Világraszóló kalotaszegi táncház – XI. Táncház Napja

2022. április 20., 22:38

A táncházmozgalom megalakulásának ötven éves évfordulóján a Hagyományok Háza május 7-re egy fergeteges kalotaszegi táncházat tervez. A budapesti szervezet az egész Kárpát-medencéből várja a jelentkezőket.

Világraszóló kalotaszegi táncház – XI. Táncház Napja
galéria
Fotó: Hagyományok Háza

A Hagyományok Háza szerkesztőségünkbe eljuttatott felhívásában arról tájékoztat, hogy idén tizenegyedik alkalommal rendezik meg a Táncház Napját! 

,,Számunkra ez a rendezvény minden évben jeles nap: a néptáncról, népzenéről szól, kicsiknek és nagyoknak egyaránt, határok nélkül. Mi sem bizonyítja ezt jobban, mint az a törekvésünk, hogy a Táncház Napján mi mindent megteszünk azért, hogy a népzene és néptánc összetartó erejének üzenetét mindenkihez eljuttassuk.

Idén, május 7-ére – hiszen  50 éves a táncházmozgalom – egy fergeteges kalotaszegi táncházat tervezünk. Ennek jegyében egy impozáns közös ünneplésre hívunk benneteket: szeretnénk megmutatni ország-világnak, a népzenének, a néptáncnak a közösségformáló hatását. E gondolatok jegyében arra kérünk Titeket, hogy a honlapról letölthető kalotaszegi muzsikára – amelyen Mihó Attila és zenekara ezúttal csak Nektek húzza a talpalávalót, Kacsó Hanga Borbála pedig csakis Nektek énekel –, táncoljatok nekünk néhány percig kalotaszegi csárdást és szaporát, készítsetek róla videófelvételt, és küldjétek el nekünk. Mi pedig, a reményeink szerint a beérkező több száz táncos felvételből elkészítjük a Világraszóló kalotaszegi táncház filmet!" – fogalmaznak a szervezők. 

Jelentkezési határidő: 2022. április 25., éjfél

0 HOZZÁSZÓLÁS
Rádió GaGa - Hallgassa itt!
 
 

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.