ambrus Attila egykori jégkorongózóval, az elhíresült „Viszkis rablóval” Fotó: Liczkai Attila és Molnár Éva magánarchívuma

Igyekeztünk e különleges minőséget nyújtó kávézókat feltérképezni. Volt olyan eset, hogy egy olasz út alkalmával 300 kilométert kerültünk, hogy egy különleges kávézót fedezzünk fel Trevisóban. Lecseréltük az otthoni kávégépet, és autodidakta módon megtanultuk e kávékat elkészíteni. Az ital ugyanolyan sajátos, színes, izgalmas világ, mint a bor, a sajt vagy az olívaolaj. Összeköti őket az eredetvédelem: igazán egyedi és különleges minőséget nem a tömegtermelés ad, hanem a termőhely, az emberi kultúra és a minőségelv iránti egyéni elkötelezettség találkozása.

A kávé világa, amit fokozatosan megismertünk, annyi élményt és újdonságot hozott, ami ösztönzött a folyamatos önfejlesztésre. Ez pedig könnyen válik szenvedéllyé.

– Milyen volt a fogadtatás? Van igény Nagyszalontán csúcsminőségű kávéra?
– E műfaj egyelőre nagyvárosinak mondható. A nagy egyetemi városokban több speciality kávézó is meg tud élni. Nagyszalontán újdonságnak számított. Tudtuk, sok időnek kell eltelnie ahhoz, hogy a közönség megismerje és megszeresse az „újhullámosnak” is nevezett kávékat. Üzletünk nem egyprofilú, mint sok kolozsvári vagy temesvári társa. Kínálunk reggeliket, desszertet, másféle italokat is, mert a múzeumhoz címzett kávézónkat közösségi találkozóhelynek is szántuk. Tisztában vagyunk azzal, hogy kezdeményezésünk gyümölcse hosszabb távon érik be. Vannak már pozitív élményeink a nagyszalontaiak részéről is, de egyelőre fennmaradásunkat az átmenő forgalom és a turizmus biztosítja. Rendszeres, napi szinten visszajáró vendégeink vannak Nagyváradról, Aradról, Temesvárról, de tértek vissza hozzánk távolabbi helyekről is.

– Egy közösségi fórumon valaki élesen bírálta az idegen névválasztást...
– Tetszik, nem tetszik, világszintű jelenség, hogy angol elnevezéseket választanak a speciality kávézók tulajdonosai. Ott van Berlinben a The Barn, Bukarestben az Origins, de nézhetjük a budapestieket is: Flow, Coffee Embassy, Tamp and pull, Double Shot, My Little Melbourne, Budapest Barristas, Warmcup, Addicted to Caffeine, Blue Bird és reggelig sorolhatnám... Maga az elnevezés jelzés, hogy e helyen a speciality kávékultúrát műveljük.

Nekünk Nagyszalontán kiemelten fontos volt magunk megkülönböztetése más kávét (is) kínáló helyektől.

Sokat gondolkodtunk az elnevezésen, ami utal a profilra, de hordozza a hely szellemiségét is. Ennek eredménye lett a nevünk. Ami angol ugyan, de a tartalom nem kis részben magyar: a beltér, a környezet, a sörök, a borok. Magyarország éghajlatánál és domborzatánál fogva egyhamar nem lesz kávétermesztő nagyhatalom. Arany János emléke és munkássága nekünk, szalontaiaknak sokat jelent, a belső termünk is egyfajta tisztelgés a magyar nemzet talán legnagyobb költője előtt. A múzeummal is együttműködünk, a torony látogatóinak 10% kedvezményt biztosítunk kínálatunk árából, és 25 perces vetítéses kávétörténeti előadással kedveskedünk a Petőfi Sándortól ajándékba kapott, a múzeumban látható kávéfőzőre építve Arany János és a kávé címmel.

Arany János családi fotója a kávézó falán Fotó: Borbély Zsolt Attila

– Honnan érkeznek a kávék? Hol lehet ma minőségi kávét beszerezni egy átlagos kávérajongónak?
– Kávéinkat speciality mikropörkölőktől szerezzük be. Az, hogy éppen kitől, csak azon múlik, kinek van aktuálisan a szakmai közbeszédben forgó tétele, amely különleges élményt ígér. A speciality kávé egyik lényeges eleme a világos pörkölés annak érdekében, hogy minél többet megőrizzünk a kávé eredeti ízjegyeiből. Egy hagyományos, 18 bar mellett működő presszógép nem képes ezeket előhívni. Ugyanakkor

az otthoni gépeknek kevés a beállítási lehetőségük, miközben a prémiumkávék esetében fontos a testreszabott beállítások megtalálása. Így nem javasolt megfelelő gép és gépismeret, továbbá kávékészítési ismeretek nélkül e kávékra pénzt áldozni.

