HIRDETÉS

Somogyi Botond

2018. március 24., 19:39

Kik késelnek Bécsben?

Legutóbb a Fidesz a bécsi utcákon késelt. Merthogy köztudott, mindenért Orbán Viktor és a Fidesz a hibás. És a felelős. Ezúttal végül is nem a kormányfő, hanem kivételesen a miniszterelnök-helyettes a tettes. Ugyanis volt olyan arcátlan, hogy néhány nappal ezelőtt készített egy rövidfilmet a sógorok fővárosának egyik negyedében, amelyben kötelezte a meghökkent bécsi polgárokat arra, hogy hazudjanak. A jó szomszédság jegyében a békés osztrák lakosok pedig kénytelenek voltak felolvasni az eléjük tett szöveget, és a kamerába hazudni azt, hogy Bécsben már nem érdemes élni. Vagy ha mégis, akkor azt félelemben kell tenni. Hogy sötétedés után nem érdemes kint sétálni, mert az ember nem érezheti magát biztonságban.

Aztán Lázár János a kampány még nagyobb hatékonysága miatt ki is tette az egyik közösségi oldalra: hadd csámcsogjanak rajta az emberek. Még szerencse, hogy vannak érzékeny és demokratikus éber fülek, valamint szemek. És persze hivatásos megfigyelők. Ugyanis amióta Merkel atyánk (bocsánat, Merkel anyánk) találkozott a mindenható Zuckerberggel néhány évvel ezelőtt, azóta valahogy a migráns(s)okkal kapcsolatos videók eltűntek a közösségi portálról. Nehogy bárki is megsértse őket intimitásukban, ahogy másságukat és kulturális sokszínűségüket a bennszülötteken vezetik le csupa jóindulattól vezérelve. Szóval a kisfilmet letiltották, sőt hasonló okok miatt egy interjút a magyar közszolgálati tévéadó Facebook-oldaláról is eltávolítottak.

Szóval nem volt mit tennie a Fidesznek, el kezdett késelni Bécs utcáin. Hogy bizonyítsa igazát. Vagy még pontosabban fogalmazva: késeltetni. Merthogy a kisfilm megjelenése után igencsak elszaporodtak a merényletek. Afgán és más hasonló színesbőrű Fidesz-bérencek késelni kezdtek Bécs utcáin: osztrák fogorvost és családját, bécsi katonát és egy algériai férfit is. Lám, hova vezet a Fidesz erőszakossága: az elüldözött színesbőrű agysebészek a magyar kormánypárt kedvéért képesek voltak még egymásnak is esni.

És hogy teljes legyen a paletta: a bécsi bérencek mellett kiálltak a többi országban –természetesen a magyar adófizetők pénzén –élősködők is. Nem tettek mást, csak amit az osztrák fővárosban. Németországban egy 18 éves lányt gyilkoltak meg, Belgiumban egy 27 éves anyát. Párizsban a metróban kezdtek késelni utasokat és civilben levő rendfenntartókat. És hogy biztos legyen a Fidesz győzelme, a firenzei óváros feldúlása után a szenegáli Fidelitas Madrid egyik negyedét is igyekezett tönkretenni.

Közben pedig Közel-Keletről, Ázsiából és főleg fekete Afrikából további százezrek indultak el, hogy az európaiaknak segítsenek megélni a hőn áhított multikulturalizmust. Egyesek szerint biztos ezt is Orbán pénzén.

HIRDETÉS
0 HOZZÁSZÓLÁS
2018. július 29., vasárnap

Derűlátásra semmi okunk

A centenáriumi évben a felturbózott magyarellenesség nem használ azoknak, akik román-magyar vegyespárt létrehozásával próbálkoznának. 

2018. július 29., vasárnap

Btk-módosítás: romániai magyar szürkeség

A büntető törvénykönyv módosítása közösségünk szempontjából egy fekete–fehér történet lehetett volna, ebből mi mégis szürkén „jöttünk ki”. 

HIRDETÉS
Somogyi Botond 2018. július 28., szombat

Színes francia öröm

Világszerte pikáns újságcikkek, mémek és a közösségi oldalak hozzászólásának százezrei foglalkoznak a nemrég lezárult oroszországi labdarúgó világbajnokság győztesével, Franciaország nemzeti tizenegyével. Amelynek mintegy kétharmada színesbőrű játékos. 

Makkay József 2018. július 28., szombat

Jó és rossz román politikusok, avagy tévhitek fogságában

Johannis esete azért tragikus a magyarok számára, mert német identitását feladva úgy lett teljesen román érzelmű, hogy sok tekintetben túltesz a románokon. Állandó bizonyítási kényszerben szenved, emiatt nagy ívben tesz minden magyar ügyre. 

HIRDETÉS
Nánó Csaba 2018. július 20., péntek

Esőisten is megsiratta Horvátországot

Egy alig négymillió lakosú ország csapata készült „leigázni” a 66 milliós Franciaország nemzeti tizenegyét. Ami azonban a korabeli hódítóknak sikerült, a horvátoknak sajnos nem.

Makkay József 2018. július 20., péntek

Ami szabad a románoknak, miért nem szabad a magyaroknak?

Vajon miért marad egyedül a tömegek felvilágosítását sürgető székely politikus, aki jogosan hisz abban, hogy amíg az átlagember fejében nem tisztul le az autonómia fogalma, nem lesz tömegtámogatás és egységfront a kiharcolásához sem?

HIRDETÉS
Borbély Zsolt Attila 2018. július 12., csütörtök

Az értékőrzés és értékteremtés fóruma

Az idei EMI-tábor a 2017-es szellemi pászmáján halad tovább. A fő előadók akárcsak eddig, nem pártpolitikusok, hanem nemzetben gondolkodó értelmiségiek.

Makkay József 2018. július 12., csütörtök

Kirakatperek a centenárium évében

Amikor tavaly ősszel elkezdődtek az előkészületek az idei román centenáriumi ünnepségekre, többen megjósolták, hogy az erdélyi magyarság számára nehéz év lesz a 2018-as. Ma már mindez bizonyosság.

Péter Beáta 2018. július 05., csütörtök

A pincér

Tessék, kérem, egy pohár fehérbor és egy ásványvíz. Elnézést, kaphatnék egy tüzet? Ha nem bánják, csatlakozom. Elég gyenge menet van ma is. A bizalmaskodásnak is vége, amióta nem lehet bent cigizni.

Nánó Csaba 2018. július 05., csütörtök

Szubjektíven a világbajnokságról

Igazán nem panaszkodhatunk, hogy az oroszországi futball-világbajnokság unalomba fulladna. A meglepő eredmények mellett el kell ismernünk, hogy a foci – ahogyan az élet – egyáltalán nem igazságos

HIRDETÉS
Vélemény
Kádár Hanga: A poszt-posztmodern ember vaksága

Ma válogatott cifraságokat üvöltünk a korrupt képviselők fejére, de az ügyesen tolvajló haver ...

Makkay József: A „mélyállam” játékszere lett a katolikus gimnázium

Románia valamennyi látható és kevésbé látható intézményében mutat egységes ...

Rédai Attila: Kockázatok

Mi a közös Horváth Anna ügyében és a PSD népszerűségének zuhanásában? Nem, nem ...

HIRDETÉS