HIRDETÉS
Veres Réka 2017. szeptember 10., vasárnap

Régi villájában a Bethlenfalvay család

Székelyudvarhely 18–19. századi történelmében meghatározó szerepe volt a bethlenfalvi Haberstumpf családnak. A Haáz Rezső Múzeumnak ma otthont adó épület egykor családi villája volt. Bethlenfalvay Gábor nemrég felkereste gyermekkora helyszínét. 

Veres Réka 2017. szeptember 09., szombat

Belga módszer: lélekből fakadó tanítás

Rendhagyó képzésen vehetett részt kéttucat pedagógus és iskolai pszichológus Ivóban, ahol a Belga Oktatási Akadémia három szakértője tartott önképző műhelyeket. Ezúttal nem a kredithajsza, hanem az önfejlesztés és a boldog tanítás kialakítása volt a cél. 

HIRDETÉS
Veres Réka 2017. augusztus 16., szerda

Szünet nélkül ropták a figurákat

Töretlen lelkesedéssel folyik huszonhárom éve az autentikus népi kultúra átadása a László család és a Pipacsok Néptáncegyüttes által szervezett Székelyföldi Tánctáborban. A táborról és a néptánc szerepéről László Csaba főszervezővel beszélgettünk. 

Veres Réka 2017. július 13., csütörtök

Oktatás: mindenki mást akar

A székelyudvarhelyi iskolahálózat fejlesztési lehetőségéről rendelt átfogó tanulmányt a város önkormányzata. A kutatás eredményei jelentős eltéréseket mutatnak a diákok és szülők, valamint a munkaadók elvárásai között. 

Veres Réka 2017. június 10., szombat

A tehetség mellé rengeteg munka kell

A gitárzene kapott főszerepet Székelyudvarhelyen: a Harmonia Cordis Nemzetközi Gitárnapokon öt napon át ingyenes koncerteken szórakozhatott a közönség. A tizedik kiadásához érkezett rendezvényről Beke István Ferenc főszervezővel beszélgettünk.