– Mi adja e kávéknak a többletértéket, aminek köszönhetően áruk a „normál” kávéknak nem ritkán a tízszerese?
– Ahogy a bor esetében lelki potenciálgát van sokakban, hogy megvegyenek egy jobbacska bort 10 euróért, amikor ugyanolyan termékmegnevezéssel lehet kapni 2 eurós palackokat is, úgy a kávé esetében sem értik sokan, miért adjanak ki több mint egy eurót egy speciality kávéra, amikor sokfelé annak töredékéért is ihatnak kávénak nevezett terméket.

Ahogy a minőségi borok esetében a hozamkorlátozás, a hordós érlelés, a gondos kézi szőlőmunka, jó esetben a bio termelési mód mind költségben megjelenő tényezők, úgy a speciality kávé több és drágább kávéból készül.

A szokványos mennyiségnek (5-7-9 gramm) a bő kétszeresével dolgozunk, 18 grammal, a kávé kilóára – ahogy említette – nem ritkán a 40 eurót is meghaladja. Egy komoly kávégép árából olcsóbb házat vagy jobb autót is lehet venni. A speciality minősítést jelenleg a kávék 5%-a éri el. Ez azon kávékat jelenti, amelyek az SCA skálán elérik a minimum 80 pontot. Ez alatt kereskedelmi tömegkávékról beszélünk. Sok munka van benne, hogy e pontszámot egy termelő elérje, és persze rendelkeznie kell olyan termőterülettel, ahol megterem ez a különleges gyümölcs. A minőségi borokkal a párhuzamot az is megerősíti, hogy a szüretelés és a feldolgozás kézi módszerekkel történik, a folyamat során végig csak természetes módon nyúlnak a kávéhoz. Hadd szóljunk a fair trade kereskedelmi eljárásról is, amelynek lényege, hogy e kávék termesztésének fenntarthatóságát olyan kereskedelmi lánc biztosítja, ahol a forgalmazó és a termelő közvetlen kapcsolatban van, a magasabb érteken eladott kávé extra­profitját visszajuttatja a termelőnek, hogy az a jövőben is ösztönözve legyen a minőség fenntartására.

– A kávé esetében éppen annyira fontos a hely és a mikroklíma, mint a borok és az olívabogyók világában?
– Sok közös vonása van a jó kávénak és a jó bornak. Mi jellemez egy jó kávét? Kell egy termőterület, amely biztosítja a kávé természetes fejlődését, 2000 m körüli magasság a trópusokon. A talajnak is rendelkeznie kell olyan sajátosságokkal, amelyek egyedi ízvilágot biztosítanak a kávébabnak, kell a mikroklíma, páratartalom, hő, árnyék. Mindezen tényezők összessége magas minőségű kávécseresznyét eredményez. A szőlő esetében nyilván mások az optimális adottságok, de a szempontok, a tényezők hasonlóak.

Egy csésze kávé a nagyszalontai lokálban Fotó: Borbély Zsolt Attila

– Egész társasjáték-gyűjtemény várja a vendégeket. Ezekkel bárki ingyen játszhat?
– A társasjátékok olyan szórakozási formát jelentenek, ahol közösen veszünk részt valamiben, a hangsúly az élményközösségen van. Ellentétben azzal, amikor mindenki a maga telefonját nyomogatja. Igyekeztünk olyan játékokat választani, amelyekben minimális a szerencsefaktor jelentősége, továbbá – lehet, hogy furcsán hangzik, de – nem az általános műveltség a biztos út a nyeréshez. Inkább a társunkra való odafigyelés, a képzelőerő, a csapatmunka. Fontos, hogy egyenlő eséllyel indulhasson bárki, aki nyitott új dolgokra. Ezek is fontos szerepet játszanak azon emberek megtalálásában, akikkel együtt szeretnénk építeni a közösséget. A játékok ingyenesen állnak rendelkezésre, sőt, árkedvezményt biztosítunk termékeinkből azoknak, akik játszanak, akik könyvet olvasnak könyvtárunkban, vagy egyszerűen leteszik telefonjukat tölteni s nem babrálják ittlétük alatt. Nem titkoltan a fiatalabb korosztályt próbáljuk arra ráébreszteni, hogy létezik világ telefonképernyőn kívül is.

