Ábrám Zoltán 2018. szeptember 24., hétfő

MOGYE – oktatók szerepe és felelőssége

A magyar oktatók feladata alapvetően a szakmaiság biztosítása és általa a magyar oktatás színvonalának a fenntartása. A mi elsődleges szerepünk az, hogy a mindenkori lehetőségekhez mérten versenyképesek legyünk az adott elvárások szerint.

Ábrám Zoltán 2018. június 24., vasárnap

Horthy Miklós kultusz és ellenkultusz között

Százötven éve született (vitéz nagybányai) Horthy Miklós (Kenderes, 1868. június 18. –Estoril, Portugália, 1957. február 9.), a 20. századi magyar történelem meghatározó alakja.

Ábrám Zoltán 2018. március 24., szombat

Pelikánszobor a mezőfelei áldozatokért

Az 1956-os magyar forradalom erdélyi kihatásaként sok magyar értelmiségi került politikai perek áldozataként a Duna-delta munkatáboraiba. A Maros megyei Mezőfelében az ő emlékükre emeltek széttárt szárnyú pelikánszobrot.

Hallgassa online rádióinkat
Ábrám Zoltán 2017. december 09., szombat

Gyula ostroma december elsején

Gyula, Hajdúszoboszló, Gyo¬párosfürdő évek óta igyekszik felkészülni a Szent András napját, valamint az egyesülést élményfürdőkben, pezsgőmedencékben, termálvízben, aquaparkban avagy aquapalotában ünnepelni kívánó romániaiak áradatára.

Ábrám Zoltán 2017. október 06., péntek

Felvételi a MOGYE Doktori Iskolájába

A marosvásárhelyi orvosképzés egyik alapfeltétele az, hogy legyenek – minél magasabb szinten képzett és elhívatott – magyar oktatók. A romániai előírások szerint ehhez el kell nyerniük a doktori címet.

Legnézettebb
Hallgassa online rádióinkat