Perzselő meleg hétvégi futózáporokkal – egyhetes időjárás-előrejelzés Erdélyben

EN-összeállítás 2024. június 18., 14:04 utolsó módosítás: 2024. június 18., 14:13

Igazi kánikulai nyár vette kezdetét, ami a meteorológiai előrejelzések szerint a jövő hét elejéig kitart, és csak utána várható enyhülés. Kiadósabb záporra, zivatarra vasárnap számíthatunk, amikor egy-két fokkal kellemesebb lesz az időjárás.

Perzselő meleg hétvégi futózáporokkal – egyhetes időjárás-előrejelzés Erdélyben
galéria
Fotó: HungaroMet

A következő napokban Erdély-szerte napos, meleg idő várható, szerdán és pénteken kevés fátyol- és gomolyfelhővel, csapadék viszont nem lesz. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 12 és 18 fok között, a legmagasabb nappali hőmérséklet 32 és 35 fok között alakul, a Partium és a Bánság bizonyos részein viszont ennél erősebb hőhullám is lehetséges.

Erdély időjárásába a hétvégén jöhet némi változás, amikor a több napos forróságot egy átmeneti esőfront váltja.

Vasárnap hirtelen kialakuló záporokra és széllökésekre, villámlásra számíthatunk, azonban a csapadék nem lesz tartós. A jövő hét elején ismét forró léghullám veszi birtokába Erdélyt, a Partiumot és a Bánságot.

A HungaroMet Magyar Meteorológiai Szolgáltató Nonprofit Zrt. által az Erdélyi Napló számára készített egyhetes időjárás-előrejelzés szerint jövő keddtől, szerdától számíthatunk enyhülésre, amikor 30 fok alá csökken a hőmérő higanyszála, és több lesz a csapadék.

0 HOZZÁSZÓLÁS
Rádió GaGa - Hallgassa itt!
 
 

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.