HIRDETÉS
HIRDETÉS

Makkay József

2018. április 06., 11:40

Választ a nemzet

A nemzet jövőjéért aggódok közül sokan leírták már az elmúlt hetekben, hogy sorsdöntő az április nyolcadikán sorra kerülő országgyűlési választás. Természetesen nem azért, amit az egy emberként összefogó balliberális oldal állít, hogyha Orbán Viktor rendszerét sikerül megbuktatni, akkor nyolc év után visszaköszönt Magyarországra a demokrácia. Aki még emlékszik Gyurcsány Ferenc szemkilövetős miniszterelnök rendszerére – aki nem csak Magyarország népét, hanem a határon túli magyarságot is megkopasztotta –, jól tudja, mi várható határon innen és túl egy olyan kormány részéről, amelyet a mai ellenzéki pártok alakítanának. Élükön a Demokratikus Koalícióval, amely megállás nélkül uszít a határon túl rekedt magyarság ellen, közellenségnek és a magyarországi választásokon való részvételre méltatlan közösségeknek tekintve őket.

A nyolc éve kormányzó Fidesz–KDNP bukása esetén nem csak a gazdasági szabadeséssel kellene ismét megbarátkozni –a kormányozni képtelen ellenzéki pártocskák egymás torkának esnének, és csak előrehozott választások után lehetne kormányt alakítani –, hanem teljesen átrendeződne Magyarország eddigi kiállása a migránsválság ügyében is. Az új balliberális magyar kormány egyből kihátrálna a V4-ek migrációt elutasító, egységes álláspontja mögül, ami nagy adu volna Brüsszel kezében a szervezett migrációt segítő tervek megvalósításához. Nekünk, erdélyi magyaroknak külön trauma lenne az eddig elkezdett és finanszírozott számos kulturális, oktatási és gazdasági program elakadása, vagy gyökeres átrendeződése.

Miközben egyre több embernek van elege az egyre eldurvulóbb választási kampányból, látni kell, hogy Európában ennyire nyíltan és kendőzetlenül szinte csak Magyarországon beszélnek a kontinenst elárasztó migrációról. Erdélyben vagy Magyarországon ez azért tűnik túlhajszoltnak, mert az emberek nem tudják, milyen az, amikor a hely szellemét elfogadni képtelen migráns nem csak a nyugalmukat, hanem az életüket is veszélyezteti. Nem tudhatják, hiszen nem párizsi, kölni vagy bécsi környezetben élnek, ahol nappal már nem csak a no-go zónákban veszélyes őshonos európai embernek járkálni, hanem sötétedés után a város többi részein is. Aki gyakrabban jár-kel a migránsoktól egyre jobban megviselt Nyugat- vagy Észak-Európában, az tisztában van vele, hogy a magyar választási kampányban lefestett állapotokhoz képest sokkal súlyosabb a helyzet. Ez a magyar választási kampány után sem fog megoldódni, idehaza, a Kárpát-medencében viszont esély van rá, hogy ezeket az áldatlan állapotokat testközelből ne ismerjük meg. Csak megfelelően kell szavazni.

HIRDETÉS
0 HOZZÁSZÓLÁS
Borbély Zsolt Attila 2018. április 03., kedd

Sorsdöntő választás előtt

A választási kampányban a pártok kommunikációjának többsége valótlanság, szemfényvesztés. De amikor Orbán Viktor arra szűkíti a választás tétjét, hogy globalista bábkormány lesz-e Magyarország élén vagy nemzeti kormány, akkor a lényegre tapint. 

Makkay József 2018. március 30., péntek

A világ zajától mentes ünnepet!

A keresztény világ legnagyobb ünnepe a húsvét. Mondjuk, de van, amikor mégsem érezzük át ennek igazi súlyát, hiszen az egyházi ünnepre rávetődő világi események nemcsak beárnyékolják annak meghittségét, hanem éppenséggel helyettesíteni is szeretnék azt.

 

HIRDETÉS
Péter Beáta 2018. március 24., szombat

Mappadoszár

Nagy zűrzavar kerekedett, egymás oldalába könyököltek, rátapostak a másik lábára, szemüvegek potyogtak a földre, körmök törtek le, kabátgombok szakadtak.

Somogyi Botond 2018. március 24., szombat

Kik késelnek Bécsben?

Legutóbb a Fidesz a bécsi utcákon késelt. Merthogy köztudott, mindenért Orbán Viktor és a Fidesz a hibás.

HIRDETÉS
Kádár Hanga 2018. március 24., szombat

A poszt-posztmodern ember vaksága

Ma válogatott cifraságokat üvöltünk a korrupt képviselők fejére, de az ügyesen tolvajló haver furfangjára vigyorogva csettintünk.

Makkay József 2018. március 24., szombat

A „mélyállam” játékszere lett a katolikus gimnázium

Románia valamennyi látható és kevésbé látható intézményében mutat egységes ellenállást a magyar közösséggel szemben. A marosvásárhelyi katolikus gimnázium esetében is ugyanez történt.

HIRDETÉS
Rédai Attila 2018. március 16., péntek

Kockázatok

Mi a közös Horváth Anna ügyében és a PSD népszerűségének zuhanásában? Nem, nem a korrupció. A volt kolozsvári alpolgármester és a Dragnea-féle társaság semmiképpen nem említhető egy lapon.

Kádár Hanga 2018. március 15., csütörtök

Mire jó ma március 15.?

Az integráció melletti és az asszimiláció elleni szimbolikus kiállásképpen induljunk el 15-én emlékezni arra, hogy száz éve várjuk a kezdő jelet a többségtől a román–magyar barátságra.

Somogyi Botond 2018. március 10., szombat

Erény a deviancia?

Conchita Wurst eurovíziós „diadalmenete” óta nem nézek dalfesztivált. És lassacskán semmilyen úgynevezett „kulturális” eseményt sem. Mert valaki minél különlegesebb, különcebb vagy éppen kirívóbb, annál menőbb.

Rostás Szabolcs 2018. március 10., szombat

Ügyészek, norma

Több mint egy évtizedes korrupcióellenes küzdelem után Románia még mindig Európa egyik legkorruptabb országa, a jelenséggel szembeni harc feladása pedig öngyilkossággal érne fel a hazai társadalom részéről.

HIRDETÉS
Vélemény
Makkay József: A világ zajától mentes ünnepet!

A keresztény világ legnagyobb ünnepe a húsvét. Mondjuk, de van, amikor mégsem érezzük át ...

Somogyi Botond: Kik késelnek Bécsben?

Legutóbb a Fidesz a bécsi utcákon késelt. Merthogy köztudott, mindenért Orbán Viktor és a Fidesz ...

Kádár Hanga: A poszt-posztmodern ember vaksága

Ma válogatott cifraságokat üvöltünk a korrupt képviselők fejére, de az ügyesen tolvajló haver ...

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS