HIRDETÉS

Vissza kell utasítanunk a halálkultusz prófétáit – beszélgetés Szakács Árpád újságíróval

Makkay József 2019. november 28., 09:07 utolsó módosítás: 2019. november 28., 14:21

A tavaly elhunyt jeles publicista, Lovas István emlékére alapított díjat elsőként Szakács Árpád  erdélyi származású, Budapesten élő újságírónak ítélték oda. Az Erdélyi Napló egykori munkatársa Magyarországon tényfeltáró írásaival gerjesztett országos vitákat. A díjátadás alkalmából beszélgettünk.

A Lovas István Sajtódíj budapesti átadóján. A díjazott sokak szemében tabutémának számító kérdéseket boncolgat Fotó: Vermes Tibor

– A Lovas István Sajtódíj átadásán elhangzott beszédedben górcső alá vetted a 20. századot, jelezve, hogy a történelem ismétli önmagát. Megítélésed szerint ma ugyanazoknak az erőknek az ideológiai harca fenyeget, amelyek 1919-ben és 1945 után már végigpusztították Magyarországot?
– Minden ember természetes törekvése, hogy megértse a körülötte lévő világot és a különböző folyamatok hátterét. Közhely, hogy aki a múltját nem ismeri, annak nincs jövője, pedig ez a helyzet. Ami ma történik, egy több száz éves ideológiai háború sokadik csatája. Ennek egyik első látványos megnyilvánulása az 1789-es nagy francia forradalom volt. Erről rengeteg pozitívum található az iskolai történelemkönyvekben, viszont kár, hogy eléggé félrevezető módon.

A francia forradalom után létrejött szörnyállam volt a világ egyik legkegyetlenebb diktatúrája,

az ideológiára épülő tömeggyilkosok egy egész társadalmi rendet próbáltak megsemmisíteni hasonló elvek alapján, mint a nácik. A társadalom összetételét és gondolkodásmódját akarták erőszakos eszközökkel megváltoztatni és létrehozni az ateista államot. A francia forradalom ideológiája szülte a 20. századi gyilkos eszméket, a bolsevizmust, a nácizmust és a mai liberalizmust. 1918-ban és 1919-ben az internacionalizmus jegyében akartak új embert alkotni. Nemcsak hazánk, hanem sok millió honfitársunk pusztult el e kísérletben. Ma pedig a kevert népességű Európa létrehozásával, a nemi identitás megszüntetésével, a nemzeti identitás elpusztításával, a kereszténység megsemmisítésével és a családi közösségek szétrombolásával egy sehová nem tartozó, senkihez nem kötődő emberekből álló tömegmasszát akarnak létrehozni a fogyasztói társadalom talaján.

– A kétkedők szerint ez jellegzetes összeesküvés-elmélet…
– Éppen olyan összeesküvés-elmélet, mint a szabadkőművesek szerepe az ország szétrombolásában. Raffay Ernő kutatásaiból tudhatjuk, hogy összeesküvés-gyakorlatról van szó. Csak be kell menni a Magyar Országos Levéltárba, ott vannak a titkos szervezet jegyzőkönyvei. Raffay Ernő ezeket beidézve több kötetben megírta, hogy a szabadkőművesek milyen módszerekkel készítették elő az ország politikai, gazdasági és kulturális megszállását. Tényekkel igazolva ismertette:

a bolsevizmus szálláscsinálói a szabadkőműves páholyok voltak. Új emberfajt, új társadalmat akartak létrehozni a francia forradalom eszmeiségéből az internacionalizmus talaján.

Akkor nem volt rá idejük, de az ötvenes években Rákosi Mátyásék bepótolták a véres munkát. Egyébként Rákosi is a szabadkőművesek ifjúsági szervezetében, a Galilei-körben szocializálódott.

