Hétvégétől számíthatunk strandidőre – egyhetes időjárás-előrejelzés Erdélyben

Makkay József , EN-összeállítás 2024. június 11., 22:01 utolsó módosítás: 2024. június 12., 09:16

Már hozzászoktunk a hetek óta tartó esős, napos, de főleg csapadékos időjáráshoz, de a magyar meteorológiai szolgálat előrejelzése szerint a hétvégére lényeges változás áll be időjárásunkba.

Hétvégétől számíthatunk strandidőre – egyhetes időjárás-előrejelzés Erdélyben
galéria
Fotó: HungaroMet

A záporokkal, zivatarokkal tarkított idő nem tart ki a végtelenségig, a hét végétől szárazabbra és egyre melegebbre fordul az időjárás. A melegedő vizeink is sok fürdőzni vágyót csábíthatnak a strandokra, de a napon csak óvatosan tartózkodjunk, mert nagyon erős lesz az UV sugárzás!

A szombat délelőttől beköszöntő strandidőig azonban még hátravan két esős nap, amit Erdély több részén továbbra is villámlás, zivatar, sőt jégeső kísérhet viharos időjárással.

Péntektől az eső elálltával sem emelkedik hirtelen a 22-23 Celsius-fokos maximális nappali hőmérséklet, de vasárnap és hétfőn már 30 fok körüli igazi nyári melegre számíthatnunk.

A HungaroMet Magyar Meteorológiai Szolgáltató Nonprofit Zrt. által az Erdélyi Napló számára készített egyhetes időjárás-előrejelzés szerint a hétvégi, és jövő hét eleji kitartó napsütés után ismét számíthatunk esőre, futózáporokra, de a meteorológusok szerint tartós lesz a nappali felmelegedés.

0 HOZZÁSZÓLÁS
Rádió GaGa - Hallgassa itt!
 
 

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.