Somogyi Botond

2018. március 24., 19:39

Kik késelnek Bécsben?

Legutóbb a Fidesz a bécsi utcákon késelt. Merthogy köztudott, mindenért Orbán Viktor és a Fidesz a hibás. És a felelős. Ezúttal végül is nem a kormányfő, hanem kivételesen a miniszterelnök-helyettes a tettes. Ugyanis volt olyan arcátlan, hogy néhány nappal ezelőtt készített egy rövidfilmet a sógorok fővárosának egyik negyedében, amelyben kötelezte a meghökkent bécsi polgárokat arra, hogy hazudjanak. A jó szomszédság jegyében a békés osztrák lakosok pedig kénytelenek voltak felolvasni az eléjük tett szöveget, és a kamerába hazudni azt, hogy Bécsben már nem érdemes élni. Vagy ha mégis, akkor azt félelemben kell tenni. Hogy sötétedés után nem érdemes kint sétálni, mert az ember nem érezheti magát biztonságban.

Aztán Lázár János a kampány még nagyobb hatékonysága miatt ki is tette az egyik közösségi oldalra: hadd csámcsogjanak rajta az emberek. Még szerencse, hogy vannak érzékeny és demokratikus éber fülek, valamint szemek. És persze hivatásos megfigyelők. Ugyanis amióta Merkel atyánk (bocsánat, Merkel anyánk) találkozott a mindenható Zuckerberggel néhány évvel ezelőtt, azóta valahogy a migráns(s)okkal kapcsolatos videók eltűntek a közösségi portálról. Nehogy bárki is megsértse őket intimitásukban, ahogy másságukat és kulturális sokszínűségüket a bennszülötteken vezetik le csupa jóindulattól vezérelve. Szóval a kisfilmet letiltották, sőt hasonló okok miatt egy interjút a magyar közszolgálati tévéadó Facebook-oldaláról is eltávolítottak.

Szóval nem volt mit tennie a Fidesznek, el kezdett késelni Bécs utcáin. Hogy bizonyítsa igazát. Vagy még pontosabban fogalmazva: késeltetni. Merthogy a kisfilm megjelenése után igencsak elszaporodtak a merényletek. Afgán és más hasonló színesbőrű Fidesz-bérencek késelni kezdtek Bécs utcáin: osztrák fogorvost és családját, bécsi katonát és egy algériai férfit is. Lám, hova vezet a Fidesz erőszakossága: az elüldözött színesbőrű agysebészek a magyar kormánypárt kedvéért képesek voltak még egymásnak is esni.

És hogy teljes legyen a paletta: a bécsi bérencek mellett kiálltak a többi országban –természetesen a magyar adófizetők pénzén –élősködők is. Nem tettek mást, csak amit az osztrák fővárosban. Németországban egy 18 éves lányt gyilkoltak meg, Belgiumban egy 27 éves anyát. Párizsban a metróban kezdtek késelni utasokat és civilben levő rendfenntartókat. És hogy biztos legyen a Fidesz győzelme, a firenzei óváros feldúlása után a szenegáli Fidelitas Madrid egyik negyedét is igyekezett tönkretenni.

Közben pedig Közel-Keletről, Ázsiából és főleg fekete Afrikából további százezrek indultak el, hogy az európaiaknak segítsenek megélni a hőn áhított multikulturalizmust. Egyesek szerint biztos ezt is Orbán pénzén.

0 HOZZÁSZÓLÁS
Makkay József 2018. november 01., csütörtök

Jövő héttől új Erdélyi Napló

Mérföldkőhöz érkezett a 27 éve megjelenő lapunk: az eddig önállóan forgalmazott Erdélyi Napló jövő héttől a lapcsoportunkhoz tartozó Krónika és a Székelyhon napilapok helyi kiadásaiba fog belekerülni nyolcoldalas, önálló mellékletként. 

2018. október 26., péntek

Segíthet-e az MPP-n a ráncfelvarrás?

Hogy segíthet-e az MPP-n megejtett kozmetikázás, az kétségesnek tűnik, de az vitathatatlan: valamit tenniük kell, ha önálló politikai tényezőként meg akarnak maradni. Az a helyzet, amibe 2012 óta lavírozták magukat, egyenlő az önfeladással.

Makkay József 2018. október 26., péntek

Volt egyszer egy forradalom

A rendszerváltás után született vagy kisgyerekként nevelkedett fiatalok számára nehezen értelmezhető a kommunizmus fogalma. De nemcsak nekik, hanem sok olyan ember számára is, akik emlékezetében a diktatúrának csak a „pozitív” oldala jelenik meg. 

Nánó Csaba 2018. október 19., péntek

A Balkánból a civilizált világ felé

A személyszállítók felosztották egymás között a piacot. Általában ócska járműveken viszik-hozzák az embereket – kicsi busz, kevés költség, nagy haszon alapon – , bömböl a rádió, az utas, ha akarja, ha nem, kénytelen hallgatni a sofőrnek tetsző műsort.

Makkay József 2018. október 19., péntek

Megakasztott visszaszolgáltatás

Az erdélyi magyar közvélemény a Mikó-kollégium ügyéről tud a legtöbbet, hiszen számos tüntetés, tiltakozás övezte a rendszerváltás óta mérföldkőnek számító jogi visszaélést, amely a teljes visszaszolgáltatási folyamatot megakasztotta.

Makkay József 2018. október 12., péntek

Semmi pánik, győztek az igenek!

A mintegy négymillió szavazat 91, 56 százaléka igen, ami önmagában jelzi a társadalom véleményét a párkapcsolatról, a házasságról. Valószínűleg ennél nagyobb részvétel esetén sem kúszott volna a nemek aránya tíz 10 százalék fölé. 

Nánó Csaba 2018. október 05., péntek

A magunk esze után

Ha már elmegy „népszavazni”, szerencsés lenne, ha mindenki maga döntene arról, mit lát jónak. Tisztában kell lenni azzal is, egyre többen élnek élettársi kapcsolatban akár úgy is, hogy közben gyerekük, unokáik születnek.

2018. október 05., péntek

Marosvásárhelyen a kudarc neve: RMDSZ

Hogy valójában mi történik a marosvásárhelyi RMDSZ-ben, azt nehéz lenne megmondani, de tény, hogy egy ideje, mint bolha a kutyához, úgy tapad hozzá a kudarc. És nem tegnaptól, hanem egyes vélemények szerint az ezredfordulótól kezdődően. 

Makkay József 2018. október 05., péntek

Birodalom és hazafiság

A birodalmaknak van egy közös jellemzőjük: mindig keményen megtorolták a végeken felbukkanó elégedetlenséget, forradalmi szikrát vagy forradalmat.

Nánó Csaba 2018. szeptember 29., szombat

Diszkóláz: nyolcvanas évek nosztalgiája

Kolozsváron olyan bulit szervezett a Backstage Production, ahol Samantha Fox, a Bad Boys Blue, a Boney M. és a Ricchi e Poveri lépett fel. Micsoda legendák! Persze a magam ötvenvalahány évével szinte kamasznak számítok néhány említett előadó mellett.

Vélemény
Kádár Hanga: A poszt-posztmodern ember vaksága

Ma válogatott cifraságokat üvöltünk a korrupt képviselők fejére, de az ügyesen tolvajló haver ...

Makkay József: A „mélyállam” játékszere lett a katolikus gimnázium

Románia valamennyi látható és kevésbé látható intézményében mutat egységes ...

Rédai Attila: Kockázatok

Mi a közös Horváth Anna ügyében és a PSD népszerűségének zuhanásában? Nem, nem ...

Hallgassa online rádióinkat