A székely politikai foglyokért miért nem tüntet a magyar baloldal?

EN-összeállítás 2021. április 25., 19:50 utolsó módosítás: 2021. április 25., 19:53

Az Erdélyi Magyar Szövetség vezetői szerint a magyar baloldal szolidarítási performaszot mutatott be Budapesten a gyanús körülmények között milliárdossá vált orosz politikus, Alekszej Navalnij melletti, miközben a hamis terrorvád miatt börtönben sínylődő Beke István és Szőcs Zoltán ügye nem érdekli őket.

A székely politikai foglyokért miért nem tüntet a magyar baloldal?
galéria
Egy két évvel ezelőtti tüntetés az erdélyi politikai foglyok szabadon bocsájtásáért Fotó: Gecse Noémi

„A sajtóból értesülhettünk, hogy Alekszej Navalnij melletti szolidaritási performaszot mutatott be Budapesten – a magyar Külgazdasági és Külügyminisztérium előtt – Szél Bernadett, Hadházy Ákos és a nemrégiben még – a magyarokkal szemben – román pártot támogató Fekete-Győr András. Azóta tudjuk: a gyanús körülmények között milliárdossá vált orosz politikus felhagyott éhségsztrájkjával, a magyar ellenzéki szörnykoalíció tagjai pedig így végre magyar nemzeti ügyekkel is foglalkozhatnának – ha legcsekélyebb mértékben is érdekelné őket például a határon túli magyarság sorsa” – fogalmaznak szerkesztőségünkbe eljuttatott közleményükben az Erdélyi Magyar Szövetség társelnökei, Csomortányi István és Mezei János.

Az EMSZ vezetői szerint „bárhogy is igyekszünk a különböző sajtótermékek archívumaiból kikutatni, sehol nem találjuk a most bőszen tiltakozó baloldaliak szolidaritási megmozdulását az egyértelműen politikai okokból, koncepciós eljárás során bebörtönzött székely fiatalok mellett. A hamis terrorvád miatt börtönben sínylődő Beke István és Szőcs Zoltán ügye világraszóló botrány, és jól példázza azt a súlyos magyarellenességet és a közösségünk megfélemlítésére törekvő állampolitikát, mellyel az erdélyi magyarságnak egyre gyakrabban kell szembesülnie”.

A pártelnökök emlékeztetnek: az ártatlanul fogva tartott székely fiatalok évek óta börtönben ülnek, Szél Bernadett, Hadházy Ákos és Fekete-Győr András azonban egyetlen egyszer sem szólalt fel érdekükben, nem festettek fel #FREEBEKE vagy #FREESZŐCS feliratokat a Külügyminisztérium, de még csak Románia Budapesti Nagykövetsége elé sem – ezzel is bizonyítva: képtelenek a Kárpát-medencei magyar nemzeti érdeket globalista értékrendjük elé helyezni. De a sort folytatni lehet! A magyar ellenzéki pártok vezetői közül egyikük sem állt ki a marosvásárhelyi magyar orvos- és gyógyszerészképzés ellehetetlenítése, a magyar és székely zászlókat ért folyamatos támadások, vagy akár az Úzvölgyében elkövetett katonatemető-gyalázás kapcsán. Helyette azt teszik, amit az elmúlt száz esztendőben mindekor és mindenben: vakon követik a nemzetek Európájával szemben munkálkodó nemzetközi elvbarátaikat, függetlenül attól, hogy azok éppen kommunistának, szocialistának vagy liberálisnak nevezik magukat.

Az Erdélyi Magyar Szövetség vezetői legkevesebb visszatetszőnek tartják a görcsösen hatalomra vágyó magyar baloldal magatartását, amely az erdélyi és határon túli magyarok számára szolgáljon iránytűként minden olyan pillanatban, amikor arról kell döntenünk, kik alkalmasak az összmagyar nemzeti érdek és a határon túli magyarság képviseletére.

0 HOZZÁSZÓLÁS
Rádió GaGa - Hallgassa itt!
 
 

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.