Románia több fűtött dohányterméket exportál mint cigarettát (x)

2022. szeptember 22., 13:07 utolsó módosítás: 2022. szeptember 23., 09:58

A fűtött dohánytermékek exportja jelentős mértékben hozzájárul Románia kereskedelmi hiányának csökkentéséhez. 2021-ben a fűtött dohány termékek exportja meghaladta a cigarettaexportot, tudva azt hogy Németország mellett, Románia Európa második legnagyobb cigarettatermelője. A fűtött dohány termékek teljes exportja elérte a 723 millió eurót 2021-ben, míg Románia cigarettaexportja 617 millió euró volt.

Románia több fűtött dohányterméket exportál mint cigarettát (x)
galéria
Fotó: Philip Morris Romania

Ez a hozzájárulás jelentősnek számít, ha figyelembe vesszük, hogy Románia a 2021-es évet 23,69 milliárd eurós kereskedelmi hiánnyal zárta, ami 5,3 milliárd euróval haladja meg az előző évi szintet. 2021-ben az áruexport 74,7 milliárd euróra nőtt, míg az import szintje elérte a 98,3 milliárd eurót.

A Philip Morris Románia fenntartható módon járul hozzá a kereskedelmi hiány csökkentéséhez. Az Otopeni városban található gyár termelésének több mint 90 százalékát 5 kontinens 54 országába exportálják. Az export értéke hétszeresére nőtt 2016-hoz képest és meghaladta a Philip Morris International (PMI) olaszországi gyárának exportját.

„Jelentős beruházásokat eszközölünk ezen innovatív termékek fejlesztésébe: majdnem 600 millió dollár értékű beruházást azóta, hogy megkezdtük az Otopeni-i gyár korszerű gyártóüzemmé való átalakítását.

Büszkék vagyunk arra, hogy 2021-ben a Romániában gyártott fűtött dohány termékek exportja meghaladta a cigaretta exportját.

Ezek az eredmények a Románia iránti elkötelezettségünket bizonyítják. Mindezek ellenére Romániában még mindig 5 millió felnőtt fogyasztó elsődleges választása a cigaretta. A kevésbé káros alternatívák, mint például az IQOS elterjedése, még mindig alacsony más európai országokhoz képest és ez főként a dohányfűtési termékekkel kapcsolatos, továbbra is fennálló, téves információk magas szintjének tudható be” – mondta el Daniel Cuevas, a Philip Morris Romania vezérigazgatója.

Fotó: Philip Morris Romania

Románia továbbra is fontos tényező a PMI szilárd elkötelezettségének a dohányzásmentes jövő építése érdekében. Ezt a PMI romániai 2017-2021 közötti befektetései tükrözik.

Világszerte csak nyolc gyár gyárt fogyóeszközöket az IQOS számára, amelyek közül három az Európai Únióban található. Ezek közül az egyik Romániában van, az olaszországi és a görögörszági mellett.

„Azt szeretnénk, ha minél több román dohányos részesülne ezekben az újításokban, amelyeket Romániában gyártanak, román munkaerővel.

Sajnos hazánk azon kevesek közé tartozik az EU-ban, ahol a dohányzás elterjedésének növekedését tapasztaljuk, és mi úgy gondoljuk, hogy a dohányzó emberek megérdemelnek egy olyan pragmatikus megoldást, amely arra készteti őket, hogy minél többen lemondjanak a cigarettázásról. Ma már létezik ez a megoldás.

A kockázat csökkentése, mint elsődleges szempont, jelentősen hozzájárulna a cigaretta lecserélése azon 5 millió román körében, akik egyébként továbbra is dohányoznának. Ez egy nagyon fontos lépés lenne Románia dohánymentesítése terén” – fejtette ki Dragoş Bucurenci, a Philip Morris Romania külső ügyekért felelős igazgatója (Director External Affairs)

Az elmúlt években végzett intenzív kutatások kimutatták, hogy a füstmentes termékek lényegesen kevésbé károsabbak, mint a cigaretta és jobb alternatívát nyújtanak a dohányzók számára, mint a cigaretta.