– Ma is hasonló módon és eszközökkel dolgoznak hasonló célokért?
– Az 1918-as összeomlás előtt stratégiát dolgoztak ki a hatalomátvételre. Benne van a jegyzőkönyvekben. Ennek legfontosabb eleme, hogy el kell foglalni a magyar kultúrát, meg kell semmisíteni a magyar nemzeti öntudatot, civilszervezeteket kell létrehozni, amelyek megosztják a magyar társadalmat. Az ateizmus talaján pedig el kell pusztítani a kereszténységet. Ma ugyanez játszódik le. Ugyanúgy titkosan szerveződnek, csak ma a szabadkőművesek szerepének egy részét átvették az NGO-k, az úgynevezett civilszervezetek. Látszólag nem veszélyesek, papíron társadalmi ügyekért dolgoznak, a háttérben pedig titkos globális célokat valósítanak meg: Európa elpusztítását benne a kevert népességű káosztársadalmakkal.

Szakács Árpád szerint a jobboldali újságírás túlságosan politikai központú Fotó: Vermes Tibor

– Kinek a kulturális diktatúrája? című sorozatod nagy vitát kavart a magyar közéletben. Mennyire reális kép, hogy miközben a Fidesz hatalmon van, a kulturális élet és az oktatás nagyobb része az ellenzék kezében maradt?
– Ugyancsak tekintsünk vissza a múltra: vajon balliberális kormányok idején miért akarta az SZDSZ az oktatási és a kulturális területeket? Pontosan tisztában vannak azzal, hogy innen tudnak a legjobban hatni a társadalomra. A világlátás és az életérzés egyeduralmát a kultúrán keresztül lehet elérni.

A balliberális oldalnak nem egyszerű többsége van a kulturális világkép formálásában, hanem olyan hatalma, amivel azt tehet, amit akar.

– A balliberális oldal azzal vág vissza, hogy nincs jobboldali és baloldali, csak minőségi vagy dilettáns kultúra. Mi a véleményed erről?
– Egy egészséges nemzeti kultúrának sajátosnak és összetéveszthetetlennek kell lennie, saját kérdésekre saját válaszokat kell adnia – írta Csurka István. Ha valaki a mai magyar kultúrában ezt a minőségre épülő eredetiséget keresi, akkor nincs könnyű helyzetben. Az irodalom lassan belefullad a posztmodern keveréknyelven íródott, semmiről nem szóló sznob szövegtengerbe. A színházi és a képzőművészeti világot elfoglalták az exhibicionista őrjöngők, a művészeti csúcs mércéje pedig az, ha a nagy sztáralkotó, rendező saját beteg világát vetíti ki a többségi társadalomra. A művészet lényegét, a katarzis kiváltását, az emberi lélek felemelésének gondolatát, egy értékrend megjelenítését felesleges is várnunk a modern halálkultusz prófétáitól. A jelenlegi kulturális szereplők elsősorban politikai propagandisták, csak másodsorban művészek – tisztelet a kivételnek. Magyarországon ma a globális balliberális világkép egyeduralkodóvá tételének programja zajlik, ezt segíti a kultúra minden területe. A kultúrán keresztül kommunikálnak egymással, ezen keresztül érzékenyítik a társadalmat. Többször is adatokkal alátámasztva megfogalmaztam: a film, képzőművészet, könyvkiadás, könyvterjesztés, előadó-művészet, a vizuális kultúrák, a színház, a zene, a fesztiválok stb. keretében, egyszóval

minden területen naponta sulykolják a migrációt, a genderelméletet, a homoszexuális meg egyéb „másságpropagandát”.

– Magyarország összes megyei napilapját tömörítő központi szerkesztőséget vezeted. Hogyan érzékeled, merre tart a magyar újságírás?
– A jobboldali újságírás túlságosan politikai központú. Egy huszadrangú levitézlett politikusnak még mindig ezerszer nagyobb esélye van a véleményével bekerülni a médiába, mint például egy rangos Kossuth-díjas színésznek. A konzervatív oldal kiszorult a kulturális világból és a kulturális véleményformálásból, a nagy költségvetésű intézmények, lapok közéleti tematizálásra, vitákra alkalmatlanok. A magyar hírszolgáltatásokat szemlélve az értékes és szórakoztató, szellemiségében, értéktartalmában jobboldali beágyazottságú, érdekes és izgalmas, fiatalos fogyasztói szokások szerint is releváns események és hírek hiánycikknek számítanak.

