Elkezdődött a visszaszámlálás: jövő héten indul a 12. Kolozsvári Magyar Napok

EN-összeállítás 2021. augusztus 11., 16:28 utolsó módosítás: 2021. augusztus 11., 16:46

Az augusztus 17-22. között megszervezendő 12. Kolozsvári Magyar Napokat megelőző utolsó sajtótájékoztatóra került sor augusztus 11-én a Bulgakov kávéházban. Az eseményen jelen volt Gergely Balázs, a KMN főszervezője, a Kincses Kolozsvár Egyesület elnöke, Szabó Lilla, a KMN programigazgatója és Oláh Emese, Kolozsvár alpolgármestere – tájékoztat a Kincses Kolozsvár Egyesület sajtóirodája.

Elkezdődött a visszaszámlálás: jövő héten indul a 12. Kolozsvári Magyar Napok
galéria
Oláh Emese, Kolozsvár alpolgármestere, Szabó Lilla, a KMN programigazgatója és Gergely Balázs, a KMN főszervezője, a Kincses Kolozsvár Egyesület elnöke tájékoztatta a sajtót a programkínálatról Fotó: Vakarcs Loránd/Kolozsvári Magyar Napok

„A tavalyi évben, a mindannyiunk életét gyökerestől felforgató koronavírus-járvány közepette, jóval szűkebb keretek között és jóval szigorúbb korlátozásokkal vehettünk részt a Kolozsvári Magyar Napokon. Noha idén már sokkal szabadabban ünnepelhetünk és szórakozhatunk rendezvénysorozatunk több tucat helyszínén és több száz programpontján, a felkészülés időszaka mégis sokkal több bizonytalanságot tartogatott számunkra, mint a tavalyi évben. A folyamatosan változó szabályozások miatt kénytelenek voltunk többször is újra tervezni rendezvénysorozatunkat, mára azonban minden a helyére került, s a körülményekhez képest rendben vannak a dolgaink” – kezdte bevezetőjét Gergely Balázs. „A Magyar Napok 2019-es csúcsidőszaka jelentette a maximumot, a tavalyi járvány sújtotta nyáron megrendezett 2020-as kiadás pedig a minimumot. Idei rendezvényünk mindezek fényében várhatóan e kettő között helyezhető el, és az újrakezdés jegyében szerveződik, s ezt jelzi a Kerekedik! jelmondatunk is.

Úgy érzem, a több száz program magáért beszél: partnerszervezeteinkkel közösen minden tőlünk telhetőt megteszünk, hogy a Magyar Napok egy újabb, tíz éves ciklusát kezdhessük meg”

– mondta a Magyar Napok főszervezője. Gergely Balázs hozzátette: idén újra jelentkezik a nagy népszerűségnek örvendő Farkas utcai vásár és a Borutca is, előbbi, mivel a hatályos törvények értelmében vásárnak számít, korlátozások nélkül lesz látogatható, utóbbi felkereséséhez pedig az érvényes járványügyi szabályozásokat kell betartani. (Mint ismeretes, a Főtéren, a Borutcában, a Bánffy-udvaron, a Kolozsvári Református Kollégium udvarán és a Romkertben megszervezésre kerülő programpontokon való részvételhez, valamint ezen programhelyszínekre való belépéshez minden 16 évnél idősebb résztvevőnek rendelkeznie kell az alábbiak valamelyikével: 10 napnál régebbi oltási igazolással, 72 óránál nem régebbi negatív PCR-teszttel, 24 óránál nem régebbi negatív antigén teszttel és a koronavírus-megbetegedésből kigyógyultak esetében minimum 15 nappal korábban kiállított, de 180 napnál nem régebbi igazolással. A szervezők minden résztvevőtől türelmet és megértést kérve arra hívják fel a figyelmet, hogy a különböző szabályozásokat és óvintézkedéseket egymás biztonságának és egészségének megóvása érdekében, a törvényi előírásoknak megfelelően alkották meg.)