– Kiváló borokat is tartanak, de borlap nincs. Mi ennek az oka?
– Nem szeretnénk, hogy kávézónk profilja a kocsma vagy italkimérés irányába mozduljon el. Ugyanakkor a borban is megtaláltuk azt az egyediséget, amit a kávé nyújt, estefelé pedig már nem sokan kávéznak. Egy különleges bor megismerése jó ürügy lehet arra, hogy beüljünk barátainkkal egy hangulatos helyre, ahol kellemes, halk dzsessz szól.

Nincs borlapunk, mert nincs állandó kínálatunk. Ebben is azt kínáljuk, mint a kávék terén: kísérletezz egyedi borokkal, amiket csak épp akkor találsz meg.

A választék folyamatosan változik, a hangsúly az egyediességen, érdekességen és a megismételhetetlen élmény lehetőségén van. Aki bort akar rendelni, a borhűtőhöz fárad, ott választ abból, ami éppen van. Mindig akad benne valamilyen érdekes és kóstolásra csábító egyedi tétel.

– Milyen terveik vannak a vírusjárvány utáni időkre nézve?
– A mai világban nehéz tervezni. De célunk továbbra is az, hogy a közösséget szolgáljuk, egy jó helyet biztosítsunk olyan gondolkodású embereknek, akik nyitottak az érdekességekre, akik mindenben a minőséget, a különlegességet keresik, akik hajlandóak kilépni komfortzónájukból, képesek feladni megrögződéseiket új élmények kedvéért.

0 HOZZÁSZÓLÁS
Rádió GaGa - Hallgassa itt!
 
 
Fontos számunkra az adatai védelme!

Annak érdekében, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és hirdetéseket, közösségi médiaszolgáltatásokat nyújtsunk, valamint elemezzük a látogatottságokat, partnereinkkel együtt sütiket (cookie-kat) használunk oldalunkon. Kattintson az Elfogadom a sütiket! gombra az említett technológia webes használatának elfogadásához. Bármikor megváltoztathatja hozzájárulási beállításait.Szükség van a hozzájárulásához!

Az alábbi listából kiválaszthatja, hogy mely süticsoportok elhelyezéséhez járul hozzá böngészőjében. Mindegyik kategóriához tartozik egy leírás, amelyben részletezzük, hogy mi és partnereink mire használják az Ön adatait. Nagyra értékeljük, ha elfogadja a sütiket, és garantáljuk, hogy adatai biztonságban lesznek.

Tájékoztatás a sütik használatáról

A Príma Press Kft. által üzemeltetett erdelyinaplo.ro domainen keresztül elérhető weboldalakon sütiket (angolul: cookie-kat) használ.

A sütik feladata

Információkat gyűjtenek a látogatókról és eszközeikről; megjegyzik a látogatók egyéni beállításait, amelyek felhasználásra kerül(het)nek például online tranzakciók igénybevételekor, ezáltal nem kell újra begépelni az adatokat; megkönnyítik a weboldal használatát; célzott hirdetések jelennek meg a weboldalon; minőségi felhasználói élményt biztosítanak.

Mi a süti?

A sütik olyan kisméretű adatcsomagok, szöveges fájlok, amelyek a weboldalon történt látogatás alkalmával kerülnek elhelyezésre a böngészőjében. A sütik lehetővé teszik, hogy a felhasználót a következő látogatásakor felismerje, ezáltal a sütit kezelő szolgáltatónak lehetősége van összekapcsolni a felhasználó aktuális látogatását a korábbiakkal, de kizárólag a saját tartalma tekintetében.

A sütiket megkülönböztethetjük funkciójuk, tárolási időtartamuk alapján, de vannak olyan sütik, amelyeket a weboldal üzemeltetője helyez el közvetlenül, míg másokat harmadik felek helyeznek el.

Az erdelyinaplo.ro által alkalmazott sütik leírása

A weboldalon alkalmazott sütik funkciójuk alapján lehetnek: alapműködést biztosító sütik; preferenciális sütik; statisztikai célú sütik; hirdetési célú sütik és közösségimédia-sütik.

