Mucsányi Marianna heti ajánlója

2017. szeptember 16., 21:51 utolsó módosítás: 2017. szeptember 16., 21:53

Mucsányi Marianna a Kossuth Rádió csatornaigazgatója. Újságíróként kezdte pályafutását, később a média minden ágában kipróbálhatta magát: egyaránt készített rádió és televízió-műsorokat. Kiemelt fontosságúnak vallja a leghallgatottabb magyar nyelvű rádióadó közszolgálati értékeinek és piacvezető szerepének megőrzését, emellett műsorainak folyamatos megújulását.

Mucsányi Marianna heti ajánlója
galéria

Elsőként a 25 éve történt című műsort szemeltem ki. Ez a sorozat közel áll a szívemhez, mert meggyőződésem, hogy negyedszázad távlatából, az érzelmeket és az elfogultságot félretéve, tárgyilagosan tekinthetünk vissza az elmúlt évtizedek eseményeire.  A hétfői rész a környező, közép-európai országok történetét taglalja a rendszerváltoztatás után néhány évvel (Kossuth Rádió, 16.10).

Kedden – és általában minden este – az M1 esti Híradóját (20.30) ajánlom. A politika iránt érdeklődőknek és a „hírfüggőknek” egyaránt kihagyhatatlan. Az M1 azonban nem csak hírekben erős, olyan a hírfolyamot színesítő magazinokat is kínál, mint a természetvédelem és a fenntartható fejlődés kérdéseivel foglalkozó Kék bolygó (14.35) valamint a tudományos újdonságokat és felfedezéseket bemutató Minden tudás (20.05).

Szerda estére Cseke Eszter és S. Takács András izgalmas sorozatát, az On The Spot: 9 hónap alatt a Föld körült választom. Ez a tehetséges páros új színt hozott a magyar dokumentumtelevíziózásba (Duna Tv, 23.30).

Csütörtök reggel ébredjünk frissen a Petőfi Rádió Talpra magyar műsorával!

Péntek délutánra a Mindenki akadémiáját választom az M5 csatornán. Ebben a műsorban magyar tudósok, feltalálók „standup”-olnak. Érthető, hogy kicsit szokatlan, furcsa számukra még a műfaj, de nagy örömmel vállalják a szereplést. (17.30).

Szombat reggel a kisgyermekes családoknak a reklámmentes M2 sorozatai nyújthatnak színvonalas időtöltést. Esténként nagyon várja a két kisfiam a mesét, amit én olvasok nekik. Leginkább hétvégén szoktak televíziót nézni–egyik nagy kedvencük a Rejtélyek a Tesz-vesz városban, emellett rajonganak a dínós mesefilmekért is (8.35).

Vasárnap estére klasszikus mozit ajánlok: 1947-ből a Valahol Európábant. Története a második világháború  idejére nyúlik vissza, szereplői árva, magukra maradt gyerekek, akik bandába verődve kóborolnak (Duna Tv, 22.00).

 

0 HOZZÁSZÓLÁS
Rádió GaGa - Hallgassa itt!
 
 
Legnézettebb

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.