A színészlélek nagyon törékeny – interjú Vindis Andrea kolozsvári színésznővel

Nánó Csaba 2022. március 06., 08:31 utolsó módosítás: 2022. március 06., 08:38

A hivatásban édesanyja nyomdokaiba lépett. Számtalan kiváló alakítását láthattuk a kolozsvári színház bűvös deszkáin. Sokoldalú művész, aki kiválóan táncol és énekel. Vindis Andrea pályája húszéves évfordulóját ünnepli idén.

A színészlélek nagyon törékeny – interjú Vindis Andrea kolozsvári színésznővel
galéria
Lady Duncan szerepében Eugène Ionesco: Macbett című előadásban Fotó: Kolozsvári Állami Magyar Színház

– Édesanyád, Csíky Ibolya a nagyváradi színház kiváló színésznője volt. Egyértelmű volt számodra, hogy az ő hivatását követed?
– Egyértelmű volt, de mégsem egészen tudatos. Öcsém volt a nyitottabb, aki mindig a társaság középpontjában állt, mindenki úgy gondolta, belőle lesz színész, engem meg orvosi pályára szántak a szüleim. Fordítva lett… Testvéremmel kisgyermekként állandóan a színházban voltunk, az volt számunkra a természetes közeg. Utólag tudom már, azért volt ez így, hogy minél többet lehessünk édesanyámmal. Az óvodánk is a színház mellett volt, bizonyára nem véletlenül választotta azt számunkra. Ahogy lejárt a program, átmentünk a színházba, ahol legtöbbször még tartott a próba. Sokat turnéztunk vele, kalandos élmények voltak ezek. Ugyanakkor

nem voltak illúzióim azokról a dolgokról, amelyek a színfalak mögött történtek, hiszen az is hozzátartozott az egészhez. Láttam a nehézségeket is, már amennyit értettem belőlük.

De édesanyámnak fantasztikus természete volt: mindennek a pozitív oldalát tudta megmutatni. A fárasztó székelyföldi kiszállásokból, a hosszú utakból és a lerobbant szállodákból nekem inkább az maradt meg, hogy csodálatos helyeken jártunk, jó volt a hangulat, ünnepelték az előadást a kisebb településen élők. A dolgok napfényes oldalát láttam akkor, de most már tudom, mindez mennyire nehéz volt.

– Te is bejártad a „szamárlétrát”, azaz óvodásként szavalgattál, iskolásként esetleg színi körbe jártál?
– Nem igazán szerepeltem és nem voltam versmondó versenyeken sem, de a középiskolában több irodalmi jellegű szervezésben benne voltam. Például az osztályom maturandus-avatójára többnyire én válogattam össze az anyagot, amelyből kis műsort állítottunk össze. Nem jártam színi körbe, viszont voltam segédszínész a nagyváradi színháznál, amikor nem sikerült az első felvételim a főiskolára. Amíg készültem a következő felvételimre, akadt néhány kisebb munkám a színházban.

– Édesanyád segített felkészülni a vizsgára?
– Határozottan nem, ugyanis nem szerette volna, hogy színésznő legyek, féltett. A színészlélek törékeny, mindenre fogékony, mi nyitott szívvel és lélekkel dolgozunk, és ő óvott attól, hogy esetleg csalódást okozhat a pálya nehézsége, amely ugyanakkor a szépsége is.

Vindis Andrea idén húszéves színészi pályafutását ünnepli Fotó: Bíró István

– Sokszor elhangzik, hogy a színészetet az ember igazából a pályán tanulja meg. Mit adhat mégis az egyetem?
– Kétségtelenül a pályán tanulja meg az ember a szakmát, de az egyetemi évek számomra csodálatosak voltak. Hatházi András évfolyamvezető tanártól olyan színházi fegyelmet tanultunk, amiből mai napig táplálkozom. Fegyelmet a munkánkkal, a kollégákkal és önmagunkkal szemben egyaránt. Szilágyi Palkó Csaba tanársegédként is nagy odaadással irányított minket. Ugyanakkor

nagyszerű évfolyamtársaim voltak, kivétel nélkül mindegyikükkel tartjuk a kapcsolatot. Olyannyira, hogy már szerveződik az idei nyárra a 20 éves találkozónk.