A tárolási időtartamuk alapján megkülönböztetünk munkamenet sütiket, amelyek törlődnek, amint a látogató bezárja a böngészőt, és állandó sütiket, amelyeket a látogató gépe ill. a böngészője mindaddig ment, amíg azok mentési időtartama le nem jár vagy a látogató nem törli.

Alapműködést biztosító sütik

Ezek a sütik biztosítják a weboldal megfelelő működését, megkönnyítik annak használatát. Enélkül a weboldal használata nehézkesen, vagy egyáltalán nem biztosítható. Az alapműködést biztosító sütik a látogatók azonosítása nélkül gyűjtenek információkat a weboldal használatáról.

A sütik között vannak olyanok, amelyek törlődnek, amint a látogató bezárja a böngészőt (munkamenet sütik), míg másokat a látogató gépe ill. a böngészője mindaddig ment, amíg azok mentési időtartama le nem jár vagy a látogató azokat nem törli (állandó sütik).

Az alapműködést biztosító sütik között találhatók a cikkbe elhelyezett, harmadik fél által nyújtott tartalmak, mint például beágyazott YouTube-videók vagy Facebook-posztok stb. sütijei.

Alapműködést biztosító sütik listája:

Süti neve Szolgáltató / Funkció Süti lejárata  
PHPSESSID erdelyinaplo.ro
Feladata a munkamenetek állapotának lekérése, a munkamenetek között.
munkamenet saját
cookieControll erdelyinaplo.ro
Feladata a süti beállítások megjegyzése
365 nap saját
cookieControlPrefs erdelyinaplo.ro
Feladata a süti beállítások megjegyzése
365 nap saját

 

Preferenciális sütik:

A preferenciális sütik használatával olyan információkat tudunk megjegyezni, mint például a cikk alatti Jó hír/Rossz hír-funkció (szekelyhon.ro; kronikaonline.ro) használata. Ha nem fogadja el ezeket a sütiket, akkor ezeket a funkciókat nem tudja használni.

Preferenciális sütik listája:

Süti neve Szolgáltató / Funkció Süti lejárata  
newsvote_ erdelyinaplo.ro
Cikkre való szavazás rögzítése
30 nap saját

 

Statisztikai célú sütik

A statisztikai célú sütik a felhasználói élmény javítása érdekében, a weboldal fejlesztéséhez, javításához kapcsolódnak. Lehetővé teszik, hogy a weboldal üzemeltetője azzal kapcsolatosan gyűjtsön adatokat, hogy a felhasználók miként használják az adott oldalt.

A statisztikai célú sütik által gyűjtött információk arra vonatkoznak, hogy pl. a látogató az oldal mely részére kattintott, hány oldalt keresett nyitott meg, milyen hosszú volt az egyes munkamenetek megtekintési ideje stb.

A felhasználónak lehetősége van a normál, illetve anonimizált beállítás közül választani.

Például, a Google Analytics IP-anonimizálási funkciója az IPv4-felhasználók IP-címének utolsó oktettjét, illetve az IPv6-címek utolsó 80 bitjét nem sokkal a cím Analytics adatgyűjtő hálózatba kerülése után nullára állítja a memóriában. Ilyen esetben a rendszer soha nem írja lemezre a teljes IP-címet.

Statisztikai célú sütik listája:

Süti neve Szolgáltató Süti lejárata  
_ga google.com 2 év Harmadik fél
_gat google.com 1 nap Harmadik fél
_gid google.com 1 nap Harmadik fél

 

Hirdetési célú sütik

A hirdetési sütik célja, hogy a weboldalon a látogatók számára releváns hirdetések jelenjenek meg. Ezek a sütik sem alkalmasak a látogató személyének beazonosítására, sütiket hirdetési partnereink állíthatják be. Ezek a cégek felhasználhatják a gyűjtött adatok alapján az Ön érdeklődési profiljának létrehozására és más webhelyek releváns hirdetéseinek megjelenítésére. Ha a beállításoknál anonimizálja ezeket a sütiket, akkor kevésbé releváns hirdetések fognak megjelenni.

