HIRDETÉS
HIRDETÉS

Somogyi Botond

2018. március 24., 19:39

Kik késelnek Bécsben?

Legutóbb a Fidesz a bécsi utcákon késelt. Merthogy köztudott, mindenért Orbán Viktor és a Fidesz a hibás. És a felelős. Ezúttal végül is nem a kormányfő, hanem kivételesen a miniszterelnök-helyettes a tettes. Ugyanis volt olyan arcátlan, hogy néhány nappal ezelőtt készített egy rövidfilmet a sógorok fővárosának egyik negyedében, amelyben kötelezte a meghökkent bécsi polgárokat arra, hogy hazudjanak. A jó szomszédság jegyében a békés osztrák lakosok pedig kénytelenek voltak felolvasni az eléjük tett szöveget, és a kamerába hazudni azt, hogy Bécsben már nem érdemes élni. Vagy ha mégis, akkor azt félelemben kell tenni. Hogy sötétedés után nem érdemes kint sétálni, mert az ember nem érezheti magát biztonságban.

Aztán Lázár János a kampány még nagyobb hatékonysága miatt ki is tette az egyik közösségi oldalra: hadd csámcsogjanak rajta az emberek. Még szerencse, hogy vannak érzékeny és demokratikus éber fülek, valamint szemek. És persze hivatásos megfigyelők. Ugyanis amióta Merkel atyánk (bocsánat, Merkel anyánk) találkozott a mindenható Zuckerberggel néhány évvel ezelőtt, azóta valahogy a migráns(s)okkal kapcsolatos videók eltűntek a közösségi portálról. Nehogy bárki is megsértse őket intimitásukban, ahogy másságukat és kulturális sokszínűségüket a bennszülötteken vezetik le csupa jóindulattól vezérelve. Szóval a kisfilmet letiltották, sőt hasonló okok miatt egy interjút a magyar közszolgálati tévéadó Facebook-oldaláról is eltávolítottak.

Szóval nem volt mit tennie a Fidesznek, el kezdett késelni Bécs utcáin. Hogy bizonyítsa igazát. Vagy még pontosabban fogalmazva: késeltetni. Merthogy a kisfilm megjelenése után igencsak elszaporodtak a merényletek. Afgán és más hasonló színesbőrű Fidesz-bérencek késelni kezdtek Bécs utcáin: osztrák fogorvost és családját, bécsi katonát és egy algériai férfit is. Lám, hova vezet a Fidesz erőszakossága: az elüldözött színesbőrű agysebészek a magyar kormánypárt kedvéért képesek voltak még egymásnak is esni.

És hogy teljes legyen a paletta: a bécsi bérencek mellett kiálltak a többi országban –természetesen a magyar adófizetők pénzén –élősködők is. Nem tettek mást, csak amit az osztrák fővárosban. Németországban egy 18 éves lányt gyilkoltak meg, Belgiumban egy 27 éves anyát. Párizsban a metróban kezdtek késelni utasokat és civilben levő rendfenntartókat. És hogy biztos legyen a Fidesz győzelme, a firenzei óváros feldúlása után a szenegáli Fidelitas Madrid egyik negyedét is igyekezett tönkretenni.

Közben pedig Közel-Keletről, Ázsiából és főleg fekete Afrikából további százezrek indultak el, hogy az európaiaknak segítsenek megélni a hőn áhított multikulturalizmust. Egyesek szerint biztos ezt is Orbán pénzén.

HIRDETÉS
0 HOZZÁSZÓLÁS
Kádár Hanga 2018. március 24., szombat

A poszt-posztmodern ember vaksága

Ma válogatott cifraságokat üvöltünk a korrupt képviselők fejére, de az ügyesen tolvajló haver furfangjára vigyorogva csettintünk.

Makkay József 2018. március 24., szombat

A „mélyállam” játékszere lett a katolikus gimnázium

Románia valamennyi látható és kevésbé látható intézményében mutat egységes ellenállást a magyar közösséggel szemben. A marosvásárhelyi katolikus gimnázium esetében is ugyanez történt.

HIRDETÉS
Rédai Attila 2018. március 16., péntek

Kockázatok

Mi a közös Horváth Anna ügyében és a PSD népszerűségének zuhanásában? Nem, nem a korrupció. A volt kolozsvári alpolgármester és a Dragnea-féle társaság semmiképpen nem említhető egy lapon.

Kádár Hanga 2018. március 15., csütörtök

Mire jó ma március 15.?

Az integráció melletti és az asszimiláció elleni szimbolikus kiállásképpen induljunk el 15-én emlékezni arra, hogy száz éve várjuk a kezdő jelet a többségtől a román–magyar barátságra.

HIRDETÉS
Somogyi Botond 2018. március 10., szombat

Erény a deviancia?

Conchita Wurst eurovíziós „diadalmenete” óta nem nézek dalfesztivált. És lassacskán semmilyen úgynevezett „kulturális” eseményt sem. Mert valaki minél különlegesebb, különcebb vagy éppen kirívóbb, annál menőbb.

Rostás Szabolcs 2018. március 10., szombat

Ügyészek, norma

Több mint egy évtizedes korrupcióellenes küzdelem után Románia még mindig Európa egyik legkorruptabb országa, a jelenséggel szembeni harc feladása pedig öngyilkossággal érne fel a hazai társadalom részéről.

HIRDETÉS
Nánó Csaba 2018. március 10., szombat

Az abnormális dicsérete

Nehéz helyzetben van az ember, amikor olyan dolgokat akar kritizálni, amelyek lassacskán világjelenséggé válnak. Ugyanakkor nem lehet szó nélkül elmenni a deviancia, a rosszul értelmezett másság mellett, vállalva azt, hogy az embert megkövezik. 

Borbély Zsolt Attila 2018. március 05., hétfő

Ellenfél nélkül

Az egyetlen stratégia, amivel a Fidesz–KDNP szövetsége megbuktatható lenne – amint azt már nem egy bal- és jobboldali elemző leszögezte –, az ellenzéki erők koordinált jelöltállítása lehetett volna.

Makkay József 2018. március 03., szombat

A legkártékonyabb rendszer áldozatainak emlékezete

A felelősségre vonásra, az elszámoltatásra, a múlttal történő őszinte szembenézésre ma már nemcsak politikai akarat, hanem közösségi igény sincs.

Nánó Csaba 2018. február 23., péntek

Sport és politika kéz a kézben

A fair-play szellemét leginkább az öli meg, amikor utólag derül ki egy-egy bajnokról, hogy tiltott szereket használt kimagasló eredményei eléréséhez. Egyre gyakrabban fordul elő, hogy évek multával fosztanak meg valakit érmétől.

HIRDETÉS
Vélemény
Kádár Hanga: A poszt-posztmodern ember vaksága

Ma válogatott cifraságokat üvöltünk a korrupt képviselők fejére, de az ügyesen tolvajló haver ...

Makkay József: A „mélyállam” játékszere lett a katolikus gimnázium

Románia valamennyi látható és kevésbé látható intézményében mutat egységes ...

Rédai Attila: Kockázatok

Mi a közös Horváth Anna ügyében és a PSD népszerűségének zuhanásában? Nem, nem ...

HIRDETÉS
Legnézettebb
HIRDETÉS
HIRDETÉS