Vannak persze olyanok, akikkel ritkábban találkozom, másokkal majdnem napi szinten kapcsolatban vagyok. Én mindenáron Kolozsvárra szerettem volna jönni főiskolára, azért döntöttem így, mert nem akartam, hogy Csíky Ibolya lányaként fogadjanak Marosvásárhelyen, és esetleg emiatt vegyenek fel. Remek emberekkel voltam összezárva négy évig. Még nem a Farkas utcai épületben működött a színi kar, így óráinkat különleges helyszíneken tartották. A színházban is rengeteg időt töltöttünk, sokat dolgoztunk a próbateremben, ha nem volt ott más tevékenység, de még a félemeleten is voltak óráink. Az utolsó, negyedéves vizsgaelőadásunkat a nagyszínpadon játszhattuk, és ez felülmúlhatatlan élmény volt. Nem titkolom, miután négy évig itt voltam főiskolás, dédelgetett álmom lett, hogy kolozsvári színésznő legyek.

– Pedig kézenfekvő lett volna, ha Nagyváradra szerződsz, hiszen édesanyád akkor még ott volt aktív színésznő.
– Épp ezért

nem akartam hazamenni, hiszen nem szerettem volna, ha Csíky Ibolya lányaként vagyok elkönyvelve szülővárosomban.

Tompa Gábor igazgató felajánlotta a kolozsvári szerződést, amelyet boldogan elfogadtam. Itt voltunk diákként mindennek a közepében, jártunk az előadásokra, bár sajnálatomra a kolozsvári társulat egyetlen előadásának sem voltam részese a főiskolás éveim alatt. Inkább fiúkra volt szükség kisebb szerepekben, statisztálásban, de vágytam bekerülni a csapatba. Végül teljesült az álmom, itt vagyok immár húsz éve. Húsz év távlatából kissé homályos már, hogy melyik volt az első szerepem a kolozsvári színházban, de nekem nagyon sokat jelentett az első években bármilyen apró megjelenés.

– Ma váltogatják egymást a rendezők, a felfogások. Hogyan tudja ezt egy színész megszokni?
– Szerintem ez nagyszerű, én azt a rendszert nem tudom elképzelni, amelyben édesanyám is évtizedekig dolgozott, amikor nem voltak meghívott rendezők, hanem többnyire a színház főrendezője vitt színre minden előadást.

Kihívás az alapoktól kezdeni mindent, amikor rendezővel, darabbal ugyanakkor találkozik a színész először, de ez mindenképp ösztönöz önmagamban is új dolgokat felfedezni.

Anya és lánya. Vindis Andrea és Csíky Ibolya Fotó: Molnár Judit

– Édesanyáddal a Keresztes Attila rendezte Tiszta ház című darabban játszottál együtt. Hogy élted meg akkor a fellépést?
– Az ember mindig utólag jön rá, hogy egy adott helyzetben milyen boldog volt. Egy csodálatos, és most már tudjuk, egyedülálló ajándék volt a sorstól. Mindketten törekedtünk arra, hogy a szó nemes értelmében kollégákként viszonyuljunk egymáshoz, nem pedig anya-lányaként. Úgy próbált segíteni és irányítani engem, hogy ne érezzem az anyai nevelést, tanácsokat. Hálás vagyok ezért a lehetőségért, és boldog is, mert egy jó felvételen megvan az előadás, és most a járvány idején meg is néztük.

Nehéz lélekkel ülök le édesanyámat felvételről nézi, de sokat jelent nekem, hogy megvan, és bármikor elővehetem. Mindig sokat tanulok belőle.

