Makkay József

2019. október 11., 08:23

A kártékony genderlobbi

A nyolc nyelven és öt kontinensen elérhető CitizenGo civilszervezet saját megfogalmazása szerint olyan aktív polgári közösség, amely az emberi élet, a család és a szabadság védelmét tűzte ki célul. „Azért dolgozunk, hogy a hatalmon levők tiszteljék az emberi méltóságot és az egyén jogait” – áll ars poétikájukban, amely első pillantásra rendjén valónak tűnik egy olyan világban, ahol látszólag civilszervezetek ezrei küzdenek ugyanezekért a jogokért. De csak látszólag. A CitizenGo-nak van ugyanis egy megbocsáthatatlan bűne a mai nyugat-európai világban: kiáll a hagyományos családok védelmében, amivel aktivistái számos támadásnak teszik ki magukat.
A szervezet körüli legújabb botrány szerint az angliai igazgató, Caroline Farrow börtönbe kerülhet, mert szembeszállt a transzgender lobbival. Tömören a történet arról szól, hogy Caroline ellen idén márciusban vizsgálatot indított a helyi rendőrség, mert a polgárjogi aktivista egy tizenhat éves fiú nemátalakító műtétjét nyilvánosan megcsonkításnak és gyermekbántalmazásnak nevezte. Caroline Farrow állásfoglalásában kritizálta Susie Green transzgender lobbista döntését, aki kiskorú fiát vetette alá nemet átalakító műtétnek. Mivel 18 év alatti kiskorúak esetében Nagy-Britannia törvénykezése ezt nem teszi lehetővé, a genderlobbista thaiföldi orvosi beavatkozásra vitte gyerekét. A távol-keleti országban akkora botrány lett belőle, hogy a közvélemény nyomására törvénymódosítással tiltották be az eljárást 18 év alattiak számára. Az angliai transzgender lobbi most ezt akarja megtorolni a CitizenGo aktivistáján. A vád nevetségesen hangzik – egy magát nőnek tartó férfi azért nyújtott be keresetet ellene, mert Caroline férfiként beszélt vele –, de jogászok szerint könnyen megeshet, hogy a feljelentőnek lesz sikere. A bíróság Caroline Farrow-t nemcsak több tízezer font kártérítésre, hanem letöltendő börtönbüntetésre is ítélheti, amiért „súlyosan megsértette” egy szexuális kisebbség jogait. Mindeközben Caroline folyamatosan kap fenyegető leveleket, amelyek családja és gyerekei ellen irányulnak.
Eddig a szomorú történet, ami tájainkon hihetetlenül hangzik ugyan, mert Európa normálisabb felében lakunk. Ahol ugyan szegényebb körülmények között élnek a közösségek, de az emberek még őrzik azokat a hagyományos értékeket, amelyeket évezredeken át örököltek egyik nemzedékről a másikra. Ez a normalitás Nyugat-Európa egyre több országában azonban már múlt idő, ahol a hagyományos párkapcsolatok és a család védelme távolról sem élvez elsőbbséget, csak a legkülönfélébb emberi devianciák piedesztálra emelése.
A mai világ egyre inkább két véglet között lebeg. Számos iszlám országban kemény pénzbüntetéssel vagy éppenséggel halállal büntetik az azonos neműek kapcsolatát, ami éppúgy elfogadhatatlan, mint a nyugat-európai és észak-amerikai gyakorlat, ahol a legvadabb genderideológiákat akarják kötelezővé és mindenki által elfogadottá tenni. Olyan áron is, hogy aki ez ellen foglal állást, azt igyekeznek minden szempontból ellehetetleníteni.
Caroline Farrow esetének meg kellene kongatnia a vészcsengőt az európai emberek fejében. A jövőjükről van ugyanis szó.

