Makkay József 2018. április 06., 11:40

Választ a nemzet

A nemzet jövőjéért aggódok közül sokan leírták már az elmúlt hetekben, hogy sorsdöntő az április nyolcadikán sorra kerülő országgyűlési választás. Természetesen nem azért, amit az egy emberként összefogó balliberális oldal állít, hogyha Orbán Viktor rendszerét sikerül megbuktatni, akkor nyolc év után visszaköszönt Magyarországra a demokrácia. Aki még emlékszik Gyurcsány Ferenc szemkilövetős miniszterelnök rendszerére – aki nem csak Magyarország népét, hanem a határon túli magyarságot is megkopasztotta –, jól tudja, mi várható határon innen és túl egy olyan kormány részéről, amelyet a mai ellenzéki pártok alakítanának. Élükön a Demokratikus Koalícióval, amely megállás nélkül uszít a határon túl rekedt magyarság ellen, közellenségnek és a magyarországi választásokon való részvételre méltatlan közösségeknek tekintve őket.

A nyolc éve kormányzó Fidesz–KDNP bukása esetén nem csak a gazdasági szabadeséssel kellene ismét megbarátkozni –a kormányozni képtelen ellenzéki pártocskák egymás torkának esnének, és csak előrehozott választások után lehetne kormányt alakítani –, hanem teljesen átrendeződne Magyarország eddigi kiállása a migránsválság ügyében is. Az új balliberális magyar kormány egyből kihátrálna a V4-ek migrációt elutasító, egységes álláspontja mögül, ami nagy adu volna Brüsszel kezében a szervezett migrációt segítő tervek megvalósításához. Nekünk, erdélyi magyaroknak külön trauma lenne az eddig elkezdett és finanszírozott számos kulturális, oktatási és gazdasági program elakadása, vagy gyökeres átrendeződése.

Miközben egyre több embernek van elege az egyre eldurvulóbb választási kampányból, látni kell, hogy Európában ennyire nyíltan és kendőzetlenül szinte csak Magyarországon beszélnek a kontinenst elárasztó migrációról. Erdélyben vagy Magyarországon ez azért tűnik túlhajszoltnak, mert az emberek nem tudják, milyen az, amikor a hely szellemét elfogadni képtelen migráns nem csak a nyugalmukat, hanem az életüket is veszélyezteti. Nem tudhatják, hiszen nem párizsi, kölni vagy bécsi környezetben élnek, ahol nappal már nem csak a no-go zónákban veszélyes őshonos európai embernek járkálni, hanem sötétedés után a város többi részein is. Aki gyakrabban jár-kel a migránsoktól egyre jobban megviselt Nyugat- vagy Észak-Európában, az tisztában van vele, hogy a magyar választási kampányban lefestett állapotokhoz képest sokkal súlyosabb a helyzet. Ez a magyar választási kampány után sem fog megoldódni, idehaza, a Kárpát-medencében viszont esély van rá, hogy ezeket az áldatlan állapotokat testközelből ne ismerjük meg. Csak megfelelően kell szavazni.