Ötven cég és civil szervezet környezettudatossági egyezményt írt alá (x)

2022. július 12., 11:16 utolsó módosítás: 2022. július 12., 12:01

A Környezettudatossági egyezmény az első olyan kezdeményezés Romániában, mely egy közös cél, egy fenntartható jövő vállalása érdekében tömöríti a romániai üzleti közösségeket. Az egyezmény megszületésétől számított mindössze egy hónap leforgása alatt 50 új tag csatlakozott ehhez az összes iparág területéről, a banki szektortól az építővállalatokig, a kereskedelmi cégektől a gyógyszeripari vagy élelmiszeripari cégekig.

Ötven cég és civil szervezet környezettudatossági egyezményt írt alá (x)
galéria

A Környezettudatossági egyezményt az eMAG kezdeményezte a Conservation Carpathia Alapítvánnyal és a GreenTech-el közösen. Célja arra bátorítani kis-, közepes- és nagyvállalatokat, hogy felmérhető célok kitűzésével és konkrét intézkedések bevezetésével hozzájáruljanak az éghajlatváltozás megelőzéséhez, a romániai vállalatok szénlábnyomának csökkentéséhez a környezet védelme érdekében.

„Nagy örömmel tölt el az üzleti közösségek magas fokú érdekeltsége ebben a témában, az, ahogy nagyon gyorsan reagáltak erre a kezdeményezésre, ami arra enged következtetni, hogy nagy az együttműködési hajlandóság annak érdekében, hogy megoldásokat találjunk a világ napirendjén lévő fontos kérdésekre, mint például a globális felmelegedés és a szénlábnyom csökkentése. A Környezettudatossági egyezményhez nemcsak azok a cégek csatlakoztak, amelyek már bevezettek ilyen jellegű gyakorlati szabályokat, amelyek célja, hogy hozzájáruljanak a tisztább környezet megteremtéséhez, valamint ösztönözni és részt venni egy közös erőfeszítésben is, hanem a fiatalabb kisvállalkozások is, amelyek célja a felelősségteljes üzleti élet kialakítása” – nyilatkozta Tudor Manea, az eMAG ügyvezető igazgatója.

Tudor Manea, az eMAG ügyvezető igazgatója.

A Környezettudatossági egyezményhez eddig 50 tag csatlakozott: 11 mikrovállalkozás, 12 kisvállalkozás, 7 középvállalkozás és 17 nagyvállalkozás, valamint 2 civil szervezet. A csatlakozó cégek olyan iparágakban tevékenykednek, mint a banki szektor, gyógyszeripar, kereskedelem, ingatlan, építkező vállalatok, marketing és kommunikációs cégek, élelmiszeripari cégek és civil szervezetek. A csatlakozás során a cégek a következő lépéseket teszik meg: felmérik cégeik szénlábnyom értékét, intézkedéseket hoznak a cégeik szénlábnyomának csökkentése érdekében és önkéntesen vállalják, hogy pénzügyi vonzat nélküli tevékenységi beszámolót tesznek közzé azokról a szénlábnyom értékekről, amelyek kibocsátása elkerülhetetlen volt, valamint a szénlábnyom nullás értékének elérése érdekében egy hasonló célú globális kezdeményezéshez csatlakoznak.

 Az aláírók listája: Adline Supplies, Ascendis, Asociatia ENVIRON, AS Metal, Automotive Mobility Solutions, Autonom Services, Avaelgo, Banca Transilvania, BRD Groupe Societe Generale, BITSoftware, Carbon Expert, Chimica SA, CMD Dr. Adiaconitei, Concelex, CONSTRUCTII ERBASU SA, Conversion Marketing, Conviv Media, Corect 2000, CTE Solution, Delta Samitur, Depanero, Deplast SRL, eMAG, Filip&Company, Freshful, Fundația Conservation Carpathia, Globus Software Dev, Glovo, Green PC Ambalaje, GreenTech, ING Bank, June Communications, MultiMedia SRL, Network One Distribution, Orhideea Residence and SPA, Owithu Management SRL, PC Garage, Pehart, Raiffeisen Bank Romania, Restart Energy, Sameday, Salad Box SRL, SMART LIVING CYCLE SRL, SmartPoint, Foodify, Sport Gifts SRL, Tabara Telecom, Tazz by eMAG, Tema Energy SA, Zentiva.

A Környezettudatossági egyezmény online platformja bármikor elérhető, és minden érdekelt vállalat rendelkezésére áll, amely konkrét cselekvési tervet szeretne meghatározni az általa termelt szén-dioxid-kibocsátás csökkentésére és olyan eszközökhöz kíván folyamodni, amelyek támogatják ezt a törekvést.

(X – fizetett hirdetés)

Rádió GaGa - Hallgassa itt!
 
 
Legnézettebb

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.