Turkáljunk jótékonyan!

Kádár Hanga 2018. március 05., 12:56

A Yuppi Tábor Egyesülete 2011 óta szervez élményterápiás táborokat krónikus betegséggel élő gyerekeknek, fiataloknak és családjaiknak a Maros megyei Mezősályin.

Fotó: Yuppi Tábor Egyesület

Évente négy tábor, 420 krónikus beteg gyermek, 235 önkéntes, háromféle betegség, két ló, 1488 adag elfogyasztott étel, 3450 célba talált nyílvessző, 21 alkalommal eltáncolt tábortánc. A Yuppi Tábor Egyesülete 2011 óta szervez élményterápiás táborokat krónikus betegséggel élő gyerekeknek, fiataloknak és családjaiknak a Maros megyei Mezősályin. A táborban az ország minden pontjáról érkeznek 1-es típusú diabéteszes, sok­ízületi gyulladásos és onkológiai beteg kamaszok, kisgyerekek, hogy élményterápiás foglalkozásokkal, mászással, lovaglással, fotózással növeljék önbizalmukat, erősítsék magukban a küzdeni vágyást.

A hétnapos ingyenes táborban magyar és román anyanyelvű gyerekeket és családtagjaikat is fogadják, az ellátáshoz szükséges anyagiakat azonban nem könnyű előteremteni, mi viszont nagyon egyszerűen segíthetünk. A lelkes önkéntesek által összegyűjtött ruhákat turkáló formájában árusítják a kolozsvári Blériot kocsmában március 17-én délután három és hét óra között: mi csak válogatunk, felfrissítjük a gardróbot vagy esetleg a rászorulóknak adjuk, miközben beteg gyerekeknek segítünk. Az árat a vásárló szíve szerint dönti el, de azért vegyük figyelembe, hogy egyetlen gyermek tábori ellátása mintegy kétezer lejbe kerül. Egy-két kávé árával végtelen örömöt vásárolhatunk a kis betegeknek!