Hirtelen lehűlés után köszönt be a hétvégi kánikula – egyhetes időjárás-előrejelzés Erdélyben

EN-összeállítás 2024. július 02., 21:21 utolsó módosítás: 2024. július 02., 21:37

Az elmúlt hetekben a Kárpát-medencét is birtokba vevő júniusi hőhullám a következő napokban jelentősen veszít az erejéből. A hét második felében az átmeneti felhősödésnek köszönhetően napközben elviselhetőbb lesz a nyári kánikula.

Hirtelen lehűlés után köszönt be a hétvégi kánikula – egyhetes időjárás-előrejelzés Erdélyben
galéria
Fotó: HungaroMet

Július első hetének első napjaiban még várhatók záporok, zivatarok, ezt követően azonban jellemzően száraz, ismét egyre melegebb, az aratásra kedvező időjárás várható. Erdély és a Partium több régiójában fokozódik a csapadékhiány és az aszály, a hét folyamán ugyanis számottevő esőre, záporra nem számíthatunk.

Az Erdélyt elért újabb esőfront a korábbi hőséghez képest legalább tíz fokos lehűlést hoz – szerdán maximum 19 fokos nappali hőmérsékletre számíthatunk –, csütörtöktől azonban jobbára napos idő várható, gyors felmelegedéssel.

A hét derekán csupán 22 fokos meleg lesz Erdélyben, péntektől azonban napról napra emelkedik a hőmérő higanyszála, és vasárnapra 30 fokos nappali csúcshőmérséklet valószínű.

A HungaroMet Magyar Meteorológiai Szolgáltató Nonprofit Zrt. által az Erdélyi Napló számára készített egyhetes időjárás-előrejelzés szerint keddtől ismét csapadékosra fordul Erdély időjárása, zivatarokra, záporokra kell számítani, addig viszont kitart az átmeneti felhősödéssel elviselhetőbb nyári kánikula.

0 HOZZÁSZÓLÁS
Rádió GaGa - Hallgassa itt!
 
 

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.