– Újabb és újabb sajtókurzusok indulnak. Egyesek szerint a jobboldali lapoknál hiány van jó tollú emberekből. Vonzóbb egy liberális környezetben dolgozni a mai fiataloknak?
– Ennek a megváltoztatására történtek intézkedések, de ezek annyira frissek, hogy érdemi hatásról még nem beszélhetünk.

A kihívás óriási: a meghatározott értéktartalmú kultúra vonzáskörének kibővítése elsőrangú jelentőségű, amelyről egyetlen politikailag domináns erő sem mondhat le.

Tény, hogy a számunkra fontos konzervatív szereplők közül nem nőttek ki a közönség megszólítására képes, szórakoztató személyiségek, akiket látva egy fiatal képzeletben a „jobboldali kultúra” és a „divatos kultúra” kifejezés közös metszetét is gond nélkül meg tudná alkotni. Ez tény, de nem megváltozhatatlan adottság.
– Kicsoda a magánember Szakács Árpád? Ennyire szerteágazó munka mellett mennyire jut idő magadra és családodra?
– A napilapos sajtó a médiavilág legkeményebb műfaja. Ez a felgyorsult élet kiindulópontja. Naponta több száz e-mail, üzenet, telefon, tárgyalás zúdul az emberre. Nem ritka, amikor már hajnali 3-kor csörög az ébresztőóra. Ez egy vadvízi evezés, ahol nincs megállás, minden egyes nap veszélyes sziklák és örvények sokaságát kell kikerülni. Ebből nem lehet kiszállni, ebben a munkában soha nem lehet elfáradni. Testileg persze néha előfordul, de lelkileg sohasem. Próbálom emlékeztetni magam arra is, hogy nemcsak társadalmi felelősségvállalása van az embernek, hanem a családra is oda kell figyelni. Ebből a szerepből aránytalanul sok teher hárul a feleségemre, Szilágyi Erzsébetre. A rengeteg elfoglaltság miatt nem neheztelnek rám a gyerekek, de sokszor látom a tekintetükön, hogy hiányzom nekik.

Szakács Árpád
Köröstárkányban született 1980-ban. Újságíró, szerkesztő, könyvkiadó. 1998 és 2001 között a Nagyváradon megjelenő Bihari Napló és az Erdélyi Napló munkatársa. 2001-től a Magyar Nemzet igazságügyi szakújságírója. 2004-től a Reggel című napilap újságírója, szerkesztője. 2005-ben az Axel Springer központi szerkesztőségének újságírója, szerkesztője. 2008 és 2016 között több lap- és könyvkiadó vezetője, főszerkesztője. 2016-tól a Mediaworks nyomtatott megyei napilapjai központi szerkesztőségének főszerkesztője. Nevéhez köthető a Kinek a kulturális diktatúrája? című cikksorozat, amely az utóbbi évtizedek legnagyobb visszhangot kiváltó tényfeltáró írása volt. A sorozatról hírt adtak a Reuters, BBC, DPA és más külföldi sajtóorgánumok oldalai is. Szakmai elismerései: Csepel Örökség-díj (2014), Eötvös József-sajtódíj (2018), Petőfi Sándor Sajtószabadság Díj (2018), Lovas István Sajtódíj (2019). Az általa vezetett szerkesztőség munkáját 2019-ben Érték és Minőség Nagydíj Kommunikációért Nívódíjjal ismerték el a parlamentben.
0 HOZZÁSZÓLÁS
Hallgassa online rádióinkat
Legnézettebb
Fontos számunkra az adatai védelme!