– Stúdió-előadásokat és nagyszínpadi produkciókat is bemutatnak a kolozsvári színházban. Melyik áll közelebb hozzád?
– Nem tudnék választani. A közönség fizikai közelsége a stúdióban különleges hangulatot teremt, másfajta energiákat mozgat meg a színészben is. Kézenfekvő válasz, hogy ott jobb játszani, ahol több a néző. Stúdióban könnyebben lesz teltház. Legutóbbi nagyszínpadi előadásunkon viszonylag kevesen voltak ugyan, de olyan szeretetet és figyelmet kaptunk a közönségtől, ami felért egy tele nézőtérrel.

– Aki látott, hallott a színpadon, tudja, az énekhangod is kiváló. Ha egy hanglemezt készítenél, milyen dalokat válogatnál rá?
– A 70-es évek elején édesanyám néhány dalt felénekelt egy stúdióban, videóklipek is készültek, ebből megvan néhány a bukaresti tévé magyar adásának. Azokat a dalokat szeretném újra felénekelni. Első körben négy vagy öt dalról lenne szó, amelyeket ő több helyen is énekelt, többek közt utolsó szilveszteri fellépése alkalmával Nagyváradon. Szeretném újjáéleszteni e dalokat, bizonyára nem lenne egyszerű megszervezni egy ilyen felvételt, de bízom benne, hogy megvalósul.

– Színészi pályád Kolozsvárhoz kötődik, de játszottál meghívottként szülővárosodban is. Milyen alkalomból léptél fel Nagyváradon?
– Szabó K. István volt abban az időben a nagyváradi színház művészeti vezetője, az ő elképzelése volt egy olyan előadás, amely alternatív színhelyeken játszódik. Érdekes volt színész és néző számára egyaránt, hogy előadásunk egy vonaton és az állomáson játszódott, ahová ez megérkezett. Ezt követően meghallgatás volt a My Fair Lady címszerepére, ahol kiválasztottak, és én lehettem egyik nagyváradi kolléganőmmel dupla szereposztásban Eliza Doolittle, a szegény virágáruslány.

– Nagyváradon nemrég megnyílt a Kiss Törék Ildikó által alapított színészmúzeum. Te is hozzájárultál anyagokkal?
–  Már a világjárvány előtt beszélgettünk Kiss Törék Ildikóval és Tavaszi Hajnallal e különleges kezdeményezésről, ami egy színészmúzeum létrehozása Nagyváradon. Ennek megvalósulása szerintem rendkívüli dolog. Képeket válogattam, rendezők által dedikált műsorfüzeteket adományoztam, átadtam Szabó Ódzsa rendező hosszú levelét, amit édesanyámnak írt.

Ott vannak édesanyám díjai, amikkel ő sosem dicsekedett, édesapám viszont annál nagyobb örömmel és büszkeséggel mutogatta mindenkinek, aki megfordult nálunk.

Öt éve nincs közöttünk édesanyám, de örökre velem maradnak azok a dolgok, amelyekre tanított, ilyenkor újra rádöbbenek, sok mindenben igaza volt. Segít ez engem a magánéletben, de főleg a pályámon. Minden tanárom előtt megemelem a kalapomat, hálával tartozom nekik, de legnagyobb tanítómesterem édesanyám marad.

– Eddig mennyire váltak be elképeléseid a színészi hivatással kapcsolatban?
– Ma sem választanék mást. Nem tudom elképzelni magam valahol máshol, valami másban.

Amit kapok, amilyen feladatom van, azért vagyok hálás, azt értékelem a legjobban.

Sok szép feladatot kaptam, sokszor bíztak meg bennem olyan rendezők, akikre mindig fel fogok nézni. Mindenért meg kell dogozni, és mindenben helyt kell állni a legjobb tudásom szerint. Én ebben hiszek. És hogy válaszoljak a kérdésedre, igen, valóra váltak a vágyaim.

Vindis Andrea színművésznő
Nagyváradon született 1979. április 29-én. 1998 és 2002 között a Babeș–Bolyai Tudományegyetem Bölcsészkarának színész szakára járt. 2002 szeptemberétől a Kolozsvári Állami Magyar Színház társulatának tagja.
0 HOZZÁSZÓLÁS
Rádió GaGa - Hallgassa itt!
 