Teltházas operett a nyitógálán

 A 12. Kolozsvári Magyar Napok nyitógálájára idén is a Kolozsvári Magyar Opera nagytermében kerül sor augusztus 17-én 19 órától. Az ünnepi eseményen a Monarchia Operett előadásában, Kerényi Miklós Gábor rendezésében, Huszka Jenő és Szilágyi László Sissi, a magyar királyné (Erzsébet) című kétfelvonásos operettje lesz látható. Mivel a hatályban lévő egészségügyi szabályozások csak akkor teszik lehetővé az opera nézőterének teljes (teltházas) kihasználását, ha a résztvevők mindegyike érvényes oltási igazolással rendelkezik, ezért az augusztus 17-i előadáson kizárólag érvényes belépőjeggyel rendelkező, beoltott személyek vehetnek majd részt. A szervezők felhívták a figyelmet: a beléptetés az oltási igazolások és személyi igazolványok ellenőrzése miatt a szokásosnál hosszabb lesz, ezért mindenkit arra kérnek, hogy a nyitógála kezdése előtt legalább fél órával jelenjenek meg a helyszínen. A sajtótájékoztatón elhangzott: a korábbi évekhez képest is szokatlanul nagy volt az érdeklődés a nyitógála előadása iránt, így nem csoda, hogy az előadásra minden jegy rekordidőnek számító egy nap alatt elkelt. Az így befolyt összeget a szervezők a Szent Mihály-templom Pákey Lajos tervezte neogótikus kerítésének restaurálására ajánlják fel, mely egyben az idei Magyar Napok jótékonysági gyűjtésének tárgya is. „Felelősek vagyunk épített örökségünkért, ezért a Szent Mihály-plébániával együttműködésben szeretnénk – Pákey Lajos halálának száz éves évfordulóján – hozzájárulni a templomkerítés felújításához. A Kolozsvár Főterén álló templom kerítése így nem elválaszt majd tereket és embereket, hanem mindannyiunkat összeköt egy nemes ügy szolgálatában” – mondta Gergely Balázs.

Új és közös helyszínen a KMN-Donaton Terepfutóverseny és az örömfőzés

A tavaly nem volt lehetőség a korábbiakban nagy népszerűségnek örvendő KMN-Donaton Terepfutóverseny megszervezésére, idén azonban ismét várják a sportolni vágyók jelentkezését. Augusztus 22-én 10 órától új és szimbolikus helyszínen, a törökvágási Kolozsvári Falumúzeum (Romulus Vuia Nemzeti Etnográfiai Park) és a Hója-erdő területén mérhetik össze tudásukat a résztvevők tíz különböző kategóriában és három különböző távon. (A legenda szerint a hős Donát szőlősgazda ugyanezen a helyszínen vette észre a kincses városra támadni készülő török sereget, s innen futott be Kolozsvár központjába, hogy értesítse a lakosságot, s megmentse ezzel az ottlakókat.) A KMN-Donaton Terepfutóversenyen való részvétel előzetes nevezéshez kötött: jelentkezni augusztus 17-én 12 óráig lehet a www.donaton.ro honlapon.

Ugyancsak

a Kolozsvári Falumúzeum területén várják – a terepfutóversennyel egyidőben, augusztus 22-én 9 órától – a sütni-főzni szeretőket, a baráti társaságokat, valamint a profi és amatőr szakácsokat az örömfőzésre.

Az eseményre jelentkezni augusztus 16-ig lehet a 0743.296.613-as telefonszámon vagy a gasztro@magyarnapok.ro címen.

Kolozsvár önkormányzata idén is támogatja a Magyar Napokat

„Az idei évben a változó szabályozások és korlátozások miatt valóban sokkal nehezebb körülmények között lehet megtartani a Kolozsvári Magyar Napokat, ennek fényében pedig különösen nagy köszönet illeti a szervezőket, akik mégis vállalták e feladatot. Kolozsvár városvezetése évről-évre igyekszik nagyobb támogatást nyújtani a rendezvénynek, s ezzel is jelezni kívánjuk, hogy fontos számunkra Kolozsvár kulturális életének mihamarabbi újraindítása” – mondta Oláh Emese. Az alpolgármester hozzátette: a város idén 680 ezer lejjel támogatja a rendezvényt, mely 150 ezer lejjel több a tavaly megítélt támogatásnál.