Annak érdekében, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és hirdetéseket, közösségi médiaszolgáltatásokat nyújtsunk, valamint elemezzük a látogatottságokat, partnereinkkel együtt sütiket (cookie-kat) használunk oldalunkon. Kattintson az Elfogadom a sütiket! gombra az említett technológia webes használatának elfogadásához. Bármikor megváltoztathatja hozzájárulási beállításait.Szükség van a hozzájárulásához!

Az alábbi listából kiválaszthatja, hogy mely süticsoportok elhelyezéséhez járul hozzá böngészőjében. Mindegyik kategóriához tartozik egy leírás, amelyben részletezzük, hogy mi és partnereink mire használják az Ön adatait. Nagyra értékeljük, ha elfogadja a sütiket, és garantáljuk, hogy adatai biztonságban lesznek.

Tájékoztatás a sütik használatáról

A Príma Press Kft. által üzemeltetett erdelyinaplo.ro domainen keresztül elérhető weboldalakon sütiket (angolul: cookie-kat) használ.

A sütik feladata

Információkat gyűjtenek a látogatókról és eszközeikről; megjegyzik a látogatók egyéni beállításait, amelyek felhasználásra kerül(het)nek például online tranzakciók igénybevételekor, ezáltal nem kell újra begépelni az adatokat; megkönnyítik a weboldal használatát; célzott hirdetések jelennek meg a weboldalon; minőségi felhasználói élményt biztosítanak.

Mi a süti?

A sütik olyan kisméretű adatcsomagok, szöveges fájlok, amelyek a weboldalon történt látogatás alkalmával kerülnek elhelyezésre a böngészőjében. A sütik lehetővé teszik, hogy a felhasználót a következő látogatásakor felismerje, ezáltal a sütit kezelő szolgáltatónak lehetősége van összekapcsolni a felhasználó aktuális látogatását a korábbiakkal, de kizárólag a saját tartalma tekintetében.

A sütiket megkülönböztethetjük funkciójuk, tárolási időtartamuk alapján, de vannak olyan sütik, amelyeket a weboldal üzemeltetője helyez el közvetlenül, míg másokat harmadik felek helyeznek el.

Az erdelyinaplo.ro által alkalmazott sütik leírása

A weboldalon alkalmazott sütik funkciójuk alapján lehetnek: alapműködést biztosító sütik; preferenciális sütik; statisztikai célú sütik; hirdetési célú sütik és közösségimédia-sütik.

A tárolási időtartamuk alapján megkülönböztetünk munkamenet sütiket, amelyek törlődnek, amint a látogató bezárja a böngészőt, és állandó sütiket, amelyeket a látogató gépe ill. a böngészője mindaddig ment, amíg azok mentési időtartama le nem jár vagy a látogató nem törli.

Alapműködést biztosító sütik

Ezek a sütik biztosítják a weboldal megfelelő működését, megkönnyítik annak használatát. Enélkül a weboldal használata nehézkesen, vagy egyáltalán nem biztosítható. Az alapműködést biztosító sütik a látogatók azonosítása nélkül gyűjtenek információkat a weboldal használatáról.

A sütik között vannak olyanok, amelyek törlődnek, amint a látogató bezárja a böngészőt (munkamenet sütik), míg másokat a látogató gépe ill. a böngészője mindaddig ment, amíg azok mentési időtartama le nem jár vagy a látogató azokat nem törli (állandó sütik).

Az alapműködést biztosító sütik között találhatók a cikkbe elhelyezett, harmadik fél által nyújtott tartalmak, mint például beágyazott YouTube-videók vagy Facebook-posztok stb. sütijei.