 
Fontos számunkra az adatai védelme!

Annak érdekében, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és hirdetéseket, közösségi médiaszolgáltatásokat nyújtsunk, valamint elemezzük a látogatottságokat, partnereinkkel együtt sütiket (cookie-kat) használunk oldalunkon. Kattintson az Elfogadom a sütiket! gombra az említett technológia webes használatának elfogadásához. Bármikor megváltoztathatja hozzájárulási beállításait.Szükség van a hozzájárulásához!

Az alábbi listából kiválaszthatja, hogy mely süticsoportok elhelyezéséhez járul hozzá böngészőjében. Mindegyik kategóriához tartozik egy leírás, amelyben részletezzük, hogy mi és partnereink mire használják az Ön adatait. Nagyra értékeljük, ha elfogadja a sütiket, és garantáljuk, hogy adatai biztonságban lesznek.

Tájékoztatás a sütik használatáról

A Príma Press Kft. által üzemeltetett erdelyinaplo.ro domainen keresztül elérhető weboldalakon sütiket (angolul: cookie-kat) használ.

A sütik feladata

Információkat gyűjtenek a látogatókról és eszközeikről; megjegyzik a látogatók egyéni beállításait, amelyek felhasználásra kerül(het)nek például online tranzakciók igénybevételekor, ezáltal nem kell újra begépelni az adatokat; megkönnyítik a weboldal használatát; célzott hirdetések jelennek meg a weboldalon; minőségi felhasználói élményt biztosítanak.

Mi a süti?

A sütik olyan kisméretű adatcsomagok, szöveges fájlok, amelyek a weboldalon történt látogatás alkalmával kerülnek elhelyezésre a böngészőjében. A sütik lehetővé teszik, hogy a felhasználót a következő látogatásakor felismerje, ezáltal a sütit kezelő szolgáltatónak lehetősége van összekapcsolni a felhasználó aktuális látogatását a korábbiakkal, de kizárólag a saját tartalma tekintetében.

A sütiket megkülönböztethetjük funkciójuk, tárolási időtartamuk alapján, de vannak olyan sütik, amelyeket a weboldal üzemeltetője helyez el közvetlenül, míg másokat harmadik felek helyeznek el.

Az erdelyinaplo.ro által alkalmazott sütik leírása

A weboldalon alkalmazott sütik funkciójuk alapján lehetnek: alapműködést biztosító sütik; preferenciális sütik; statisztikai célú sütik; hirdetési célú sütik és közösségimédia-sütik.

A tárolási időtartamuk alapján megkülönböztetünk munkamenet sütiket, amelyek törlődnek, amint a látogató bezárja a böngészőt, és állandó sütiket, amelyeket a látogató gépe ill. a böngészője mindaddig ment, amíg azok mentési időtartama le nem jár vagy a látogató nem törli.

Alapműködést biztosító sütik

Ezek a sütik biztosítják a weboldal megfelelő működését, megkönnyítik annak használatát. Enélkül a weboldal használata nehézkesen, vagy egyáltalán nem biztosítható. Az alapműködést biztosító sütik a látogatók azonosítása nélkül gyűjtenek információkat a weboldal használatáról.

A sütik között vannak olyanok, amelyek törlődnek, amint a látogató bezárja a böngészőt (munkamenet sütik), míg másokat a látogató gépe ill. a böngészője mindaddig ment, amíg azok mentési időtartama le nem jár vagy a látogató azokat nem törli (állandó sütik).

Az alapműködést biztosító sütik között találhatók a cikkbe elhelyezett, harmadik fél által nyújtott tartalmak, mint például beágyazott YouTube-videók vagy Facebook-posztok stb. sütijei.