280 program, 130 partnerszervezet, 60 programhelyszín

Szabó Lilla programigazgató elmondta: a rendezvénysorozat teljes programkínálata elérhető a www.magyarnapok.ro oldalon, hétfőtől pedig a Magyar Napok telefonos alkalmazása is letölthető lesz. „Idén immár 60 programhelyszínen, 130 partnerszervezet közreműködésével 280 program közül válogathatnak az érdeklődők. A programkínálatban 15 kiállítás, több tematikus séta és 30 koncert is helyet kapott, utóbbiak egy része pedig a Petőfi Kulturális Ügynökség támogatásával valósulhat meg, így a Bánffy-udvarban működő pódium idén a Petőfi-színpad nevet kapta” – mondta Szabó Lilla. A programigazgató hozzátette:

az irodalmi és kulturális programok továbbra is a Bulgakov kávéházban, a Vallásszabadság Házában, illetve az idén új helyszínként jelentkező Kolozsvári Református Kollégium udvarán kaptak helyet,

a Romkertbe és az Apáczai Csere János Elméleti Líceumban gyermekprogramok várják az érdeklődőket, a Heltai Folkcenter pedig szintén saját programkínálattal jelentkezik. „Minden érdeklődő figyelmébe ajánljuk a Maros Művészegyüttes Mátyás király álruhái című mesejátékát, melyre augusztus 21-én 11 órától kerül sor a Kolozsvári Magyar Opera nagytermében, valamint az augusztus 20-i főtéri operagálát követő filmvetítést, mely során Fábri Zoltán 1969-ben készült, Oscar-díjra jelölt filmjét, A Pál utcai fiúkat tekinthetik meg az érdeklődők. Nemzeti ünnepünk alkalmával, augusztus 20-i rendezvényünkre 18 órától a Kolozsvári Református Kollégium udvarán kerül sor, azt követően pedig A kolozsvári sétatér címmel lesz megtekinthető Szilágyi Enikő Szőcs Géza-emlékestje. A tavalyi évben elhunyt kolozsvári költőnek, közéleti személyiségnek a rendezvénysorozat alkalmával több ízben is emléket állítunk, korábbi lakóhelyén pedig emléktáblát is avatunk” – mondta Szabó Lilla.

KMN-tévé és további hasznos információk

A tavaly első alkalommal jelentkező KMN-tévé – az MTVA, a Video Pontes Stúdió, a Székelyföldi Stúdió és az Erdély TV közreműködésével – idén is üzemelni fog augusztus 18-21. között. A közvetítésfolyamban élő bejelentkezések és stúdióbeszélgetések is helyet kapnak, így azok is részesei lehetnek a Kolozsvári Magyar Napoknak, akik személyesen nem lehetnek jelen a rendezvényen.

A Magyar Napok teljes idejére vonatkozó részletes járványügyi szabályozások a www.magyarnapok.ro oldalon érhetők el, ugyanakkor fontos tudni, hogy az érvényes oltási igazolással és személyi igazolvánnyal rendelkező személyek karszalagot kapnak majd, mely viselésével szabadon beléphetnek a Magyar Napok programhelyszíneire. A programsorozat teljes idejére érvényes karszalagokat a főtéri helyszínre való belépéskor, valamint az KMN-infópontoknál igényelhetik a résztvevők. A szervezők javasolják, hogy a résztvevők a torlódás elkerülése érdekében már a rendezvény megkezdése előtt egy nappal igényeljék az oltottságot igazoló karszalagot, ugyanakkor figyelmeztetnek, hogy azok a Magyar Napok programhelyszínein való szabad mozgást garantálják, az illetékes hatóságok pedig ettől függetlenül az oltási igazolást bárki esetében ellenőrizhetik.

