Farkas-Gregóczki Rita heti ajánlója

2017. november 12., 21:52 utolsó módosítás: 2017. november 12., 21:53

Farkas-Gregóczki Rita másfél évvel ezelőtt kezdte pályafutását a közmédiában. Jelenleg szerkesztőként tevékenykedik a Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. Vallási Főszerkesztőségén. Emellett három gyermek büszke édesanyja.

 

Farkas-Gregóczki Rita heti ajánlója
galéria

Hétfőre a Jamie 30 perces kajáit választottam a Duna kínálatából. Szeretek főzni és így a főzőműsorok is közel állnak a szívemhez. Sok praktikus tanácsot és ötletet merítek belőlük. Fontos a rendelkezésre álló időt a családdal minél hatékonyabban eltölteni, ezért is örömmel tanulok mindig új konyhai praktikákat (13.50).

Nyolc- öt- és hároméves gyermekeim hétköznap esténként kíváncsian várják a Mickey egér játszótere rajzfilmsorozatot. Ez a műsor fellazítja a megszokott, műfaj adta kereteket. A rajzfilmfigurák megszólítják, és sok mindenre oktatják a kis nézőket. Így velük együtt játszva és tanulva, passzív szemlélőből aktív részeseivé válnak a meséknek (M2, 19.00). Leggyakrabban esténként jut időm a televízió képernyője elé ülni. Ilyenkor örömmel választom a beszélgetős műsorokat, elsősorban a Ridikül esti ismétlését. Dióssy Klári műsorvezető érdekesebbnél érdekesebb témákat tálal vendégei elé (kedd, 23.35).

Szerdán délután szívből ajánlom a Tebenned bíztunk eleitől fogva című református egyházi félórát. Ebben a műsorban meghatározó a szerkesztő-műsorvezető, Fekete Ágnes személyisége, és a mód, ahogy személyessé teszi az elhangzó gondolatokat. Elsősorban azoknak ajánlom, akinek a hétköznapi életben felhasználható lelki táplálékra van szükségük, vagyis mindenkinek (Kossuth Rádió,14.30). Késő este vetítik a kitűnő filmes páros – Cseke Eszter és S. Takács András – On The Spot: Az ellenség gyermekei sorozat aktuális epizódját. Ezek a dokumentumfilmek különös sorsokat villantanak fel, távoli, de nagyon is emberi történeteket mesélnek (Duna Tv, 23.20).

Csütörtök délután 15.10-től Az én váram–Lakáskultúra mindenkinek felüdülésként hat rám és ugyancsak jó ötleteket ad lakókörnyezetünk megújításához. Izgalmas aspektus, hogy vendégként kukkanthatunk be elismert művészek, hírességek otthonába. Itt a sztorizás kihagyhatatlan kelléke a vendéglátásnak. Esti filmként az Édes november című amerikai mozit javaslom Charlize Theron, egyik nagy kedvencem főszereplésével. Többször láttam már, mégis mindig jó újranézni ezt az édesbús történetet (Duna Tv, 23.00).

A pénteki kínálatból a Másfélmillió lépés Magyarországon – 32 év múlva ragadta meg a figyelmemet. Rockenbauer Pálék csapata 1979 nyarán járta be az Országos Kéktúra útvonalát. 32 évvel később, 2011-ben új csapat  teszi meg ugyanazt az útvonalat , feltárva, hogy mi minden változott azóta. A műsor olyan településekre is felhívja a figyelmet, amelyekre érdemes ellátogatni, de még kevésbé ismertek (M5, 13.00).

Szombaton 12.30-tól vetítik az őshazát felkereső Julianus barát viszontagságait bemutató filmet. A megindító és felemelő történet gyermekkorom egyik meghatározó élménye volt.

Vasárnap kora reggel a Gaszt­roangyallal ébredünk. A különösen szép tájak és a helyi érdekességek adják a műsor egyedi zamatát (Duna Tv, 7.45).

 

0 HOZZÁSZÓLÁS
Rádió GaGa - Hallgassa itt!
 
 
Legnézettebb

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.