Végre itt a nyárelő – egyhetes időjárás-előrejelzés Erdélyben

EN-összeállítás 2024. május 21., 20:13 utolsó módosítás: 2024. május 22., 08:37

Úgy tűnik, lassan, de biztosan beköszönt a nyár. Szerdán még esővel, villámlással, nagy idővel ,,riogat” május, de a hét második felében bekopogtat a kellemesen nyárias meleg.

Végre itt a nyárelő – egyhetes időjárás-előrejelzés Erdélyben
galéria
Fotó: HungaroMet

Ezen a héten folytatódik az időnként esős, de többnyire napsütéses májusi időjárás, azzal a különbséggel, hogy csütörtöktől arrafelé már jól érezzük a nyárelő hangulatát. Szerdán Erdély-szerte mennydörgéssel, villámlással és záporokkal találkozunk, és csak kis időre süt ki a nap.

Csütörtöktől megenyhül az Erdély fölött átvonuló esőfront, és péntekre kellemesen meleg, jóval 20 Celsius-fok fölötti melegfront éri el térségünket.

Szombaton is számíthatunk átvonuló esőre, helyenként záporokra, de napközben kisüt a nap. Az állandósuló nappali meleggel maximum 25 Celsius-fok körüli hőmérsékletre kúszik fel a hőmérő higanyszála.

A HungaroMet Magyar Meteorológiai Szolgáltató Nonprofit Zrt. által az Erdélyi Napló számára készített egyhetes időjárás-előrejelzés szerint jövő hét elején is folytatódik a nyáriasan meleg időjárás, amit keddtől ismét futózáporok frissítenek.

.

0 HOZZÁSZÓLÁS
Rádió GaGa - Hallgassa itt!
 
 

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.