HIRDETÉS

Juhász Zsolt heti ajánlója

2017. július 16., 17:23 utolsó módosítás: 2017. július 16., 17:28

Juhász Zsolt a Kossuth Rádió szerkesztő-műsorvezetője; két évtizede dogozik a közmédiában. A kezdetekben a Magyarországról jövök, a Reggeli krónika, a Falurádió és a Kossuth Éjszaka adásaiban dolgozott. Jelenleg a Vasárnapi Újság, a Hajnal-táj és az Arcvonások műsoraiban a hét minden napján hallhatják a rádióhallgatók.

 

Kezdjük a hetet a Hajnal-Táj vidékmagazinnal! A minden hétköznap pirkadatkor jelentkező, egyórás élőmûsor a Falurádió és a Magyarországról jövök utódja, ez év júniusában ünnepelte tizedik születésnapját (Kossuth Rádió, 6.11).

Két gyermek édesapjaként jó szívvel ajánlom az M2 gyermekcsatorna kínálatát. Az a legérdekesebb, hogy az egykori kedves rajzfilmeket csemetéim is örömmel nézik ma. Ilyen megunhatatlan klasszikus a Mézga család, amelynek szereplői kedden vakációzni mennek (M2, 13.00).

HIRDETÉS

Szerdai ajánlatom legyen ismét a Hajnal-Táj. Az egykori Reggeli Krónika 5.30-tól 9 óráig tartott, ebben a klasszikus hírsávban kap helyet a Hajnal-táj, amely a fővárosiak és a vidéken élők érdeklődésére egyaránt számít. Ez a műsor napindító kuriózum, mivel ebben az időben más élő rádióműsorral nem találkoznak a hallgatók (Kossuth Rádió, 6.11). Egyben megalapozza az utána következő 180 perc hallgatottságát –a közélet legfontosabb kérdéseivel foglalkozó, leghallgatottabb hírmagazinét, amelyben szintén fontos helyet kapnak a vidék életével foglalkozó témák (Kossuth Rádió, 7.00).

Csütörtök hajnalban A Hazajáró stábját kísérhetjük el a Kárpát-medence varázslatos tájaira. Természeti kincseinkkel, kulturális értékeinkkel kerülhetünk közelebbi ismeretségbe általuk. A történelmi emlékek felelevenítése mellett a csodás tájakon élő emberek mindennapjait is megismerhetjük (Duna World, 1.30).

Szívesen ajánlom a klasszikus zenét vagy dzsesszt a Bartók Rádióban. Egyik kedves műsorom a Muzsikáló délután. A műsorkészítők egyben szakértők is, magyarázataik és a megszólaló zeneművek valódi élményt nyújtanak (péntek, 16.06).

Szombaton a Híradó az M1 csatornán egész nap nyomon követi a hazai és a világban folyó legfontosabb eseményeket (20.30). Este a vidám hangulathoz az Ace Ventura–Az állati nyomozó 1994-ben készült amerikai filmvígjáték járul hozzá, főszerepben az utánozhatatlan humorú Jim Carrey-vel.

Vasárnap nemcsak a nosztalgiázni vágyóknak ajánlom az M3 csatornán a Zenebutikot. Juhász Előd műsora ugyanabban az időben, 12 órakor kezdődik, mint a nyolcvanas évek elején. Ha valaki figyelmesen végignézi, akkor rájön arra, hogy a Zenebutik akkori szerkesztési elve napjaink felgyorsult médiavilágában is megállja a helyét (M3, 12.15). Délután egy régi, kedves sorozatot nézünk meg a gyerekekkel: a Nils Holgersson csodálatos utazása címűt (M2, 14.15). Végezetül az idén harmincéves Vasárnapi Újság soron következő adását ajánlom mindenki figyelmébe. Műsorvezetőként büszkeséggel tölt el, hogy immár tíz éve részt vehetek a készítésében. A nemzet egészében gondolkodva egyaránt nagy súlyt fektetünk a nyelvi, a történelmi és a kulturális örökség megóvására, valamint az aktuális belpolitikai események hátterének feltérképezésére (Kossuth Rádió, 7.00).

HIRDETÉS
0 HOZZÁSZÓLÁS
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS