Sasvári-Merza Krisztina heti ajánlója

2017. október 17., 22:15

Sasvári-Merza Krisztina a Duna Médiaszolgáltató Zrt. szerkesztője; több mint egy évtizede dolgozik a közmédiában. Szerkesztő-riporterként kezdetben az Aranyfüst hagyomány- és értékőrző műsort, később a Napi mozaik információs magazint készítette. 

Hétfőn és minden hétköznap a Muzsikáló délutánt hallgatom az autóban hazafelé. A klasszikus zeneműveket szellemes magyarázatokkal látják el a műsorvezetők, emellett az érdekesnek ígérkező, aktuális kulturális eseményekre is felhívják a figyelmet (Bartók Rádió, 16.06). Este a férjemmel együtt gyakran nézzük a Sport7főt. Ebben a magazinműsorban a legérdekesebbek a vendégek. Egy-egy világversenyhez kapcsolódva a legkülönbözőbb sportágak képviselőit hívják meg beszélgetni (M4, 19.45).

Azért, hogy mesésen induljon a kedd, amikor tehetjük, kislányommal együtt megnézzük egykori kedvenc rajzfilmsorozataimat: a Vízipók-Csodapókot, a Magyar népmeséket vagy a Pityke őrmestert (M2, 12.15, 12.20, 12.35).

Szerda estére Cseke Eszter és S. Takács András On the Spot –Az ellenség gyermekei című dokumentumfilm-sorozatának első részét választom (Duna Tv, 23.25). Csütörtök estére a Bagi Nacsa Show kínál felhőtlen szórakozást mindenkinek. Megújult formában, sok-sok poénnal jelentkezik a két házigazda, Bagi Iván és Nacsa Olivér, a Dunán. A velük töltött óra a hétvégére készülődés hangulatát teszi még derűsebbé (22.00).

A péntek esti televíziós kínálatból kiemelkedik az 1961-es Két félidő a pokolban című magyar játékfilm Sinkovits Imre, Garas Dezső és Szendrő József főszereplésével. A filmet a száz éve született háromszoros Kossuth-díjas Fábri Zoltán rendezte (Duna Tv, 23.05).

Családom apraja-nagyja futballrajongó, jómagam is gyakran és örömmel látogatok ki a meccsekre. Egyértelmű, hogy a szombat délután a Fradi–Újpest rangadó mérkőzésé. Kihagyhatatlan a futballvilág számára az NB1 legfontosabb, legnagyobb hírű és legtöbb nézőt-hallgatót vonzó meccse! (M4, 16.30). Esti moziként a komoly etikai kérdéseket felvető Erin Brocovich –Zűrös természet című amerikai filmdrámát ajánlom Julia Roberts főszereplésével (Duna Tv, 22.35).

A vasárnap reggeli Isten kezében Luther és a reformáció örökségének jár utána. Luther Lipcsében folytatta azt a disputát, amely után egyértelműen a hitújítás útjára lépett. Johann Sebastian Bach huszonhét éven keresztül volt a város zeneigazgatója, egyben a híres Tamás-templom karnagya (Duna Tv, 9.45). Este nem érdemes elmulasztani a gyönyörű képeket felvonultató, Az utolsó császár című francia–olasz–angol koprodukciót Bernardo Bertolucci rendezésében (M5, 22.10).