Alapműködést biztosító sütik listája:

Süti neve Szolgáltató / Funkció Süti lejárata  
PHPSESSID erdelyinaplo.ro
Feladata a munkamenetek állapotának lekérése, a munkamenetek között.
munkamenet saját
cookieControll erdelyinaplo.ro
Feladata a süti beállítások megjegyzése
365 nap saját
cookieControlPrefs erdelyinaplo.ro
Feladata a süti beállítások megjegyzése
365 nap saját

 

Preferenciális sütik:

A preferenciális sütik használatával olyan információkat tudunk megjegyezni, mint például a cikk alatti Jó hír/Rossz hír-funkció (szekelyhon.ro; kronikaonline.ro) használata. Ha nem fogadja el ezeket a sütiket, akkor ezeket a funkciókat nem tudja használni.

Preferenciális sütik listája:

Süti neve Szolgáltató / Funkció Süti lejárata  
newsvote_ erdelyinaplo.ro
Cikkre való szavazás rögzítése
30 nap saját

 

Statisztikai célú sütik

A statisztikai célú sütik a felhasználói élmény javítása érdekében, a weboldal fejlesztéséhez, javításához kapcsolódnak. Lehetővé teszik, hogy a weboldal üzemeltetője azzal kapcsolatosan gyűjtsön adatokat, hogy a felhasználók miként használják az adott oldalt.

A statisztikai célú sütik által gyűjtött információk arra vonatkoznak, hogy pl. a látogató az oldal mely részére kattintott, hány oldalt keresett nyitott meg, milyen hosszú volt az egyes munkamenetek megtekintési ideje stb.

A felhasználónak lehetősége van a normál, illetve anonimizált beállítás közül választani.

Például, a Google Analytics IP-anonimizálási funkciója az IPv4-felhasználók IP-címének utolsó oktettjét, illetve az IPv6-címek utolsó 80 bitjét nem sokkal a cím Analytics adatgyűjtő hálózatba kerülése után nullára állítja a memóriában. Ilyen esetben a rendszer soha nem írja lemezre a teljes IP-címet.

Statisztikai célú sütik listája:

Süti neve Szolgáltató Süti lejárata  
_ga google.com 2 év Harmadik fél
_gat google.com 1 nap Harmadik fél
_gid google.com 1 nap Harmadik fél

 

Hirdetési célú sütik

A hirdetési sütik célja, hogy a weboldalon a látogatók számára releváns hirdetések jelenjenek meg. Ezek a sütik sem alkalmasak a látogató személyének beazonosítására, sütiket hirdetési partnereink állíthatják be. Ezek a cégek felhasználhatják a gyűjtött adatok alapján az Ön érdeklődési profiljának létrehozására és más webhelyek releváns hirdetéseinek megjelenítésére. Ha a beállításoknál anonimizálja ezeket a sütiket, akkor kevésbé releváns hirdetések fognak megjelenni.

Hirdetési célú sütik listája:

Süti neve Szolgáltató Süti lejárata  
__gads google.com 2 év harmadik fél
_fbp facebook.com 3 hónap harmadik fél
ads/ga-audiences google.com munkamenet harmadik fél
DSID google.com 1 nap harmadik fél
fr facebook.com 100 nap harmadik fél
IDE google.com 1 év harmadik fél
pcs/activeview google.com munkamenet harmadik fél
test_cookie google.com 1 nap harmadik fél
tr facebook.com munkamenet  harmadik fél

 

Közösségimédia-sütik

A közösségimédia-sütik célja, a weboldalon használt közösségimédia-szolgáltatások biztosítása a látogató számára. Például, amikor a látogató a weboldalról tartalmat oszt meg a Facebookon, Twitteren, vagy a Bejelentkezem Facebook-fiókkal funkciót használja. A közösségimédia-szolgáltatók a sütiken keresztül adatokat gyűjthetnek arról, hogy a látogató hogyan használja a közösségi média által biztosított szolgáltatásokat, milyen tartalmakat oszt meg, mit lájkol stb.