Hirdetési célú sütik listája:

Süti neve Szolgáltató Süti lejárata  
__gads google.com 2 év harmadik fél
_fbp facebook.com 3 hónap harmadik fél
ads/ga-audiences google.com munkamenet harmadik fél
DSID google.com 1 nap harmadik fél
fr facebook.com 100 nap harmadik fél
IDE google.com 1 év harmadik fél
pcs/activeview google.com munkamenet harmadik fél
test_cookie google.com 1 nap harmadik fél
tr facebook.com munkamenet  harmadik fél

 

Közösségimédia-sütik

A közösségimédia-sütik célja, a weboldalon használt közösségimédia-szolgáltatások biztosítása a látogató számára. Például, amikor a látogató a weboldalról tartalmat oszt meg a Facebookon, Twitteren, vagy a Bejelentkezem Facebook-fiókkal funkciót használja. A közösségimédia-szolgáltatók a sütiken keresztül adatokat gyűjthetnek arról, hogy a látogató hogyan használja a közösségi média által biztosított szolgáltatásokat, milyen tartalmakat oszt meg, mit lájkol stb.

Közösségimédia-sütik listája:

Süti neve Szolgáltató Süti lejárata  
act facebook.com munkamenet harmadik fél
c_user facebook.com 1 nap harmadik fél
datr facebook.com 1 nap harmadik fél
fr facebook.com 1 nap harmadik fél
locale facebook.com 1 nap harmadik fél
presence facebook.com munkamenet harmadik fél
sb facebook.com 1 nap harmadik fél
spin facebook.com 1 nap harmadik fél
wd facebook.com 1 nap harmadik fél
x-src facebook.com 1 nap harmadik fél
xs facebook.com 1 nap harmadik fél
 urlgen   instagram.com  munkamenet  harmadik fél
 csrftoken   instagram.com  1 év  harmadik fél
 ds_user_id  instagram.com  1 hónap  harmadik fél
 ig_cb  instagram.com   1 nap  harmadik fél
 ig_did   instagram.com  10 év  harmadik fél
 mid  instagram.com  10 év  harmadik fél
 rur  instagram.com  munkamenet  harmadik fél
 sessionid   instagram.com  1 év  harmadik fél
 shbid  instagram.com  7 nap  harmadik fél
 shbts  instagram.com  7 nap  harmadik fél
VISITOR_INFO1_LIVE youtube.com  1 nap harmadik fél
SSID youtube.com  1 nap harmadik fél
SID youtube.com  1 nap harmadik fél
SIDCC youtube.com  1 nap harmadik fél
SAPISID youtube.com  1 nap harmadik fél
PREF youtube.com  1 nap harmadik fél
LOGIN_INFO youtube.com  1 nap harmadik fél
HSID youtube.com  1 nap harmadik fél
GPS youtube.com  1 nap harmadik fél
YSC youtube.com   munkamenet harmadik fél
CONSENT youtube.com  1 nap harmadik fél
APISID youtube.com  1 nap harmadik fél
__Secure-xxx youtube.com  1 nap harmadik fél

 

A Príma Press Kft-vel szerződött partnerek által alkalmazott sütik leírása

A weboldalon más szolgáltatások üzemeltetői is helyezhetnek el sütiket. A partnerek által alkalmazott sütikről a felhasználók a szolgáltatók saját honlapján tájékozódhatnak:

Google Analytics: https://developers.google.com/analytics/devguides/collection/gtagjs/cookie-usage

Google Adwords: https://www.google.com/intl/en/policies/privacy

Google Adsense: https://policies.google.com/privacy?hl=hu

Facebook: https://www.facebook.com/policy/cookies/

Twitter: https://help.twitter.com/en/rules-and-policies/twitter-cookies

 

A Príma Press Kft-vel szerződéses kapcsolatban nem álló, harmadik felek által elhelyezett sütik

A fent leírtakkal ellentétben a Príma Press Kft. szerződéses kapcsolatban nem álló más szolgáltatások üzemeltetői is helyezhetnek el sütiket a weboldalon, a cégünktől függetlenül, saját működésük érdekében. Az ilyen, harmadik felek által használt sütik elhelyezése ill. az azt elhelyezők által esetlegesen folytatott adatkezelések tekintetében a Príma Press Kft. semmilyen felelősségen nem vállal, e téren felelősségüket kizárja.

Hogyan módosíthatók a sütibeállítások?

A korábban eszközölt sütibeállításokat desktopon a láblécében található Sütibeállítások menüre kattintva bármikor megváltoztathatja. Mobilon pedig a menü gombra, majd a Sütibeállítások menüre bökve éri el.

Alapműködést biztosító sütik:

Ezek a sütik biztosítják a weboldal megfelelő működését, megkönnyítik annak használatát. Enélkül a weboldal használata nehézkesen, vagy egyáltalán nem biztosítható. Az alapműködést biztosító sütik a látogatók azonosítása nélkül gyűjtenek információkat a weboldal használatáról.