Alapműködést biztosító sütik listája:

Süti neve Szolgáltató / Funkció Süti lejárata  
PHPSESSID erdelyinaplo.ro
Feladata a munkamenetek állapotának lekérése, a munkamenetek között.
munkamenet saját
cookieControll erdelyinaplo.ro
Feladata a süti beállítások megjegyzése
365 nap saját
cookieControlPrefs erdelyinaplo.ro
Feladata a süti beállítások megjegyzése
365 nap saját

 

Preferenciális sütik:

A preferenciális sütik használatával olyan információkat tudunk megjegyezni, mint például a cikk alatti Jó hír/Rossz hír-funkció (szekelyhon.ro; kronikaonline.ro) használata. Ha nem fogadja el ezeket a sütiket, akkor ezeket a funkciókat nem tudja használni.

Preferenciális sütik listája:

Süti neve Szolgáltató / Funkció Süti lejárata  
newsvote_ erdelyinaplo.ro
Cikkre való szavazás rögzítése
30 nap saját

 

Statisztikai célú sütik

A statisztikai célú sütik a felhasználói élmény javítása érdekében, a weboldal fejlesztéséhez, javításához kapcsolódnak. Lehetővé teszik, hogy a weboldal üzemeltetője azzal kapcsolatosan gyűjtsön adatokat, hogy a felhasználók miként használják az adott oldalt.

A statisztikai célú sütik által gyűjtött információk arra vonatkoznak, hogy pl. a látogató az oldal mely részére kattintott, hány oldalt keresett nyitott meg, milyen hosszú volt az egyes munkamenetek megtekintési ideje stb.

A felhasználónak lehetősége van a normál, illetve anonimizált beállítás közül választani.

Például, a Google Analytics IP-anonimizálási funkciója az IPv4-felhasználók IP-címének utolsó oktettjét, illetve az IPv6-címek utolsó 80 bitjét nem sokkal a cím Analytics adatgyűjtő hálózatba kerülése után nullára állítja a memóriában. Ilyen esetben a rendszer soha nem írja lemezre a teljes IP-címet.

Statisztikai célú sütik listája:

Süti neve Szolgáltató Süti lejárata  
_ga google.com 2 év Harmadik fél
_gat google.com 1 nap Harmadik fél
_gid google.com 1 nap Harmadik fél

 

Hirdetési célú sütik

A hirdetési sütik célja, hogy a weboldalon a látogatók számára releváns hirdetések jelenjenek meg. Ezek a sütik sem alkalmasak a látogató személyének beazonosítására, sütiket hirdetési partnereink állíthatják be. Ezek a cégek felhasználhatják a gyűjtött adatok alapján az Ön érdeklődési profiljának létrehozására és más webhelyek releváns hirdetéseinek megjelenítésére. Ha a beállításoknál anonimizálja ezeket a sütiket, akkor kevésbé releváns hirdetések fognak megjelenni.

Hirdetési célú sütik listája:

Süti neve Szolgáltató Süti lejárata  
__gads google.com 2 év harmadik fél
_fbp facebook.com 3 hónap harmadik fél
ads/ga-audiences google.com munkamenet harmadik fél
DSID google.com 1 nap harmadik fél
fr facebook.com 100 nap harmadik fél
IDE google.com 1 év harmadik fél
pcs/activeview google.com munkamenet harmadik fél
test_cookie google.com 1 nap harmadik fél
tr facebook.com munkamenet  harmadik fél

 

Közösségimédia-sütik

A közösségimédia-sütik célja, a weboldalon használt közösségimédia-szolgáltatások biztosítása a látogató számára. Például, amikor a látogató a weboldalról tartalmat oszt meg a Facebookon, Twitteren, vagy a Bejelentkezem Facebook-fiókkal funkciót használja. A közösségimédia-szolgáltatók a sütiken keresztül adatokat gyűjthetnek arról, hogy a látogató hogyan használja a közösségi média által biztosított szolgáltatásokat, milyen tartalmakat oszt meg, mit lájkol stb.

