Hétvégén érkezik a nagy meleg, addig kitart az eső – egyhetes időjárás-előrejelzés Erdélyben

EN-összeállítás 2024. június 05., 06:36 utolsó módosítás: 2024. június 05., 06:37

A napok óta tartó esős időjárás hétvégére átmenetileg megváltozik, a nappali felmelegedés eléri a 30 fokot. Szombatig záporokra, zivatarokra kell számítani, de időnként napsütésben is lesz részünk.

Hétvégén érkezik a nagy meleg, addig kitart az eső – egyhetes időjárás-előrejelzés Erdélyben
galéria
Fotó: HungaroMet

Az elmúlt hét során folytatódott a meleg, záporos, zivataros időjárás, ami a meteorológiai előrejelzések szerint az előttünk álló egy hétben sem változik lényegesen. A hajnalok ugyan kicsit hűvösebbek lesznek, de napról-napra melegszik az idő, a minimumok is emelkednek, és a csúcsértékek egyre nagyobb területen elérik a 30 fokot.

Szerdán főleg Erdély keleti részében számíthatunk szélsőséges időjárásra, villámlással kísért záporokra, felhőszakadásra, erősödő szélre és helyenként jégesőre is.

Az esős időből azonban kijut Erdély-szerte, a Partium és a Bánság térségeiben is.

Csütörtökön többször látjuk a napot, a nappali felmelegedés eléri a 26 fokot. Pénteken ismét markáns esőfront vonul át a térség fölött záporokkal, zivatarokkal és villámlással,

napközben azonban több órás napsütésre számíthatunk, ami ,,beharangozza” a hétvégi magas, 30 fok körüli hőmérsékletet.

Szombat és vasárnap átmeneti felhősödésre lehet számítani, ami azonban nem fogja vissza a hirtelen jött nyári meleget.

A HungaroMet Magyar Meteorológiai Szolgáltató Nonprofit Zrt. által az Erdélyi Napló számára készített egyhetes időjárás-előrejelzés szerint jövő hétfőtől pár fokkal csökken a nappali felmelegedés, és ismét záporok, zivatarok határozzák meg időjárásunkat.

0 HOZZÁSZÓLÁS
Rádió GaGa - Hallgassa itt!
 
 

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.