Közösségimédia-sütik listája:

Süti neve Szolgáltató Süti lejárata  
act facebook.com munkamenet harmadik fél
c_user facebook.com 1 nap harmadik fél
datr facebook.com 1 nap harmadik fél
fr facebook.com 1 nap harmadik fél
locale facebook.com 1 nap harmadik fél
presence facebook.com munkamenet harmadik fél
sb facebook.com 1 nap harmadik fél
spin facebook.com 1 nap harmadik fél
wd facebook.com 1 nap harmadik fél
x-src facebook.com 1 nap harmadik fél
xs facebook.com 1 nap harmadik fél
 urlgen   instagram.com  munkamenet  harmadik fél
 csrftoken   instagram.com  1 év  harmadik fél
 ds_user_id  instagram.com  1 hónap  harmadik fél
 ig_cb  instagram.com   1 nap  harmadik fél
 ig_did   instagram.com  10 év  harmadik fél
 mid  instagram.com  10 év  harmadik fél
 rur  instagram.com  munkamenet  harmadik fél
 sessionid   instagram.com  1 év  harmadik fél
 shbid  instagram.com  7 nap  harmadik fél
 shbts  instagram.com  7 nap  harmadik fél
VISITOR_INFO1_LIVE youtube.com  1 nap harmadik fél
SSID youtube.com  1 nap harmadik fél
SID youtube.com  1 nap harmadik fél
SIDCC youtube.com  1 nap harmadik fél
SAPISID youtube.com  1 nap harmadik fél
PREF youtube.com  1 nap harmadik fél
LOGIN_INFO youtube.com  1 nap harmadik fél
HSID youtube.com  1 nap harmadik fél
GPS youtube.com  1 nap harmadik fél
YSC youtube.com   munkamenet harmadik fél
CONSENT youtube.com  1 nap harmadik fél
APISID youtube.com  1 nap harmadik fél
__Secure-xxx youtube.com  1 nap harmadik fél

 

A Príma Press Kft-vel szerződött partnerek által alkalmazott sütik leírása

A weboldalon más szolgáltatások üzemeltetői is helyezhetnek el sütiket. A partnerek által alkalmazott sütikről a felhasználók a szolgáltatók saját honlapján tájékozódhatnak:

Google Analytics: https://developers.google.com/analytics/devguides/collection/gtagjs/cookie-usage

Google Adwords: https://www.google.com/intl/en/policies/privacy

Google Adsense: https://policies.google.com/privacy?hl=hu

Facebook: https://www.facebook.com/policy/cookies/

Twitter: https://help.twitter.com/en/rules-and-policies/twitter-cookies

 

A Príma Press Kft-vel szerződéses kapcsolatban nem álló, harmadik felek által elhelyezett sütik

A fent leírtakkal ellentétben a Príma Press Kft. szerződéses kapcsolatban nem álló más szolgáltatások üzemeltetői is helyezhetnek el sütiket a weboldalon, a cégünktől függetlenül, saját működésük érdekében. Az ilyen, harmadik felek által használt sütik elhelyezése ill. az azt elhelyezők által esetlegesen folytatott adatkezelések tekintetében a Príma Press Kft. semmilyen felelősségen nem vállal, e téren felelősségüket kizárja.

Hogyan módosíthatók a sütibeállítások?

A korábban eszközölt sütibeállításokat desktopon a láblécében található Sütibeállítások menüre kattintva bármikor megváltoztathatja. Mobilon pedig a menü gombra, majd a Sütibeállítások menüre bökve éri el.

 
Alapműködést biztosító sütik:

Ezek a sütik biztosítják a weboldal megfelelő működését, megkönnyítik annak használatát. Enélkül a weboldal használata nehézkesen, vagy egyáltalán nem biztosítható. Az alapműködést biztosító sütik a látogatók azonosítása nélkül gyűjtenek információkat a weboldal használatáról.

A sütik között vannak olyanok, amelyek törlődnek, amint a látogató bezárja a böngészőt (munkamenet sütik), míg másokat a látogató gépe ill. a böngészője mindaddig ment, amíg azok mentési időtartama le nem jár vagy a látogató azokat nem törli (állandó sütik).

