Borbély Zsolt Attila 2019. november 20., szerda

Magyarországi politikusok magyarellenes erők mellett

Az erdélyi magyarok számára egyik román elnökjelölt sem kínált semmiféle sorsrendezési lehetőséget. Mindegyik ugyanazt a román etnokrata programot képviseli. Ennek lényege az 1923-ban alkotmányszinten rögzített homogén román nemzetállam megteremtése.

Borbély Zsolt Attila 2019. október 25., péntek

Új helyzet a magyar politikában: a „centrális erőtér” vége

Az idei magyarországi helyhatósági választások eredményeinek tükrében egy dolog bizonyosan  leszűrhető: megszűnt a centrális erőtér. Két nagy politikai tömb fog a továbbiakban egymással vetélkedni a magyar politikai arénában.

Borbély Zsolt Attila 2019. szeptember 14., szombat

A magyarországi önkormányzati választások tétje

Alig egy hónap van még hátra az önkormányzati választásokig. A magyar választóközönség soha nem tulajdonított akkora jelentőséget a helyhatósági választásoknak, mint az országgyűlésieknek. De megeshet, idén ez másképpen alakul. 

Borbély Zsolt Attila 2019. augusztus 22., csütörtök

A páneurópai piknik: 1989, a csodák esztendeje

Az idei év első kormányinfóján maga a miniszterelnök, Orbán Viktor jelentette be, hogy kabinetje Harminc éve szabadon címmel emlékévet indít, amely 2019. március 15-étől a szovjet csapatok kivonulásának harmincadik évfordulójáig, 2021. június 19-ig tart. 

Borbély Zsolt Attila 2019. július 23., kedd

A „több Európa” a földrész halálát jelenti

Létkérdés, hogy tovább lássunk az orrunknál és felfogjuk: a globalista nyomással szemben a nemzetállam jelenthet csak védelmet. A nemzetállam, amely nem feltétlenül intoleráns, demagóg, asszimilációra törekvő, mint amilyenek a kisantant államok. 

Borbély Zsolt Attila 2019. június 02., vasárnap

Az EP-választások nemzetpolitikai vetületei

A Fidesz győzelmének arányai, az ellenzéki pártok körében történt átcsoportosulás, az erdélyi és a felvidéki magyarság választási szereplése, európai szinten pedig a bevándorlásellenes erők növekedése bír jelentőséggel a magyar jövő szempontjából.

Borbély Zsolt Attila 2019. április 17., szerda

Európa megmentése a tét

A globalisták minden erővel tüzelnek Orbánra és a Fideszre. Ennek tudható be az útszéli mocskolódásoktól sem mentes európai szintű rágalomkampány, ami elsősorban a fősodratú balliberális sajtóból zúdul a magyar kormányra, de a konzervatívnak mondott média is kiveszi belőle a részét.

Borbély Zsolt Attila 2019. március 15., péntek

A Reform Tömörülés volt az igazi tulipán

Megalakulásának negyedszázados évfordulóját ünnepli március 16-án Nagyváradon az RMDSZ egykori autonomista erőinek legjelentősebb platformja, a Reform Tömörülés. 2003-as megszűnésekor úgy ítélték meg, a szövetségben nem maradt esély a közös munkára. 

Borbély Zsolt Attila 2019. február 11., hétfő

Az európai parlamenti választások tétje

A három magyar párt közös listán indulásával jó eséllyel be lehetne juttatni három magyar képviselőt az Európai Parlamentbe. Ám Kelemen Hunor elutasította a gondolatot. Ő az erőpolitikában hisz.

Borbély Zsolt Attila 2018. december 29., szombat

Botrányellenzék Magyarországon

Az ellenzék példátlan botrányt kavart a parlamentben, a munkatörvénykönyv módosításának megszavazása során minden ok és alap nélkül „rabszolgatörvénynek” nevezve a jogszabályt. Amely teljes mértékben megfelel a nyugat-európai szabályozásnak.

Borbély Zsolt Attila 2018. november 28., szerda

Migráció vagy európai jövő?

Érdemes felidézni, hogy három esztendővel ezelőtt a migránsválságnak nevezett mesterséges „népvándoroltatás” kezdetén az elemzők spontán folyamatnak gondolták azt, amiről mára bebizonyosodott: háttérből irányított és tudatosan előkészített akció volt.

Borbély Zsolt Attila 2018. október 26., péntek

Temesvári végvári vitézek

Tamás Péter a temesvári magyar közösség alapembere, a Temesvári Magyar Napok főszervezője, a Várbástya Egyesület elnöke. Az újra megpezsdülő bánsági magyar életről beszélgettünk.

Borbély Zsolt Attila 2018. október 19., péntek

A családügyi népszavazás valódi tétje

A családügyi népszavazás elbukott annak ellenére, hogy a feltett kérdésben a társadalom elsöprő többségének van véleménye. Ezt híven tükrözi a választásra jogosultak mintegy ötödének a véleménye: az igen 90 százalék feletti eredményt ért el.

Borbély Zsolt Attila 2018. szeptember 29., szombat

Látszólagos vereség a jövő évi győzelemért

Az európai színtéren zajló politikai csatározásokat elemző szakértők egyetértenek abban, hogy két komoly téma mentén feszülnek egymásnak a politikai erők. Az egyik a migráció, a másik Európa föderalizálása.

Borbély Zsolt Attila 2018. szeptember 01., szombat

Magyar politikai csatározások – a haza minden előtt

Egy új korszak kezdetére utal, hogy kitették a keresztet a parlamentre, és hogy az augusztus 20-i tűzijáték is határozott keresztény-nemzeti üzenetet hordozott. Végre Wass Albertet idézték hivatalosan, a köztévében, a magyar írók legjobbjainak egyikét.

Borbély Zsolt Attila 2018. augusztus 07., kedd

(Ál)liberális (ál)demokrácia helyett hiteles kereszténydemokráciát!

A magyar miniszterelnök megismételte tavalyi megállapítását: egykor azt hittük, Európa a jövőnk, mára bizonyossá vált, hogy mi vagyunk Európa jövője. Annak az Európának legalábbis, amely fehér, keresztény s nemzeti identitásához ragaszkodó.