Közösségimédia-sütik listája:

Süti neve Szolgáltató Süti lejárata  
act facebook.com munkamenet harmadik fél
c_user facebook.com 1 nap harmadik fél
datr facebook.com 1 nap harmadik fél
fr facebook.com 1 nap harmadik fél
locale facebook.com 1 nap harmadik fél
presence facebook.com munkamenet harmadik fél
sb facebook.com 1 nap harmadik fél
spin facebook.com 1 nap harmadik fél
wd facebook.com 1 nap harmadik fél
x-src facebook.com 1 nap harmadik fél
xs facebook.com 1 nap harmadik fél
 urlgen   instagram.com  munkamenet  harmadik fél
 csrftoken   instagram.com  1 év  harmadik fél
 ds_user_id  instagram.com  1 hónap  harmadik fél
 ig_cb  instagram.com   1 nap  harmadik fél
 ig_did   instagram.com  10 év  harmadik fél
 mid  instagram.com  10 év  harmadik fél
 rur  instagram.com  munkamenet  harmadik fél
 sessionid   instagram.com  1 év  harmadik fél
 shbid  instagram.com  7 nap  harmadik fél
 shbts  instagram.com  7 nap  harmadik fél
VISITOR_INFO1_LIVE youtube.com  1 nap harmadik fél
SSID youtube.com  1 nap harmadik fél
SID youtube.com  1 nap harmadik fél
SIDCC youtube.com  1 nap harmadik fél
SAPISID youtube.com  1 nap harmadik fél
PREF youtube.com  1 nap harmadik fél
LOGIN_INFO youtube.com  1 nap harmadik fél
HSID youtube.com  1 nap harmadik fél
GPS youtube.com  1 nap harmadik fél
YSC youtube.com   munkamenet harmadik fél
CONSENT youtube.com  1 nap harmadik fél
APISID youtube.com  1 nap harmadik fél
__Secure-xxx youtube.com  1 nap harmadik fél

 

A Príma Press Kft-vel szerződött partnerek által alkalmazott sütik leírása

A weboldalon más szolgáltatások üzemeltetői is helyezhetnek el sütiket. A partnerek által alkalmazott sütikről a felhasználók a szolgáltatók saját honlapján tájékozódhatnak:

Google Analytics: https://developers.google.com/analytics/devguides/collection/gtagjs/cookie-usage

Google Adwords: https://www.google.com/intl/en/policies/privacy

Google Adsense: https://policies.google.com/privacy?hl=hu

Facebook: https://www.facebook.com/policy/cookies/

Twitter: https://help.twitter.com/en/rules-and-policies/twitter-cookies

 

A Príma Press Kft-vel szerződéses kapcsolatban nem álló, harmadik felek által elhelyezett sütik

A fent leírtakkal ellentétben a Príma Press Kft. szerződéses kapcsolatban nem álló más szolgáltatások üzemeltetői is helyezhetnek el sütiket a weboldalon, a cégünktől függetlenül, saját működésük érdekében. Az ilyen, harmadik felek által használt sütik elhelyezése ill. az azt elhelyezők által esetlegesen folytatott adatkezelések tekintetében a Príma Press Kft. semmilyen felelősségen nem vállal, e téren felelősségüket kizárja.

Hogyan módosíthatók a sütibeállítások?

A korábban eszközölt sütibeállításokat desktopon a láblécében található Sütibeállítások menüre kattintva bármikor megváltoztathatja. Mobilon pedig a menü gombra, majd a Sütibeállítások menüre bökve éri el.

Alapműködést biztosító sütik:

Ezek a sütik biztosítják a weboldal megfelelő működését, megkönnyítik annak használatát. Enélkül a weboldal használata nehézkesen, vagy egyáltalán nem biztosítható. Az alapműködést biztosító sütik a látogatók azonosítása nélkül gyűjtenek információkat a weboldal használatáról.

A sütik között vannak olyanok, amelyek törlődnek, amint a látogató bezárja a böngészőt (munkamenet sütik), míg másokat a látogató gépe ill. a böngészője mindaddig ment, amíg azok mentési időtartama le nem jár vagy a látogató azokat nem törli (állandó sütik).