Az alapműködést biztosító sütik között találhatók a cikkbe elhelyezett, harmadik fél által nyújtott tartalmak, mint például beágyazott YouTube-videók vagy Facebook-posztok stb. sütijei.

Alapműködést biztosító sütik listája: PHPSESSID, cookieControll, cookieControlPrefs.


NEM FOGADOM EL
MINDIG AKTÍV

Preferenciális sütik

A preferenciális sütik használatával olyan információkat tudunk megjegyezni, mint például a cikk alatti Jó hír / Rossz hír funkció használata. Ha nem fogadja el ezeket a sütiket, akkor ezeket a funkciókat nem tudja használni.

A látogatónak lehetősége van a következő beállítások közül választani:

ELFOGADOM – ez esetben minden funkciót tud használni

NEM FOGADOM EL – ebben az esetben bizonyos funkciók nem lesznek aktívak

Preferenciális sütik listája: newsvote_


NEM FOGADOM EL
ELFOGADOM

Statisztikai célú sütik:

A statisztikai célú sütik a felhasználói élmény javítása érdekében, a weboldal fejlesztéséhez, javításához kapcsolódnak. Lehetővé teszik, hogy a weboldal üzemeltetője azzal kapcsolatosan gyűjtsön adatokat, hogy a felhasználók miként használják az adott oldalt.

A látogatónak lehetősége van a következő beállítások közül választani:

NORMÁL – minden funkció aktiválásra kerül

ANONIM – a társadalmi-demográfiai funkciókat inaktiválódnak, és az IP-cím anonimizálásra kerül

Statisztikai célú sütik listája: _ga, _gat, _gid.

 

ANONIM
NORMÁL

Hirdetési célú sütik:

A hirdetési sütik célja, hogy a weboldalon a látogatók számára releváns hirdetések jelenjenek meg. Ezek a sütik sem alkalmasak a látogató személyének beazonosítására, sütiket hirdetési partnereink állíthatják be. Ezek a cégek felhasználhatják a gyűjtött adatok alapján az Ön érdeklődési profiljának létrehozására és más webhelyek releváns hirdetéseinek megjelenítésére. Ha anonimizálja ezeket a sütiket, akkor kevésbé releváns hirdetései lesznek.

A látogatónak lehetősége van a következő beállítások közül választani:

NORMÁL – az Ön profilja szerint, személyre szabott hirdetések jelennek meg

ANONIM – a hirdetés az Ön profiljától függetlenül jelenik meg

Hirdetési célú sütik listája: __gads, _fbp, ads/ga-audiences, DSID, fr, IDE, pcs/activeview, test_cookie, tr.

 

ANONIM
NORMÁL

Közösségimédia-sütik

A közösségimédia-sütik célja, a weboldalon használt közösségimédia-szolgáltatások biztosítása a látogató számára. Például, amikor a látogató a weboldalról tartalmat oszt meg a Facebookon, Twitteren, vagy a Bejelentkezem Facebook-fiókkal funkciót használja. A közösségimédia-szolgáltatók a sütiken keresztül adatokat gyűjthetnek arról, hogy a látogató hogyan használja a közösségi média által biztosított szolgáltatásokat, milyen tartalmakat oszt meg, mit lájkol stb.

A látogatónak lehetősége van a következő beállítások közül választani:

ELFOGADOM – ez esetben minden funkciót tud használni

NEM FOGADOM EL – ebben az esetben a közösségi média funkciói nem lesznek aktívak

Közösségimédia-sütik listája: act, c_user, datr, fr, locale, presence, sb, spin, wd, x-src, xs, urlgen, csrftoken, ds_user_id, ig_cb, ig_did, mid, rur, sessionid, shbid, shbts, VISITOR_INFO1_LIVE, SSID, SID, SIDCC, SAPISID, PREF, LOGIN_INFO, HSID, GPS, YSC, CONSENT, APISID, __Secure-xxx.

 

NEM FOGADOM EL
ELFOGADOM

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.