 

0 HOZZÁSZÓLÁS
Hallgassa online rádióinkat
Legnézettebb
Fontos számunkra az adatai védelme!

Annak érdekében, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és hirdetéseket, közösségi médiaszolgáltatásokat nyújtsunk, valamint elemezzük a látogatottságokat, partnereinkkel együtt sütiket (cookie-kat) használunk oldalunkon. Kattintson az Elfogadom a sütiket! gombra az említett technológia webes használatának elfogadásához. Bármikor megváltoztathatja hozzájárulási beállításait.Szükség van a hozzájárulásához!

Az alábbi listából kiválaszthatja, hogy mely süticsoportok elhelyezéséhez járul hozzá böngészőjében. Mindegyik kategóriához tartozik egy leírás, amelyben részletezzük, hogy mi és partnereink mire használják az Ön adatait. Nagyra értékeljük, ha elfogadja a sütiket, és garantáljuk, hogy adatai biztonságban lesznek.

Tájékoztatás a sütik használatáról

A Príma Press Kft. által üzemeltetett erdelyinaplo.ro domainen keresztül elérhető weboldalakon sütiket (angolul: cookie-kat) használ.

A sütik feladata

Információkat gyűjtenek a látogatókról és eszközeikről; megjegyzik a látogatók egyéni beállításait, amelyek felhasználásra kerül(het)nek például online tranzakciók igénybevételekor, ezáltal nem kell újra begépelni az adatokat; megkönnyítik a weboldal használatát; célzott hirdetések jelennek meg a weboldalon; minőségi felhasználói élményt biztosítanak.

Mi a süti?

A sütik olyan kisméretű adatcsomagok, szöveges fájlok, amelyek a weboldalon történt látogatás alkalmával kerülnek elhelyezésre a böngészőjében. A sütik lehetővé teszik, hogy a felhasználót a következő látogatásakor felismerje, ezáltal a sütit kezelő szolgáltatónak lehetősége van összekapcsolni a felhasználó aktuális látogatását a korábbiakkal, de kizárólag a saját tartalma tekintetében.

A sütiket megkülönböztethetjük funkciójuk, tárolási időtartamuk alapján, de vannak olyan sütik, amelyeket a weboldal üzemeltetője helyez el közvetlenül, míg másokat harmadik felek helyeznek el.

Az erdelyinaplo.ro által alkalmazott sütik leírása

A weboldalon alkalmazott sütik funkciójuk alapján lehetnek: alapműködést biztosító sütik; preferenciális sütik; statisztikai célú sütik; hirdetési célú sütik és közösségimédia-sütik.

A tárolási időtartamuk alapján megkülönböztetünk munkamenet sütiket, amelyek törlődnek, amint a látogató bezárja a böngészőt, és állandó sütiket, amelyeket a látogató gépe ill. a böngészője mindaddig ment, amíg azok mentési időtartama le nem jár vagy a látogató nem törli.

Alapműködést biztosító sütik

Ezek a sütik biztosítják a weboldal megfelelő működését, megkönnyítik annak használatát. Enélkül a weboldal használata nehézkesen, vagy egyáltalán nem biztosítható. Az alapműködést biztosító sütik a látogatók azonosítása nélkül gyűjtenek információkat a weboldal használatáról.

A sütik között vannak olyanok, amelyek törlődnek, amint a látogató bezárja a böngészőt (munkamenet sütik), míg másokat a látogató gépe ill. a böngészője mindaddig ment, amíg azok mentési időtartama le nem jár vagy a látogató azokat nem törli (állandó sütik).

Az alapműködést biztosító sütik között találhatók a cikkbe elhelyezett, harmadik fél által nyújtott tartalmak, mint például beágyazott YouTube-videók vagy Facebook-posztok stb. sütijei.

