Esős május az évszakhoz igazodó hőmérséklettel – egyhetes időjárás-előrejelzés Erdélyben

EN-összeállítás 2024. május 07., 20:24 utolsó módosítás: 2024. május 08., 09:09

Hét közben 17–19 Celsius-fokra mérséklődik a nappali hőmérséklet, a napsütés esővel váltakozik. Hétvégétől pár fokkal melegebb idő várható.

Esős május az évszakhoz igazodó hőmérséklettel – egyhetes időjárás-előrejelzés Erdélyben
galéria
Fotó: HungaroMet

Beigazolódik a népi szólásmondás, hogy a májusi eső aranyat ér.

A két héttel korábban beköszöntött tavasz nyáreleji hőhullámát ellensúlyozza a visszafogottabb meleg, és a borús, esős idő. Szerdára és csütörtökre a meteorológusok kiadós esőt ígérnek Erdély-szerte:

az elmúlt napokban a Kárpát-medence keleti felét elért esőfront a továbbiakban is kitart. Csütörtökön lesz a legalacsonyabb, 17 fokos nappali hőmérséklet, de utána folyamatos felmelegedés várható. Pénteken kisüt a nap, de szombattól újra beköszönt a csapadékos időjárás. Az éjszakai lehűlés az évszaknak megfelelő hőmérsékleti tartományban, 7-10 Celsius fok között mozog.

A HungaroMet Magyar Meteorológiai Szolgáltató Nonprofit Zrt. által az Erdélyi Napló számára készített egyhetes időjárás-előrejelzés szerint a hétvégén újra beköszöntő esős időjárás mellett részünk lesz napsütésben is: az esőt, a rövid ideig tartó futózáporokat kellemes kora nyári meleg váltja.

0 HOZZÁSZÓLÁS
Rádió GaGa - Hallgassa itt!
 
 

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.