1 HOZZÁSZÓLÁS
Sütő Éva 2019. október 05., szombat

Októberi requiem

A szabadságért, a hazáért, az emberi méltóságért, a nemzetért éltek-haltak – hullnak ránk évről évre politikusaink szájából a fényüket vesztett, aprópénzre váltott szólamok. Minden gyásznapon, nemzeti ünnepen, egyforma szürke megszövegezéssel. 

Rostás Szabolcs 2019. október 04., péntek

Nem a választó a hibás, ha csalódik

Gyakran megesik, hogy a politika iránt érdeklődő ember utólag megbánja, hogy adott pártra adta a voksát, mert csalódni kénytelen azok teljesítményében. Ez legtöbbször azért szokott előfordulni, mert éles az ellentét az ígéretek és megvalósítások között. 

Nánó Csaba 2019. október 01., kedd

Petrov és a többiek

Néha azt szoktuk mondani, hogy a múlt rendszerben a lakosság fele a besúgókból, másik fele a besúgottakból állt. Most, harminc évvel a nagyon is megkérdőjelezhető változások után kiderül, hogy a fenti megállapítás nem is olyan megmosolyogni való.

Makkay József 2019. szeptember 27., péntek

Román főügyész az európai vártán

Többen a nemzetállamok szuverenitását sértő újabb intézményt látnak az Európai Ügyészségben (EPPO), amely az európai liberális és baloldali pártoknak az Egyesült Európai Államok vízióját erősíti.

Sütő Éva 2019. szeptember 20., péntek

Nyugdíjemelés és patikahitel

Az uniós statisztikák már a szegénységnek is mércét állítottak Európában. Romániának sikerült a legszegényebb nyugdíjasok listájára leküzdenie magát – mintegy kétmillió szenvedő alannyal.

Makkay József 2019. szeptember 19., csütörtök

Kell-e nekünk román államfő?

Az erdélyi magyarság szempontjából különösebb tétje nincs a román államelnök-választásnak, hiszen egyetlen olyan román jelölt sem akad, akire érdemes volna magyar emberként szavazni.

Pataky István 2019. szeptember 15., vasárnap

RMDSZ: pozícióváltás a parkolópályán

Kampányüzemre váltott az RMDSZ. És várhatóan így is fog működni a törvényhozási választásokig. Az európai parlamenti megméretésen tapasztalt magas részvételi arány s az ebből következő izgalmas végjáték valószínűleg megnyomta a vészcsengőt a pártban. 

Borbély Zsolt Attila 2019. szeptember 14., szombat

A magyarországi önkormányzati választások tétje

Alig egy hónap van még hátra az önkormányzati választásokig. A magyar választóközönség soha nem tulajdonított akkora jelentőséget a helyhatósági választásoknak, mint az országgyűlésieknek. De megeshet, idén ez másképpen alakul. 

Makkay József 2019. szeptember 12., csütörtök

Kifelé a magyarokkal az országból!

Románia minden lehetőséget el akar játszani a magyarokkal történő békés együttélés tárházából. Immár az államot és a többségi állampolgárt is ugyanaz a vágy vezérli: tűnjünk el az országból, és mindent hagyjunk hátra nekik.

Nánó Csaba 2019. szeptember 11., szerda

Majd a bizottság kibogozza...

Ha Romániában valaminek kivizsgálására létrehoznak egy bizottságot, szinte mérget vehetünk arra, hogy annak az ügynek az aktái hamarosan mélyen el lesznek temetve.

Vélemény
Rostás Szabolcs: Nem a választó a hibás, ha csalódik

Gyakran megesik, hogy a politika iránt érdeklődő ember utólag megbánja, hogy adott pártra adta a voksát, ...

Nánó Csaba: Petrov és a többiek

Néha azt szoktuk mondani, hogy a múlt rendszerben a lakosság fele a besúgókból, másik fele a besúgottakból ...

Makkay József: Román főügyész az európai vártán

Többen a nemzetállamok szuverenitását sértő újabb intézményt látnak az Európai ...

Legnézettebb
csütörtök, 19:27