Erdélyi Táncháztalálkozó Székelyudvarhelyen

2018. szeptember 01., 20:37 utolsó módosítás: 2018. szeptember 01., 20:38

Székelyudvarhelyen szeptember 14-16. között rendezik meg az Erdélyi Táncháztalálkozót. Az ünnepségsorozat azért is jelentős, mivel negyven évvel ezelőtt, 1978-ban, a városban tartották a legelső táncháztalálkozót a világon. A nagyszabású esemény előkészületeit Orendi István főszervező foglalta össze.

Az egész Kárpát-medence képviselteti magát az Erdélyi Táncháztalálkozón Fotó: Hagyományok Háza

„A két főszervező, a Hagyományok Háza Hálózat Erdély és a Kaszaj Kulturális Egyesület – az Udvarhely Néptáncműhely hathatós támogatásával – szeretné emlékezetessé tenni a jubileumi eseményt. A szervezés a tervezett ütemben halad, kiemelném a jelentős előzetes érdeklődést. A 2017-es rendezvény sikere nyomán kissé szkeptikusak voltunk az idei részvételről, de feleslegesen, a fellépő amatőr együttesek száma lényegesen meghaladja a tavalyit, harmincnál több társulatot várunk. Az anyaországon kívül a Vajdaságból, Felvidékről és – legújabb információm szerint – Kárpátaljáról is érkeznek résztvevők ” – fogalmazott Orendi István.

A szervezői „törzs” mintegy tíz főt számlál, az önkéntesekkel együtt pedig huszonöt fővel dolgoznak a jeles esemény eredményességéért. Nagyon sokat köszönhetnek támogatóinknak, a székelyudvarhelyi önkormányzatának, Hargita Megye Tanácsának, s számos pályázaton is sikerrel indultak. A főszervező szerint egy ilyen nagyszabású rendezvény sikerét a nézőközönség is fémjelzi, az előzetes érdeklődés alapján teltház előtt léphetnek fel az együttesek.

Az idei találkozó vendégei és az egybegyűltek a szombat esti gálaműsorral az idén elhunyt Kallós Zoltán emléke előtt tisztelegnek, emlékezve egyben arra, hogy a néprajzkutató és népzenegyűjtő tavaly még a rendezvény fővédnöke volt.

További információk az Erdélyi Táncháztalálkozó közösségi oldalán (www.facebook.com/ErdelyiTanchaztalalkozo), illetve az alábbi címen:

kaszajegyesület@gmail.com

0 HOZZÁSZÓLÁS
Hallgassa online rádióinkat
Legnézettebb