Eső és kánikula, kéz a kézben – egyhetes időjárás-előrejelzés Erdélyben

EN-összeállítás 2024. június 26., 07:26

A 30 fok fölötti forróság egyelőre elmúlt, de vasárnapra ismét nagy meleget ígér a magyar meteorológiai szolgálat Erdélyben. Addig pár fokkal hűvösebb lesz, a napsütést záporok váltják.

Eső és kánikula, kéz a kézben – egyhetes időjárás-előrejelzés Erdélyben
galéria
Fotó: HungaroMet

Az egyhetes kánikulát Erdély legnagyobb részén esőfront váltotta, és a következő két napban is záporok és zivatarok várhatók. Szerdán és csütörtökön az Erdély fölött átvonuló zivatarrendszer helyenként nagy mennyiségű csapadék vagy felhőszakadás formájában hagyja el péntek hajnalra térségünket.

Viharos szélre és jégesőre is számítani lehet, érdemes figyelni a helyi meteorológiai és vízügyi riasztásokat.

Péntekre kitisztul az idő, ismét napos, meleg időjárásra számíthatunk: a meteorológusok maximum 30 fokos nappali hőmérsékletet és sok napsütést ígérnek. Az éjszakai hőmérséklet egész héten max. 17 fokig emelkedik.

Szombaton egy gyorsan átvonuló esőfront hatására ismét csapadékra, futózáporokra figyelmeztet a meteorológiai előrejelzés, de

bőven lesz napsütés is, megágyazva a vasárnapi és hétfői kánikulának, amikor újra 34 fokig kúszik a hőmérő higanyszála.

A HungaroMet Magyar Meteorológiai Szolgáltató Nonprofit Zrt. által az Erdélyi Napló számára készített egyhetes időjárás-előrejelzés szerint keddtől csapadékosra fordul Erdély időjárása, tartós kánikula kialakulásától egyelőre tehát nem kell tartani.

0 HOZZÁSZÓLÁS
Rádió GaGa - Hallgassa itt!
 
 

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.