Alapműködést biztosító sütik listája:

Süti neve Szolgáltató / Funkció Süti lejárata  
PHPSESSID erdelyinaplo.ro
Feladata a munkamenetek állapotának lekérése, a munkamenetek között.
munkamenet saját
cookieControll erdelyinaplo.ro
Feladata a süti beállítások megjegyzése
365 nap saját
cookieControlPrefs erdelyinaplo.ro
Feladata a süti beállítások megjegyzése
365 nap saját

 

Preferenciális sütik:

A preferenciális sütik használatával olyan információkat tudunk megjegyezni, mint például a cikk alatti Jó hír/Rossz hír-funkció (szekelyhon.ro; kronikaonline.ro) használata. Ha nem fogadja el ezeket a sütiket, akkor ezeket a funkciókat nem tudja használni.

Preferenciális sütik listája:

Süti neve Szolgáltató / Funkció Süti lejárata  
newsvote_ erdelyinaplo.ro
Cikkre való szavazás rögzítése
30 nap saját

 

Statisztikai célú sütik

A statisztikai célú sütik a felhasználói élmény javítása érdekében, a weboldal fejlesztéséhez, javításához kapcsolódnak. Lehetővé teszik, hogy a weboldal üzemeltetője azzal kapcsolatosan gyűjtsön adatokat, hogy a felhasználók miként használják az adott oldalt.

A statisztikai célú sütik által gyűjtött információk arra vonatkoznak, hogy pl. a látogató az oldal mely részére kattintott, hány oldalt keresett nyitott meg, milyen hosszú volt az egyes munkamenetek megtekintési ideje stb.

A felhasználónak lehetősége van a normál, illetve anonimizált beállítás közül választani.

Például, a Google Analytics IP-anonimizálási funkciója az IPv4-felhasználók IP-címének utolsó oktettjét, illetve az IPv6-címek utolsó 80 bitjét nem sokkal a cím Analytics adatgyűjtő hálózatba kerülése után nullára állítja a memóriában. Ilyen esetben a rendszer soha nem írja lemezre a teljes IP-címet.

Statisztikai célú sütik listája:

Süti neve Szolgáltató Süti lejárata  
_ga google.com 2 év Harmadik fél
_gat google.com 1 nap Harmadik fél
_gid google.com 1 nap Harmadik fél

 

Hirdetési célú sütik

A hirdetési sütik célja, hogy a weboldalon a látogatók számára releváns hirdetések jelenjenek meg. Ezek a sütik sem alkalmasak a látogató személyének beazonosítására, sütiket hirdetési partnereink állíthatják be. Ezek a cégek felhasználhatják a gyűjtött adatok alapján az Ön érdeklődési profiljának létrehozására és más webhelyek releváns hirdetéseinek megjelenítésére. Ha a beállításoknál anonimizálja ezeket a sütiket, akkor kevésbé releváns hirdetések fognak megjelenni.

Hirdetési célú sütik listája:

Süti neve Szolgáltató Süti lejárata  
__gads google.com 2 év harmadik fél
_fbp facebook.com 3 hónap harmadik fél
ads/ga-audiences google.com munkamenet harmadik fél
DSID google.com 1 nap harmadik fél
fr facebook.com 100 nap harmadik fél
IDE google.com 1 év harmadik fél
pcs/activeview google.com munkamenet harmadik fél
test_cookie google.com 1 nap harmadik fél
tr facebook.com munkamenet  harmadik fél

 

Közösségimédia-sütik

A közösségimédia-sütik célja, a weboldalon használt közösségimédia-szolgáltatások biztosítása a látogató számára. Például, amikor a látogató a weboldalról tartalmat oszt meg a Facebookon, Twitteren, vagy a Bejelentkezem Facebook-fiókkal funkciót használja. A közösségimédia-szolgáltatók a sütiken keresztül adatokat gyűjthetnek arról, hogy a látogató hogyan használja a közösségi média által biztosított szolgáltatásokat, milyen tartalmakat oszt meg, mit lájkol stb.

