HIRDETÉS
HIRDETÉS
Veres Réka 2017. november 12., vasárnap

Húszéves a székelyudvarhelyi színház

Rövidesen megalakulásának 20. évfordulóját ünnepli a székelyudvarhelyi Tomcsa Sándor Színház. Az új évad nemcsak a programban hozott újdonságokat, a társulat összetétele is módosult: új művészeti vezetővel, színésszel és dramaturggal bővült.

Veres Réka 2017. október 25., szerda

Filmen egy székely falu divattervezője

Valami mellett, mintsem valami ellen akar felszólalni filmjével Simó Ibolya udvarhelyi filmrendező. Az újgazdag fiatalok világa után Monyo és Baba életét, valamint a varsági iskolások útját követte. A rendezővel legújabb forgatásáról is beszélgettünk. 

HIRDETÉS
Veres Réka 2017. szeptember 10., vasárnap

Régi villájában a Bethlenfalvay család

Székelyudvarhely 18–19. századi történelmében meghatározó szerepe volt a bethlenfalvi Haberstumpf családnak. A Haáz Rezső Múzeumnak ma otthont adó épület egykor családi villája volt. Bethlenfalvay Gábor nemrég felkereste gyermekkora helyszínét. 

Veres Réka 2017. szeptember 09., szombat

Belga módszer: lélekből fakadó tanítás

Rendhagyó képzésen vehetett részt kéttucat pedagógus és iskolai pszichológus Ivóban, ahol a Belga Oktatási Akadémia három szakértője tartott önképző műhelyeket. Ezúttal nem a kredithajsza, hanem az önfejlesztés és a boldog tanítás kialakítása volt a cél. 

Veres Réka 2017. augusztus 16., szerda

Szünet nélkül ropták a figurákat

Töretlen lelkesedéssel folyik huszonhárom éve az autentikus népi kultúra átadása a László család és a Pipacsok Néptáncegyüttes által szervezett Székelyföldi Tánctáborban. A táborról és a néptánc szerepéről László Csaba főszervezővel beszélgettünk. 

Veres Réka 2017. július 13., csütörtök

Oktatás: mindenki mást akar

A székelyudvarhelyi iskolahálózat fejlesztési lehetőségéről rendelt átfogó tanulmányt a város önkormányzata. A kutatás eredményei jelentős eltéréseket mutatnak a diákok és szülők, valamint a munkaadók elvárásai között. 

Veres Réka 2017. június 10., szombat

A tehetség mellé rengeteg munka kell

A gitárzene kapott főszerepet Székelyudvarhelyen: a Harmonia Cordis Nemzetközi Gitárnapokon öt napon át ingyenes koncerteken szórakozhatott a közönség. A tizedik kiadásához érkezett rendezvényről Beke István Ferenc főszervezővel beszélgettünk.