Somogyi Botond 2018. március 24., 19:39

Kik késelnek Bécsben?

Legutóbb a Fidesz a bécsi utcákon késelt. Merthogy köztudott, mindenért Orbán Viktor és a Fidesz a hibás. És a felelős. Ezúttal végül is nem a kormányfő, hanem kivételesen a miniszterelnök-helyettes a tettes. Ugyanis volt olyan arcátlan, hogy néhány nappal ezelőtt készített egy rövidfilmet a sógorok fővárosának egyik negyedében, amelyben kötelezte a meghökkent bécsi polgárokat arra, hogy hazudjanak. A jó szomszédság jegyében a békés osztrák lakosok pedig kénytelenek voltak felolvasni az eléjük tett szöveget, és a kamerába hazudni azt, hogy Bécsben már nem érdemes élni. Vagy ha mégis, akkor azt félelemben kell tenni. Hogy sötétedés után nem érdemes kint sétálni, mert az ember nem érezheti magát biztonságban.

Aztán Lázár János a kampány még nagyobb hatékonysága miatt ki is tette az egyik közösségi oldalra: hadd csámcsogjanak rajta az emberek. Még szerencse, hogy vannak érzékeny és demokratikus éber fülek, valamint szemek. És persze hivatásos megfigyelők. Ugyanis amióta Merkel atyánk (bocsánat, Merkel anyánk) találkozott a mindenható Zuckerberggel néhány évvel ezelőtt, azóta valahogy a migráns(s)okkal kapcsolatos videók eltűntek a közösségi portálról. Nehogy bárki is megsértse őket intimitásukban, ahogy másságukat és kulturális sokszínűségüket a bennszülötteken vezetik le csupa jóindulattól vezérelve. Szóval a kisfilmet letiltották, sőt hasonló okok miatt egy interjút a magyar közszolgálati tévéadó Facebook-oldaláról is eltávolítottak.

Szóval nem volt mit tennie a Fidesznek, el kezdett késelni Bécs utcáin. Hogy bizonyítsa igazát. Vagy még pontosabban fogalmazva: késeltetni. Merthogy a kisfilm megjelenése után igencsak elszaporodtak a merényletek. Afgán és más hasonló színesbőrű Fidesz-bérencek késelni kezdtek Bécs utcáin: osztrák fogorvost és családját, bécsi katonát és egy algériai férfit is. Lám, hova vezet a Fidesz erőszakossága: az elüldözött színesbőrű agysebészek a magyar kormánypárt kedvéért képesek voltak még egymásnak is esni.

És hogy teljes legyen a paletta: a bécsi bérencek mellett kiálltak a többi országban –természetesen a magyar adófizetők pénzén –élősködők is. Nem tettek mást, csak amit az osztrák fővárosban. Németországban egy 18 éves lányt gyilkoltak meg, Belgiumban egy 27 éves anyát. Párizsban a metróban kezdtek késelni utasokat és civilben levő rendfenntartókat. És hogy biztos legyen a Fidesz győzelme, a firenzei óváros feldúlása után a szenegáli Fidelitas Madrid egyik negyedét is igyekezett tönkretenni.

Közben pedig Közel-Keletről, Ázsiából és főleg fekete Afrikából további százezrek indultak el, hogy az európaiaknak segítsenek megélni a hőn áhított multikulturalizmust. Egyesek szerint biztos ezt is Orbán pénzén.