Sok eső és nagy meleg – egyhetes időjárás-előrejelzés Erdélyben

EN-összeállítás 2024. május 28., 21:30 utolsó módosítás: 2024. május 28., 22:33

Az előttünk álló egy hétben futózáporokban, zivatarokban bővelkedő időjárás várható, de az esős, borús időszakokat napos, meleg idő váltja.

Sok eső és nagy meleg – egyhetes időjárás-előrejelzés Erdélyben
galéria
Fotó: HungaroMet

Május utolsó napjai záporokban, zivatarokban bővelkednek, főleg Erdély keleti térségében, a Keleti-Kárpátok vonulata mentén fekvő megyékben. A változó, borús, futózáporokkal tarkított időjárás kisebb léptékben ugyan, de Erdély-szerte érezteti majd hatását. Szerdán és csütörtökön a korábbi időszakokban megszokott 20 fok körüli – maximum 23 Celsius-fok – meleg várható, a hónap utolsó napján, illetve június elején azonban 3-4 fokkal emelkedik a hőmérő higanyszála, és a nappali felmelegedés elérheti a 27 Celsius-fokot.

Az évszakhoz képest meleg időjárás ellenére a hétvégén bármikor számíthatunk hirtelen kialakuló záporokra, zivatarokra, mennydörgésre, villámlásra.

A HungaroMet Magyar Meteorológiai Szolgáltató Nonprofit Zrt. által az Erdélyi Napló számára készített egyhetes időjárás-előrejelzés szerint a jövő hét elején több lesz ugyan a napsütés, de a tartós esőfronttól nem szabadulunk.

0 HOZZÁSZÓLÁS
Rádió GaGa - Hallgassa itt!
 
 

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.