Közösségimédia-sütik listája:

Süti neve Szolgáltató Süti lejárata  
act facebook.com munkamenet harmadik fél
c_user facebook.com 1 nap harmadik fél
datr facebook.com 1 nap harmadik fél
fr facebook.com 1 nap harmadik fél
locale facebook.com 1 nap harmadik fél
presence facebook.com munkamenet harmadik fél
sb facebook.com 1 nap harmadik fél
spin facebook.com 1 nap harmadik fél
wd facebook.com 1 nap harmadik fél
x-src facebook.com 1 nap harmadik fél
xs facebook.com 1 nap harmadik fél
 urlgen   instagram.com  munkamenet  harmadik fél
 csrftoken   instagram.com  1 év  harmadik fél
 ds_user_id  instagram.com  1 hónap  harmadik fél
 ig_cb  instagram.com   1 nap  harmadik fél
 ig_did   instagram.com  10 év  harmadik fél
 mid  instagram.com  10 év  harmadik fél
 rur  instagram.com  munkamenet  harmadik fél
 sessionid   instagram.com  1 év  harmadik fél
 shbid  instagram.com  7 nap  harmadik fél
 shbts  instagram.com  7 nap  harmadik fél
VISITOR_INFO1_LIVE youtube.com  1 nap harmadik fél
SSID youtube.com  1 nap harmadik fél
SID youtube.com  1 nap harmadik fél
SIDCC youtube.com  1 nap harmadik fél
SAPISID youtube.com  1 nap harmadik fél
PREF youtube.com  1 nap harmadik fél
LOGIN_INFO youtube.com  1 nap harmadik fél
HSID youtube.com  1 nap harmadik fél
GPS youtube.com  1 nap harmadik fél
YSC youtube.com   munkamenet harmadik fél
CONSENT youtube.com  1 nap harmadik fél
APISID youtube.com  1 nap harmadik fél
__Secure-xxx youtube.com  1 nap harmadik fél

 

A Príma Press Kft-vel szerződött partnerek által alkalmazott sütik leírása

A weboldalon más szolgáltatások üzemeltetői is helyezhetnek el sütiket. A partnerek által alkalmazott sütikről a felhasználók a szolgáltatók saját honlapján tájékozódhatnak:

Google Analytics: https://developers.google.com/analytics/devguides/collection/gtagjs/cookie-usage

Google Adwords: https://www.google.com/intl/en/policies/privacy

Google Adsense: https://policies.google.com/privacy?hl=hu

Facebook: https://www.facebook.com/policy/cookies/

Twitter: https://help.twitter.com/en/rules-and-policies/twitter-cookies

 

A Príma Press Kft-vel szerződéses kapcsolatban nem álló, harmadik felek által elhelyezett sütik

A fent leírtakkal ellentétben a Príma Press Kft. szerződéses kapcsolatban nem álló más szolgáltatások üzemeltetői is helyezhetnek el sütiket a weboldalon, a cégünktől függetlenül, saját működésük érdekében. Az ilyen, harmadik felek által használt sütik elhelyezése ill. az azt elhelyezők által esetlegesen folytatott adatkezelések tekintetében a Príma Press Kft. semmilyen felelősségen nem vállal, e téren felelősségüket kizárja.

Hogyan módosíthatók a sütibeállítások?

A korábban eszközölt sütibeállításokat desktopon a láblécében található Sütibeállítások menüre kattintva bármikor megváltoztathatja. Mobilon pedig a menü gombra, majd a Sütibeállítások menüre bökve éri el.

Alapműködést biztosító sütik:

Ezek a sütik biztosítják a weboldal megfelelő működését, megkönnyítik annak használatát. Enélkül a weboldal használata nehézkesen, vagy egyáltalán nem biztosítható. Az alapműködést biztosító sütik a látogatók azonosítása nélkül gyűjtenek információkat a weboldal használatáról.

A sütik között vannak olyanok, amelyek törlődnek, amint a látogató bezárja a böngészőt (munkamenet sütik), míg másokat a látogató gépe ill. a böngészője mindaddig ment, amíg azok mentési időtartama le nem jár vagy a látogató azokat nem törli (állandó sütik).

