Tomboló keresztényellenesség: napi rendszerességgel templomokat és sírokat gyaláznak meg az iszlamisták Franciaországban

EN-összeállítás 2024. április 30., 22:31

Bár Franciaországban gyakoriak a keresztényellenes cselekmények, az idei márciusi hónap a szokásosnál is drámaibb volt, írja gyűjtésében a párizsi Gatestone Institute, amely nemrég kiadta új jelentését. Egyedülálló elkövetők és szervezett iszlamista csoportok keltenek pánikot a keresztények körében.

Tomboló keresztényellenesség: napi rendszerességgel templomokat és sírokat gyaláznak meg az iszlamisták Franciaországban
galéria
A keresztény jelképpel ellátott sírokat egyre gyakrabban gyalázzák meg Franciaországban Fotó: Videófelvétel/X Das Fantom

A világ megszokta már, hogy a muszlim többségű országokban gyakoriak a keresztényellenes cselekedetek, azonban az utóbbi években erre a feketelistára európai országok is felkerülnek. Ilyen szempontból Franciaországban a legsúlyosabb a helyzet.

A keresztényellenes cselekményeket motorizáló Gatestone Institute márciusi adatainak összegzéséből megdöbbentő kép rajzolódik ki a 2024-es francia közállapotokról. A V4 hírügynökség beszámolója szerint március 5-én a rendőrség egy iszlám összeesküvést hiúsított meg a párizsi Notre-Dame-székesegyház felrobbantására: egy 62 éves egyiptomi származású muszlim férfit tartóztattak le. A jelentés megjegyzi, hogy ez csak egy a tervezett és meghiúsított terrortámadások közül, erről Gérald Darmanin francia belügyminiszter beszélt, aki szerint soha ennyi támadást nem előztek még meg Franciaországban.

Az Iszlám Állam lett volna a legutóbbi nyolc franciaországi támadás elkövetője, amit a francia hatóságoknak sikerült megakadályozniuk.

Március 5-én letartóztattak egy másik 62 éves férfit, aki „egyértelműen a dzsihadista ideológia elkötelezettje”, és március 8-án terrorista összeesküvés, valamint „egy katolikus vallási épületben elkövetett erőszakos cselekmény tervezése” miatt emeltek vádat ellene.

Húsvét estéjén, március 30-án egy Szenegálból származó, büntetett előéletű illegális muszlim bevándorlót tartóztattak le terrorizmus pártolása és a Notre Dame de la Voie templom felgyújtásával való fenyegetés miatt Athis Monsban, Essonne-ban.

A jelentés szerint nem sokkal este 7 óra előtt bement a templomba, és muszlimnak nevezve magát megszólította az egyik hívőt, akinek azt mondta, hogy látomásai vannak, és arra figyelmeztette, hogy a vallási épület három hónapon belül le fog égni.

Amikor egy másik templom közelében letartóztatták, a muszlim férfi azzal védekezett, hogy csak viccelt. Március 28-án egy albán származású muszlim bement egy templomba miközben mise zajlott, és kiabálni kezdte, hogy „Allahu akbar”.

A sírgyalázók gyakran iszlamista szervezetek tagjaként járják a temetőket Fotó: Videófelvétel/X Das Fantom

Összefirkált vagy és összetört keresztek

Március 10-én a Saint-Mesin-i Notre Dame de Partout kápolnára úgy találtak rá, hogy arra több muszlim feliratot festettek, többek között a „térjetek meg”, „utolsó figyelmeztetés” és „a kereszt el fog törni” feliratokat. A kápolnával szemben lévő keresztet is megrongálták. Másnap a közeli Clermont d’Excideuil községben további templomokat, kereszteket rongáltak meg és egy temetőben is pusztítást végeztek. Az egyik jelentés szerint az iszlámra utaló feliratokat találtak sírokon, a háborús emlékművön, a templom ajtaján, egy kálvária emlékművön és egy szökőkúton. Néhány felirat így szólt: „Franciaország már Allahé”, „Isa [Jézus] összetöri a keresztet” és „Engedelmeskedjetek az iszlámnak”.

Összesen több mint 50 sírt firkáltak össze. Két sírra a ’GWER’ betűket írták festékszóróval. A ’gwer’ kifejezés fehér emberre, nyugati emberre utal. Egy másik sírra a ’Kouffar’ kifejezést írták, amely a hitetleneket jelöli. Egy helyi lakos azt mondta, hogy a fenyegető üzenetek miatt futkos a hátán a hideg. „Ez trauma a településünk számára” – fogalmazott.

Az év eleje óta legalább öt másik nyilvános keresztet (vagy kálváriát) jelöltek meg hasonló iszlám figyelmeztetésekkel és fenyegetésekkel Franciaországban.

Clermont d’Excideuil polgármestere szerint ez furcsa egy ilyen kisvárosban, ilyesmi náluk még soha nem történt.

Március 1-jén egy másik, fresselines-i temetőben mintegy 40 sírkövet gyaláztak és rongáltak meg. Március 26-án egy fontos köztéri keresztet – amely több generáció óta állt állt Lias faluban –, négy darabra törték.

Bomlott elmék fenyegetőzései

„A 21 éves Leila azt tervezte, hogy húsvét napján karddal támad egy béziers-i templom híveire, amikor letartóztatták. Párizsban terrorista bűncselekmények elkövetésére való összeesküvés miatt áll bíróság elé” – írja egy másik jelentés, amely hozzáteszi, hogy a rendőrség lefejezett holttestekről készült fotókat és lefejezésekről, valamint savas bombák készítéséről szóló videókat talált az otthonában.

A 21 éves nő füzetében feljegyzést találták, amely egy beteg elme terveiről szólnak: ,,egyre erősebb vágyam, hogy kimenjek az utcára, elvágjam az első járókelő torkát, a holttestét az erdőbe vonszoljam, és egy vasrúddal vagy kalapáccsal szétverjem a koponyáját, majd visszatérjek, hogy keressek valaki mást. Megtanultam elvágni a torkokat, úgyhogy valószínűleg nem lesz gond”.

Március 12-én egy másik muszlim nő a reggeli mise alatt berontott egy templomba, ahol késsel hadonászva fenyegetőzött.

Skizofréniát diagnosztizáltak nála, és kórházba szállították. A templomot már érte gyújtogatás, és olyan terület közelében áll, ahol három tinédzser korábban könnygázzal erőszakosan megtámadott két másik tinédzsert, miközben „mocskos keresztényeknek” nevezték őket.

0 HOZZÁSZÓLÁS
Rádió GaGa - Hallgassa itt!
 
 

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.