Az elmúlt időszakban több európai ország egészségügyi szervezetei és szakértői egy olyan jogszabály kidolgozását szorgalmazzák, amely egyértelmű különbséget tesz a klasszikus cigaretta és a füstmentes termékek között.

Egyes szakemberek a termékek ártalmassági foka szerinti osztályozását és szabályozását javasolják. Az olyan országok, mint Svédország, Japán vagy Nagy Britannia, amelyek már másként kezelik a füstmentes termékeket, attól függően, hogy azok mennyire ártalmasok az egészségre, már lényegretörő eredményeket értek el a cigarettázás csökkentése terén.

„Továbbra is befektetünk az innovációba, a dohányzás jobb alternatíváiba, mert csak akkor lehet a cigarettát kevésbé káros alternatívákkal helyettesíteni, ha a felnőtt dohányzók hozzáférnek tudományosan megalapozott termékekhez és megfelelő tájékoztatást kapnak azokról” – mondta el Daniel Cuevas, Philip Morris Romania vezérigazgatója

Philip Morris International: Füstmentes jövőt építünk

A Philip Morris International (PMI) egy élvonalbeli nemzeközi dohányipari vállalat, amely egy hosszútávú füstmentes jövő építését tűzte ki célul, olyan termékportfólióval amely a doháy- vagy nikotin tartalmú termékek szektorán túli kiterjeszkedésre törekszik. A cég jelenlegi termékportfóliója elsősorban cigarettákból és füstmentes termékekből, beleértve a dohányfűtött termékeket (amelyek fűtnek, nem égetnek), orális használatra szánt nikotinalapú termékekből és nikotintartalmú gőztermékekből áll, amelyeket az Egyesült Államokon kívüli piacokon értékesítenek. 2008 óta a PMI több mint 9 milliárd dollárt fektetett be innovatív dohánymentes termékek kifejlesztésébe, azok tudományos alátámasztásába valamint kereskedelembe hozatalába olyan felnőttek számára, akik egyébként továbbra is dohányoznának, azzal a céllal, hogy teljesen beszüntessék a cigaretták értekesítését. Ennek érdekében kidolgoztak olyan rendszereket, amelyek világszínvonalú tudományos kutatásokat végeznek, különösen a preklinikai toxikológiai rendszereken belül, klinikai kutatásokat és viselkedéskutatásokat végeznek, valamint a kereskedelmi forgalomba hozatalt követően is végeznek kutatásokat. Az Amerikai Egyesült Államok Élelmiszer- és Gyógyszerügyi Hatósága (FDA) engedélyezte a PMI 1-es Platform által kidolgozott IQOS eszköz egyik változatát és a hozzátartozó fogyóeszközöket, mint módosított kockázatú dohányalapú terméket (MRTP) és megállapította, hogy a legjobb eljárás a közegészségügy érdekében a módosított káros hatásnak való kitétel megállapítása. 2022. június 30-ig a PMI által kifejlesztett füstmentes termékek 70 piacon voltak elérhetők (kívéve Oroszországot és Ukrajnát). A PMI becslései szerint világszerte kb. 13,2 millió felnőtt váltott át IQOS használatra és hagyott fel a dohányzással. Az egészséges életvitelt kutató tudományok terén erős alapokkal és jelentős szakértelemmel rendelkező PMI 2021 februárjában bejelentette azon törekvését, hogy tevékenységét kiterjessze a wellness és az egészségügy területére és olyan innovatív termékeket és megoldásokat ajánljon amelyek célja a betegek és a fogyasztók igényeinek kielégítése. Több információ a www.pmi.com és www.pmiscience.com honlapokon található.

A Philip Morris Románia által támogatott cikk.

(X – fizetett hirdetés)

0 HOZZÁSZÓLÁS
Rádió GaGa - Hallgassa itt!
 
 
Legnézettebb

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.