Az alapműködést biztosító sütik között találhatók a cikkbe elhelyezett, harmadik fél által nyújtott tartalmak, mint például beágyazott YouTube-videók vagy Facebook-posztok stb. sütijei.

Alapműködést biztosító sütik listája: PHPSESSID, cookieControll, cookieControlPrefs.


NEM FOGADOM EL
MINDIG AKTÍV
Preferenciális sütik

A preferenciális sütik használatával olyan információkat tudunk megjegyezni, mint például a cikk alatti Jó hír / Rossz hír funkció használata. Ha nem fogadja el ezeket a sütiket, akkor ezeket a funkciókat nem tudja használni.

A látogatónak lehetősége van a következő beállítások közül választani:

ELFOGADOM – ez esetben minden funkciót tud használni

NEM FOGADOM EL – ebben az esetben bizonyos funkciók nem lesznek aktívak

Preferenciális sütik listája: newsvote_


NEM FOGADOM EL
ELFOGADOM
Statisztikai célú sütik:

A statisztikai célú sütik a felhasználói élmény javítása érdekében, a weboldal fejlesztéséhez, javításához kapcsolódnak. Lehetővé teszik, hogy a weboldal üzemeltetője azzal kapcsolatosan gyűjtsön adatokat, hogy a felhasználók miként használják az adott oldalt.

A látogatónak lehetősége van a következő beállítások közül választani:

NORMÁL – minden funkció aktiválásra kerül

ANONIM – a társadalmi-demográfiai funkciókat inaktiválódnak, és az IP-cím anonimizálásra kerül

Statisztikai célú sütik listája: _ga, _gat, _gid.


ANONIM
NORMÁL
Hirdetési célú sütik:

A hirdetési sütik célja, hogy a weboldalon a látogatók számára releváns hirdetések jelenjenek meg. Ezek a sütik sem alkalmasak a látogató személyének beazonosítására, sütiket hirdetési partnereink állíthatják be. Ezek a cégek felhasználhatják a gyűjtött adatok alapján az Ön érdeklődési profiljának létrehozására és más webhelyek releváns hirdetéseinek megjelenítésére. Ha anonimizálja ezeket a sütiket, akkor kevésbé releváns hirdetései lesznek.

A látogatónak lehetősége van a következő beállítások közül választani:

NORMÁL – az Ön profilja szerint, személyre szabott hirdetések jelennek meg

ANONIM – a hirdetés az Ön profiljától függetlenül jelenik meg

Hirdetési célú sütik listája: __gads, _fbp, ads/ga-audiences, DSID, fr, IDE, pcs/activeview, test_cookie, tr.


ANONIM
NORMÁL
Közösségimédia-sütik

A közösségimédia-sütik célja, a weboldalon használt közösségimédia-szolgáltatások biztosítása a látogató számára. Például, amikor a látogató a weboldalról tartalmat oszt meg a Facebookon, Twitteren, vagy a Bejelentkezem Facebook-fiókkal funkciót használja. A közösségimédia-szolgáltatók a sütiken keresztül adatokat gyűjthetnek arról, hogy a látogató hogyan használja a közösségi média által biztosított szolgáltatásokat, milyen tartalmakat oszt meg, mit lájkol stb.

A látogatónak lehetősége van a következő beállítások közül választani:

ELFOGADOM – ez esetben minden funkciót tud használni

NEM FOGADOM EL – ebben az esetben a közösségi média funkciói nem lesznek aktívak

Közösségimédia-sütik listája: act, c_user, datr, fr, locale, presence, sb, spin, wd, x-src, xs, urlgen, csrftoken, ds_user_id, ig_cb, ig_did, mid, rur, sessionid, shbid, shbts, VISITOR_INFO1_LIVE, SSID, SID, SIDCC, SAPISID, PREF, LOGIN_INFO, HSID, GPS, YSC, CONSENT, APISID, __Secure-xxx.


NEM FOGADOM EL
ELFOGADOM

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.

Székely Sport