Újabb szuperkupa Kolozsváron

Somogyi Botond 2018. július 19., 22:23

A Román Szuperkupa elhódításával kezdte az idényt a kolozsvári CFR. A szombat esti mérkőzésen a fellegvári alakulat egy erős, harcias és fizikailag nagyon jól felkészített csapat benyomását keltette, amely tudja, hogy mit akar.

Újabb kupa került a Fellegvárra. A kolozsvári együttes különben az elmúlt évtized legjobb csapata. Fotó: A Kolozsvári CFR Facebook-oldala

A Román Szuperkupa elhódításával kezdte az idényt a kolozsvári CFR. A szombat esti mérkőzésen a fellegvári alakulat egy erős, harcias és fizikailag nagyon jól felkészített csapat benyomását keltette, amely tudja, hogy mit akar. Ezt nemcsak a mérkőzést figyelemmel kísérők láthatták, de a meccset közvetítő szakemberek is azonnal észrevették. A kolozsvári csapat élén először mutatkozott be hivatalos mérkőzésen Edi Iordănescu vezetőedző. Aki nemcsak élete első trófeáját emelhette a kilencven perc után a magasba, hanem gavallérságáról is bizonyságot tett. „Dan Petrescut tisztelem és értékelem. Hasonlóan a múltját is, amely nagyban kötődik édesapámhoz, aki őt sokat segítette a Steuánál, gyermekkorom kedvenc klubjánál. Édesapám ötleteit és elveit is magáévá tette akkor, most sikeres edző. Nem szeretném viszont azt, hogy a CFR-nél köztünk párhuzamot vonjanak. Arra törekszem, hogy a csapat támadóbb futballt játsszon, többet legyen a labda a földön. Főleg, hogy a védelmet nagyon jól összerakta, a csapat kevés gólt kap. Ez persze nem azt jelenti, hogy ő rossz munkát végzett, hiszen megnyerte a bajnokságot, ez magáért beszél. Én egy bajnokcsapathoz jöttem, és úgy nyertem szuperkupát, hogy a csapat alapjait az elődöm tette le” – nyilatkozta a mérkőzés lefújását követően Anghel Iordănescu fia.

A kolozsvári együttes különben az elmúlt évtized legjobb csapata, hiszen 2008-tól kezdődően eddig négy bajnokságot, a szombatival együtt négy szuperkupát és három román kupát nyert. Az újabb trófea nemcsak a csapatnak jelentett sokat, amely így önbizalommal várja az újabb idényt és a Bajnokok Ligájának selejtezőit, hanem az együtteshez tavaly visszatért Juan Emmanuel Culiónak is. A 34 éves argentin középpályás az egyetlen külföldi játékos, aki Romániában három szuperkupával büszkélkedhet: „nagyon örvendek, hogy nyertünk. Az első félidőben jobb volt a Craiova, ám a második játékrészben már mi voltunk az erősebbek. Nagyon boldog vagyok, hogy három szuperkupát nyertem. Kolozsvár számomra a család, történelmet írtam a klubbal”.

Harmadik szuperkupáját gyűjtötte be a mérkőzés legjobbjának választott Ciprian Deac is. A 32 éves játékos szerint a csapat ahhoz képest, hogy edzőtáborból érkezett Craiovára, nagyon jól játszott. Deac újságírói kérdésre udvariasan válaszolva azt nyilatkozta, hogy a hét végén kezdődő új szezonban a Craiova a bajnoki címért is versenyben van. A kolozsvári csapat játékát látva remélhetőleg nem sok sikerrel.