Lassú felmelegedés sok napsütéssel – egyhetes időjárás-előrejelzés Erdélyben

EN-összeállítás 2024. április 24., 07:48 utolsó módosítás: 2024. április 24., 09:33

A korábbi nagy meleghez képest a 15-20 Celsius-fokkal lecsökkent hűvös időjárást hétvégére ismét húsz fok fölötti meleg váltja, addig viszont kitart az esős, hideg idő.

Lassú felmelegedés sok napsütéssel – egyhetes időjárás-előrejelzés Erdélyben
galéria
Fotó: HungaroMet

A több napos, záporokkal tűzdelt, nyirkos időjárást szerdára napsütés és 18 fok körüli hőmérséklet váltja Erdélyben, de csütörtöktől két napra ismét visszatér az esőfront, amely a térség legnagyobb részén kiadós csapadékot hoz, napközben 11-15 Celsius-fok átlaghőmérséklettel.

Szombattól remélhetünk újra napsütést és lassú felmelegedést, jövő hétfőre már 22 Celsius-fok nappali hőmérsékletet jeleznek a meteorológusok.

Ezzel szemben az éjszakák továbbra is hűvösek maradnak, péntek hajnalban talaj menti fagyokra lehet számítani. Az elmúlt egy hétben Erdély egyes részein a fagypont alá csökkent hideg időjárás károkat okozott a gyümölcsösökben, több helyen ,,leforrázta” a dióültetvényeket.

A HungaroMet Magyar Meteorológiai Szolgáltató Nonprofit Zrt. által az Erdélyi Napló számára készített egyhetes időjárás-előrejelzés szerint kitart a lassú felmelegedés, és április végén ismét visszatérnek az esők, ami a népi bölcsesség szerint kimondottan jót tesz a mezőgazdaságnak, mert ,,a májusi eső aranyat ér”.

0 HOZZÁSZÓLÁS
Rádió GaGa - Hallgassa itt!
 
 

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.