Pál Gábor 2018. június 24., vasárnap

Nemcsak a fiúké a foci

Ezüstérmes csapata van Székelyudvarhelynek a román női labdarúgó 1. Ligában. Rengeteg munka van az eredmény mögött, és nem érik be ennyivel a Vasas Feminánál, további sikerekre pályáznak.

Pál Gábor 2018. május 18., péntek

Futsal: új országos bajnokot avatnak

Kiélezett ütközettel ért véget a román teremlabdarúgó-bajnokság rájátszása. A címvédő Déva alulmaradt Temesváron, a Székely­udvarhely pedig hazai pályán osztozkodott a pontokon a Galac csapatával, így a két korábbi bajnok csak a bronzért játszhat tovább. 

Pál Gábor 2018. május 07., hétfő

Csíki hoki: sok munka van a siker mögött

Rendkívül jó szezont tudhat maga mögött a Csíkszeredai Sportklub jégkoroncsapata. Az Erste Ligában bronzérmes lett. A Román Kupában és a bajnokság döntőjében viszont aranyérmes. A siker titkáról Hodos Lászlót, a Sportklub elnökét kérdeztük. 

Pál Gábor 2018. március 24., szombat

Strandpapucs és a Forma–1

Számos újdonságot vezettek be a hétvégén kezdődő Forma–1-es világbajnokságban. Szokásos módon először az Ausztrál Nagydíjon állnak rajthoz a versenyzők, és november 25-én Abu-Dzabiban zárják a sorozatot. 

Pál Gábor 2018. március 16., péntek

Futsal: székelyföldi csapatok a dobogóért

Két székelyföldi csapat is ott lehet a végelszámolásnál a teremlabdarúgó 1. Ligában. A Futsal Klub Székelyudvarhely már korábban bebiztosította helyét a legjobb hat között, a Csíkszeredai Imperial Wet pedig küzd, hogy ott legyen a rájátszást érő helyen. 

Pál Gábor 2018. február 11., vasárnap

Megszűnt csapat. Újraéledő sportklub?

Nincs már olyan kézilabdaklub az országban, amely kizárólag egy személy anyagi támogatásával tartaná fenn magát. Az udvarhelyi klub folytatná tevékenységét, de a polgármesteri hivatalnak is van elképzelése a sportág jövőjét illetően. 

Pál Gábor 2017. december 15., péntek

„Megcombosodott” székely hokicsapatok

Csíkszeredában és Gyergyószentmiklóson is jelentős változáson esett át a hokicsapat.  Sportklub az Erste Ligában az élmezőnyben tanyázik és vezeti a román jégkorongbajnokságot, a Progym az utóbbi pontvadászatban a második helyet foglalja el. 

Pál Gábor 2017. december 01., péntek

Hamilton utolérte Vettelt

Csak az első része volt izgalmas az idei Forma–1-es világbajnokságnak. Lewis Hamilton két futammal a sorozat vége előtt bebiztosította végső győzelmét, és ezzel begyűjtötte negyedik vébé-trófeáját. Csapattársa a dobogó harmadik fokára állhatott fel. 

Pál Gábor 2017. október 18., szerda

Emelt fővel vonult vissza Klein László

Búcsúzott a közönségtől a 155-szörös román teremlabdarúgó-válogatott. A székelykeresztúri Klein László vasárnap játszotta le az utolsó hivatalos meccsét a Futsal Klub Székelyudvarhely együttesénél. Pályafutásáról, jövőjéről kérdeztük a kapust. 

Legnézettebb