Az alapműködést biztosító sütik között találhatók a cikkbe elhelyezett, harmadik fél által nyújtott tartalmak, mint például beágyazott YouTube-videók vagy Facebook-posztok stb. sütijei.

Alapműködést biztosító sütik listája: PHPSESSID, cookieControll, cookieControlPrefs.


NEM FOGADOM EL
MINDIG AKTÍV
Preferenciális sütik

A preferenciális sütik használatával olyan információkat tudunk megjegyezni, mint például a cikk alatti Jó hír / Rossz hír funkció használata. Ha nem fogadja el ezeket a sütiket, akkor ezeket a funkciókat nem tudja használni.

A látogatónak lehetősége van a következő beállítások közül választani:

ELFOGADOM – ez esetben minden funkciót tud használni

NEM FOGADOM EL – ebben az esetben bizonyos funkciók nem lesznek aktívak

Preferenciális sütik listája: newsvote_


NEM FOGADOM EL
ELFOGADOM
Statisztikai célú sütik:

A statisztikai célú sütik a felhasználói élmény javítása érdekében, a weboldal fejlesztéséhez, javításához kapcsolódnak. Lehetővé teszik, hogy a weboldal üzemeltetője azzal kapcsolatosan gyűjtsön adatokat, hogy a felhasználók miként használják az adott oldalt.

A látogatónak lehetősége van a következő beállítások közül választani:

NORMÁL – minden funkció aktiválásra kerül

ANONIM – a társadalmi-demográfiai funkciókat inaktiválódnak, és az IP-cím anonimizálásra kerül

Statisztikai célú sütik listája: _ga, _gat, _gid.

 

ANONIM
NORMÁL
Hirdetési célú sütik:

A hirdetési sütik célja, hogy a weboldalon a látogatók számára releváns hirdetések jelenjenek meg. Ezek a sütik sem alkalmasak a látogató személyének beazonosítására, sütiket hirdetési partnereink állíthatják be. Ezek a cégek felhasználhatják a gyűjtött adatok alapján az Ön érdeklődési profiljának létrehozására és más webhelyek releváns hirdetéseinek megjelenítésére. Ha anonimizálja ezeket a sütiket, akkor kevésbé releváns hirdetései lesznek.

A látogatónak lehetősége van a következő beállítások közül választani:

NORMÁL – az Ön profilja szerint, személyre szabott hirdetések jelennek meg

ANONIM – a hirdetés az Ön profiljától függetlenül jelenik meg

Hirdetési célú sütik listája: __gads, _fbp, ads/ga-audiences, DSID, fr, IDE, pcs/activeview, test_cookie, tr.

 

ANONIM
NORMÁL
Közösségimédia-sütik

A közösségimédia-sütik célja, a weboldalon használt közösségimédia-szolgáltatások biztosítása a látogató számára. Például, amikor a látogató a weboldalról tartalmat oszt meg a Facebookon, Twitteren, vagy a Bejelentkezem Facebook-fiókkal funkciót használja. A közösségimédia-szolgáltatók a sütiken keresztül adatokat gyűjthetnek arról, hogy a látogató hogyan használja a közösségi média által biztosított szolgáltatásokat, milyen tartalmakat oszt meg, mit lájkol stb.

A látogatónak lehetősége van a következő beállítások közül választani:

ELFOGADOM – ez esetben minden funkciót tud használni

NEM FOGADOM EL – ebben az esetben a közösségi média funkciói nem lesznek aktívak

Közösségimédia-sütik listája: act, c_user, datr, fr, locale, presence, sb, spin, wd, x-src, xs, urlgen, csrftoken, ds_user_id, ig_cb, ig_did, mid, rur, sessionid, shbid, shbts, VISITOR_INFO1_LIVE, SSID, SID, SIDCC, SAPISID, PREF, LOGIN_INFO, HSID, GPS, YSC, CONSENT, APISID, __Secure-xxx.

 

NEM FOGADOM EL
ELFOGADOM

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.

 
Székely Sport