A sütik között vannak olyanok, amelyek törlődnek, amint a látogató bezárja a böngészőt (munkamenet sütik), míg másokat a látogató gépe ill. a böngészője mindaddig ment, amíg azok mentési időtartama le nem jár vagy a látogató azokat nem törli (állandó sütik).

Az alapműködést biztosító sütik között találhatók a cikkbe elhelyezett, harmadik fél által nyújtott tartalmak, mint például beágyazott YouTube-videók vagy Facebook-posztok stb. sütijei.

Alapműködést biztosító sütik listája: PHPSESSID, cookieControll, cookieControlPrefs.


NEM FOGADOM EL
MINDIG AKTÍV
Preferenciális sütik

A preferenciális sütik használatával olyan információkat tudunk megjegyezni, mint például a cikk alatti Jó hír / Rossz hír funkció használata. Ha nem fogadja el ezeket a sütiket, akkor ezeket a funkciókat nem tudja használni.

A látogatónak lehetősége van a következő beállítások közül választani:

ELFOGADOM – ez esetben minden funkciót tud használni

NEM FOGADOM EL – ebben az esetben bizonyos funkciók nem lesznek aktívak

Preferenciális sütik listája: newsvote_


NEM FOGADOM EL
ELFOGADOM
Statisztikai célú sütik:

A statisztikai célú sütik a felhasználói élmény javítása érdekében, a weboldal fejlesztéséhez, javításához kapcsolódnak. Lehetővé teszik, hogy a weboldal üzemeltetője azzal kapcsolatosan gyűjtsön adatokat, hogy a felhasználók miként használják az adott oldalt.

A látogatónak lehetősége van a következő beállítások közül választani:

NORMÁL – minden funkció aktiválásra kerül

ANONIM – a társadalmi-demográfiai funkciókat inaktiválódnak, és az IP-cím anonimizálásra kerül

Statisztikai célú sütik listája: _ga, _gat, _gid.


ANONIM
NORMÁL
Hirdetési célú sütik:

A hirdetési sütik célja, hogy a weboldalon a látogatók számára releváns hirdetések jelenjenek meg. Ezek a sütik sem alkalmasak a látogató személyének beazonosítására, sütiket hirdetési partnereink állíthatják be. Ezek a cégek felhasználhatják a gyűjtött adatok alapján az Ön érdeklődési profiljának létrehozására és más webhelyek releváns hirdetéseinek megjelenítésére. Ha anonimizálja ezeket a sütiket, akkor kevésbé releváns hirdetései lesznek.

A látogatónak lehetősége van a következő beállítások közül választani:

NORMÁL – az Ön profilja szerint, személyre szabott hirdetések jelennek meg

ANONIM – a hirdetés az Ön profiljától függetlenül jelenik meg

Hirdetési célú sütik listája: __gads, _fbp, ads/ga-audiences, DSID, fr, IDE, pcs/activeview, test_cookie, tr.


ANONIM
NORMÁL
Közösségimédia-sütik

A közösségimédia-sütik célja, a weboldalon használt közösségimédia-szolgáltatások biztosítása a látogató számára. Például, amikor a látogató a weboldalról tartalmat oszt meg a Facebookon, Twitteren, vagy a Bejelentkezem Facebook-fiókkal funkciót használja. A közösségimédia-szolgáltatók a sütiken keresztül adatokat gyűjthetnek arról, hogy a látogató hogyan használja a közösségi média által biztosított szolgáltatásokat, milyen tartalmakat oszt meg, mit lájkol stb.

A látogatónak lehetősége van a következő beállítások közül választani:

ELFOGADOM – ez esetben minden funkciót tud használni

NEM FOGADOM EL – ebben az esetben a közösségi média funkciói nem lesznek aktívak

Közösségimédia-sütik listája: act, c_user, datr, fr, locale, presence, sb, spin, wd, x-src, xs, urlgen, csrftoken, ds_user_id, ig_cb, ig_did, mid, rur, sessionid, shbid, shbts, VISITOR_INFO1_LIVE, SSID, SID, SIDCC, SAPISID, PREF, LOGIN_INFO, HSID, GPS, YSC, CONSENT, APISID, __Secure-xxx.


NEM FOGADOM EL
ELFOGADOM

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.

Székely Sport